ASUS: notebook ZenBook Pro Duo (UX581)

31. 8. 2019. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
ASUS uvedl na český trh unikátní notebook se dvěma displeji ZenBook Pro Duo (UX581). Hlavní 15,6palcový dotykový panel doplňuje sekundární 14palcový zobrazovač ScreenPad Plus, který svými možnostmi zvyšuje produktivitu a usnadňuje multitasking. Možnosti druhého displeje rozšiřuje software ScreenXpert s řadou aplikací a nástrojů.

Notebook zdobí asymetrická verze ikonického Zen designu na víku z kartáčovaného kovu. Tento detail propůjčuje notebooku ZenBook Pro Duo nezaměnitelnou identitu.

ZenBook Pro Duo je vybaven 15,6palcovým dotykovým OLED displejem s rozlišením 4K UHD (3 840 x 2 160). Mimoto obsahuje ještě druhý 4K (3 840 x 1 100) displej ScreenPad Plus a také touchpad ASUS NumberPad plnící i funkci virtuálního klávesnicového numerického bloku. Hlavní displej má efektní bezrámečkový design s minimálními okraji po všech čtyřech stranách panelu.

Použitý panel má široký barevný gamut se 100% pokrytím spektra DCI-P3 a HDR. Barevný prostor DCI-P3, který se hojně využívá v kinematografii, je stále více preferovanou volbou kreativních profesionálů kvůli většímu rozsahu barev.

Sekundární displej 4K ScreenPad Plus s poměrem stran 32:9 a rozlišením 4K je umístěn přímo nad klávesnicí a výrazně zvětšuje pracovní prostor při zachování standardního formátu počítače.

ScreenPad Plus lze použít jako jakýkoli standardní druhý displej v systému Windows, tedy k zobrazení vizuálního obsahu. Současně ale nabízí mnoho funkcí a nástrojů šetřících čas během práce. Ty jsou součástí softwaru ScreenXpert, který dokáže také zjednodušit správu více oken a aplikací. Patří k nim rychlé ovládací prvky, jako jsou Spouštěč aplikací, ViewMax a Navigátor aplikacemi, jež umožňují intuitivní interakce a snadné vzájemné porovnání zobrazení na hlavním displeji a na displeji ScreenPad Plus. Díky funkci Skupina úloh mohou uživatelé okamžitě začít pracovat a otevřít několik aplikací pomocí jediného dotyku.

Na displej ScreenPad Plus lze také přetáhnout samostatné aplikace, panely nástrojů nebo nabídky, a zvětšit tak pracovní prostor na hlavní obrazovce a zvýšit pracovní efektivitu. Kreativní profesionálové mohou ukotvit své nástroje, jako jsou náhledy videí, ovládací prvky časové osy, kódová okna nebo mixovací panely zvuku na obrazovku ScreenPad Plus a optimalizovat tím své pracovní postupy. Komunikační aplikace a aplikace sociální interakce umístěné na ScreenPad Plus zase dovolují uživatelům průběžně sledovat a okamžitě reagovat na zprávy během práce, aniž by museli přepínat mezi okny.

Přibalený stylus (nebo jakýkoli jiný aktivní stylus) je vhodný pro psaní nebo kreslení na obrazovce ScreenPad Plus. Součástí balení je i opěrka dlaní, která zaručuje pohodlné ovládání naklápěcí klávesnice s pantem ErgoLift.

ZenBook Pro Duo je vybaven nejnovější verzí nástroje ASUS NumberPad, numerické LED-podsvícené klávesnice integrované do touchpadu. K dispozici je i hlasová podpora služby Amazon Alexa s vyhrazenou světelnou lištou v přední části notebooku, která se rozsvítí, když je Alexa aktivní.

ZenBook Pro Duo pohání šestijádrový procesor Intel Core i7 deváté generace podpořený 16 GB operační paměti. Grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2060 je založena na architektuře NVIDIA Turing a nabízí výkon vhodný nejen pro hry. 512GB SSD zajišťuje rychlý přístup k datům a sada portů zahrnuje i rozhraní USB-C s podporou Thunderbolt 3. Nejnovější Intel Wi-Fi 6 s technologií Gig+ (802.11ax) posouvá bezdrátovou konektivitu na novou úroveň a je garancí rychlého připojení.

Pro zajištění plynulého provozu a maximálního výkonu je k dispozici tlačítko Turbo Fan zvyšující výkon chlazení a pant ErgoLift, který zlepšuje proudění vzduchu a odvodu tepla.

Notebooky

Distribuce ČR: 
Video : 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více