Lenovo odhalilo nejnovější řadu notebooků ThinkPad

1. 3. 2019. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Lenovo představilo nejnovější přírůstky portfolia počítačů ThinkPad: T490s, T490, T590, X390 a X390 Yoga. Nové řady notebooků ThinkPad T a X jsou navrženy a zkonstruovány s cílem poskytnout zákazníkům nástroj pro práci, který je inovativní, stále připojený a nabízí zajímavé funkce.

Nejnovější notebooky ThinkPad pomáhají uživatelům zůstat v kontaktu díky připojení skrze LTE-A Wireless WAN, dodávají klid duši díky bezpečnostnímu systému ThinkShield a poskytují radost z prvotřídního uživatelského rozhraní, které pramení z displeje s vysokým rozlišením, zvuku Dolby Audio Premium a legendární ThinkPad klávesnice.

Nejnovější série ThinkPad T a X zahrnují řadu funkcí navržených tak, aby naplnili potřeby moderních firemních uživatelů:

  • funkce jako ThinkPad PrivacyGuard s PrivacyAlert a krytka webkamery ThinkShutter jsou dostupné na většině modelů;
  • ThinkPad BIOS s novými funkcemi včetně samo-opravné schopnosti;
  • vysokorychlostní WWAN až do gigabitových rychlostí pomocí Fibocom L860-GL CAT16 LTE na T490;
  • T490s, X390 a X390 Yoga jsou vybaveny technologiemi Intel Wi-Fi 6 Gig +;
  • duální mikrofony s dosahem čtyři metry a 360° rozsahem;
  • displej HDR s podporou Dolby Vision k dispozici na všech modelech řady T;
  • nový Full HD displej s jasem 400 nit je k dispozici u modelů T490s a T490;
  • nejnovější procesory Intel Core 8. generace.

Pro rok 2019 přijímá Lenovo principy Inteligentního propojení prostřednictvím základní inženýrské filozofie. Analýzou všech aspektů uživatelského rozhraní se zaměřuje na inovace, které mají v současnosti opravdovou hodnotu. 

Všechny nové modely poskytují vysokorychlostní Wi-Fi a volitelnou funkci WWAN pro LTE-A. ThinkPad T490 posouvá roamingové připojení na další úroveň s podporou CAT16 LTE-A s konfigurací antény UltraConnect 4x4 pro až gigabitové rychlosti a maximální sílu signálu. ThinkPad T490s, X390 a X390 Yoga jsou vybaveny novou technologií Intel Wi-Fi 6 Gig + s technologií Bluetooth 5.1 pro gigabitové bezdrátové připojení. Díky vyššímu výkonu uživatelé zlepší svou produktivitu díky přenosným počítačům ThinkPad s technologií Intel Wi-Fi 6 Gig +.

Bezpečnost uživatelů je zajištěna díky celé řadě vlastností:

  • čtečka otisků prstů Match-on-Chip zvyšuje ochranu informací o otiscích prstů tím, že biometrický obraz nikdy neopustí čip, čímž bude zajištěna bezpečnější identifikace pro přihlašovací a online transakce;
  • ThinkShutter je fyzický kryt fotoaparátu, který je k dispozici na webkamerách RGB i IR a chrání uživatele před nebezpečnými hackery web kamer;
  • ThinkPad PrivacyGuard aktivuje soukromí obrazovky stisknutím tlačítka. PrivacyAlert vás dokonce varuje, pokud vám někdo kouká přes rameno.

Došlo také k vylepšení ThinkPad BIOS. Nejvýznamnější bude nové moderní grafické uživatelské rozhraní, které značně zjednodušuje navigaci v systému. Lenovo vyvinulo řadu nových vylepšení zabezpečení a správy na bázi UEFI, které uživatelům a administrátorům IT poskytují vyšší úroveň bezpečnosti a možností správy.

  • Administrátoři mohou nastavit vzdáleného supervizora nebo privilegovaný přístup pro lepší zabezpečení na úrovni systému BIOS.
  • Mohou omezit přístup na port, spolehlivě odstranit všechna data z pevného disku pomocí služby Secure Wipe nebo vzdáleně řídit nasazení systému pomocí bootování PXE WiFi nebo spuštění HTTP.
  • Nejpůsobivější může být samo-opravná funkce nového systému BIOS, který se může vrátit k dobře známé záložní kopii v případě poškození systému nebo škodlivého útoku. Tato nová funkce je navržena tak, aby poskytovala zákazníkům pružnější systém a zabránila hackerům infiltrovat kód firmware nejnižší úrovně.

HDR displej s jasem 500 nitů a podporou Dolby Vision přináší výjimečnou barvu, kontrast a jas pro živý zážitek ze sledování. Vývoj přinesl také nový Full HD displej s jasem 400 nitů, který využívá technologii LTPS (nízkoteplotní polykrystalický křemík), jež zvyšuje jas a prodlužuje výdrž baterie.

Kvůli vylepšení vlastností při konferenčních hovorech přes internet Lenovo osadilo dva duální mikrofony s velkým dosahem, které zlepšují hovory online, zejména v případě více účastníků a v hlučném prostředí díky vylepšení zvuku pomocí Dolby Audio Premium.

„Progresivní návrhy notebooků ThinkPad začínají rozhovorem s našimi zákazníky,“ řekl Jerry Paradise, viceprezident Lenovo portfolia komerčních produktů. „Jakmile se naši inženýři zapojí, jsme odhodláni poskytovat inteligentní počítačové řešení postavené na dlouholetém know-how s jediným cílem – potěšit koncové uživatele.“

Video : 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více