HTC: chytrý telefon U12+

15. 7. 2018. (redaktor: František Doupal, zdroj: HTC)
Vlajková loď společnosti HTC pro rok 2018, model U12+, na první pohled zaujme moderním šestipalcovým displejem s poměrem stran 18:9, ovládáním Edge Sense 2.0, nebo fotoaparátem s duální optikou a dvojnásobných zoomem. Uživatelé jistě ocení i odolnost proti vniknutí prachu a vody splňující certifikaci IP68.

Novinka bude dostupná ve třech barvách. Varianta Translucent Blue nabídne kromě efektních odrazů i možnost nahlédnout do útrob smartphonu. Červená Fire Red se bude pyšnit unikátními odlesky zlaté barvy a nebude chybět ani elegantní barva Ceramic Black.

HTC U12+ nabídne výkon procesoru Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB RAM a 64 GB interní paměti. Podpora 4G LTE Cat 18 umožní v závislosti na specifikacích sítě dosáhnout přenosové rychlosti až 1,2 Gbit/s. Chybět nebude ani hybridní slot, umožňující rozšíření paměti pomocí karty MicroSD, nebo využití druhé karty SIM. HTC Boost+ se navíc postará o správu prostředků a optimalizaci chodu jednotlivých aplikací i systému.

Hodnocení 103 bodů v žebříčku DxOMark propůjčuje HTC U12+ status nejlepšího duálního fotoaparátu. Hlavní fotoaparát s optickou a elektronickou stabilizací se pyšní 12MPx UltraPixel 4 snímačem, kterému sekunduje 16MPx snímač sloužící pro bokeh a dvojnásobný optický zoom. Dvě čočky se nachází i na čelní straně, což umožňuje využít bokeh efekt také na snímcích z předního 8MPx selfie fotoaparátu. Ten umožňuje i rychlé odemykání smartphonu pomocí obličeje. UltraSpeed Autofocus 2 kombinuje celočipové PDAF a laserové ostření což celý proces významně urychluje a zpřesňuje. Nový HDR Boost 2 zajistí pořízení barevně vyvážených snímků i za náročných světelných podmínek.

Stabilizace hlavního fotoaparátu se projeví i při záznamu 4K videa se snímkovací frekvencí až 60 fps. Technologie Sonic Zoom umožní přiblížení jak obrazu, tak i zvuku, což dodává výslednému videu na autenticitě. Funkce Audio Boost navíc umožňuje i bez přiblížení zesílit lidský hlas. Čtveřice mikrofonů propůjčuje HTC U12+ také schopnost záznamu prostorového 3D audia i Hi-Res kvality.

Vylepšení technologie HTC Edge Sense 2 umožnilo odstraněnit mechanická tlačítka, jejichž funkci převzala vyznačená místa na obvodovém rámu citlivém na tlak. Ovládání smartphonu je díky tomu spolehlivější a konstrukce telefonu ještě pevnější. Nové Edge Sense pozná nejen krátký a dlouhý stisk, ale také poklepání na bok i způsob držení. Díky tomu HTC U12+ neotáčí obraz při čtení v posteli a nezhasíná displej, ani když uběhne nastavený čas.

V základním nastavení je krátký stisk vyhrazen spuštění fotoaparátu a následnému pořízení fotografie, dlouhý stisk umožňuje spuštění funkce Google Assistent a poklepání na bok zařízení přiblíží grafické rozhraní palci uživatele bez ohledu na to, v jaké ruce uživatel telefon drží. Sílu stisku i to co jednotlivá gesta spustí lze individuálně upravit. HTC Edge Sense 2 dokonce umožňuje nastavit pro krátký a dlouhý stisk různé akce v závislosti na spuštěné aplikaci.

HTC U12+ představuje posun i v oblasti zvuku. Vylepšené reproduktory BoomSound jsou hlasitější a přesnější než kdykoliv dřív. Díky využití těla smartphonu jako ozvučnice nabízí nečekaně bohatý bas i přesné a hlasité výšky. Sluchátka HTC USonic nabízí aktivní potlačení hluku a přizpůsobení zvukového profilu přesně na míru sluchu uživatele. Nechybí ani podpora AptX HD pro bezztrátový přenos až 24bitového Hi-Res audia pomocí technologie Bluetooth 5.0.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Vybraný sortiment

Distribuce ČR: 
IRD distribuce
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více