ASUS: notebook ROG Strix SCAR III

5. 7. 2019. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
ASUS uvede na český trh 15,6“ notebook ROG Strix SCAR III G531 určený zejména pro hráče FPS her. Jde o první přenosný počítač na světě, který disponuje displejem s obnovovací frekvencí až 240 Hz a rychlou dobou odezvy tři ms. Ke komfortu hráčů přispívá klávesnice s vysokou odolností i inteligentní chlazení zajišťující optimální výkon procesoru a grafické karty.

ROG Strix SCAR III je prvním notebookem na světě s displejem s obnovovací frekvencí 240 Hz a dobou odezvy tři milisekundy (šedá – šedá). Okraje displeje lemují velmi úzké rámečky, díky čemuž je novinka mnohem kompaktnější než jiné modely stejné třídy. Panel IPS s rozlišením Full HD nabízí jasné a věrné barvy a díky vysokým obnovovací frekvencím 144/240 Hz hráčům dovolí okamžitě a přesně reagovat na to, co se právě ve hře odehrává.

ROG Strix SCAR III pohání procesor Intel Core i7 deváté generace v kombinaci s dvoukanálovou 16GB operační pamětí DDR4 2666 MHz, kterou lze rozšířit až na 32 GB. V Česku bude během léta 2019 v prodeji také 17,3“ verze s procesorem Intel Core i9. O herní výkon se stará grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2070, resp. RTX 2060. Tyto moderní grafické karty postavené na architektuře Turing dokážou zobrazit detailní stínování a efekty ve hrách. Jejich výkon lze ale využít také k editaci videí nebo 3D modelování. Rychlé načítání her a aplikací zajišťuje NVMe PCIe 3.0 SSD s kapacitou 512 GB, které v nejvyšší konfiguraci doplňuje 1TB SSHD disk FireCuda.

ROG Strix SCAR III je vybaven herní klávesnicí, která nabízí pět klávesových zkratek, nastavitelné RGB podsvícení kompatibilní s technologií Aura Sync a ergonomicky navržené klávesy s 0,25mm zakřivením. Technologie ROG Overstroke umožňuje dřívější reakci kláves a má delší aktivní zónu stisku pro jejich rychlé, přesné a snadné stisknutí. Na klávesnici je zvýrazněna skupina ovládacích kláves WASD s průhlednými kryty. Klávesnice garantuje životnost 20 milionů stisků jednotlivých kláves. Strix SCAR III je vedle toho vybaven i digitální numerickou klávesnicí na touchpadu.

Dostatečné proudění vzduchu je základem efektivního chlazení procesoru a grafické karty. Proto jsou panty víka posunuty dopředu, a díky tomu je v zadní části více prostoru pro chladicí zónu 3D Flow. Dva ventilátory N-Blade jsou uzpůsobeny k tomu, aby nasávaly více vzduchu a odváděly ten horký ven z těla notebooku. Chladicí systém má navíc samočistící schopnost zajišťující stabilní herní výkon – protiprachové trubice zachycují a posouvají částice prachu mimo šasi, a zabraňují tím jejich hromadění v notebooku. Speciální péče byla věnována i chlazení klávesnice, díky čemuž se oproti předchozí generaci snížila její povrchová teplota.

ROG KeyStone je fyzický klíč fungující na bezdrátové technologii NFC, který lze vložit do boku notebooku, a tím zpřístupnit skrytý disk v počítači. Toto šifrované úložiště umožňuje zabezpečení osobních údajů, programů a souborů. Disk se dá navíc propojit s více klíči nebo vytvořit záložní klíče. KeyStone také slouží pro přístup k přednastaveným uživatelským profilům, jako je vlastní RGB osvětlení, nastavení her apod.

ROG Strix SCAR III obsahuje několik Wi-Fi antén, které přispívají ke stabilnějšímu online hraní. Patentovaná technologie ROG RangeBoost využívá kombinaci čtyř antén, které jsou umístěny v přední a zadní části notebooku. Speciální algoritmus neustále skenuje a vybírá optimální dvojici antén pro pokrytí všech hluchých bodů. Díky tomu se zvyšuje dosah bezdrátové sítě až o 30 % ve srovnání s běžnými notebooky. Nejnovější standard Wi-Fi 802.11ac 2x2 poskytuje rychlosti až 1,7 Gb/s, díky čemuž můžete hrát online hry bez prodlev.

Notebooky

Distribuce ČR: 
Video : 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více