Asus: notebooky ROG Strix GL503 a GL703

3. 2. 2018. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
Asus uvedl na český trh herní notebooky ROG Strix GL503 a GL703, které se vyznačují tenkým profilem a výrazným herním designem. Obě velikostní varianty nabízejí procesory Intel Core i5 nebo i7 a grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 1050 nebo 1060, což zaručuje vysoký herní výkon i při hraní nejnovějších titulů.

Výkon osazených komponent zvládne i náročný multitasking a moderní hry a aplikace při zobrazení na Full HD displeji. Modely Strix GL503 (15,6“) a Strix GL703 (17,3“) jsou snadno rozšiřitelné a pojmou až 32 GB paměti DDR4 2400 MHz. Ke stabilnímu chodu přispívá chlazení, které obstarávají dva ventilátory a teplovodivé trubice, které jsou ve styku s procesorem a grafickým jádrem.

Ve srovnání s dalšími herními notebooky je ROG Strix GL503 navíc i kompaktní (v profilu má 2,3 cm) a váží 2,3 kg. Provedneí notebook usnadňuje přenášení a umožňuje hraní prakticky kdykoli a kdekoli. Kompaktní design a dostatek grafického výkonu ocení i grafici nebo fotografové při úpravě videí a fotek.

ROG Strix GL503 a Strix GL703 nabízejí speciální funkce a vylepšení, které zpříjemní hraní i každodenní používání. Klávesnice typu chiclet je podsvícena technologií Aura RGB, která umožňuje vytvářet nejrůznější světelná schémata. Důležitá skupina kláves WASD je zřetelně zvýrazněna a anti-ghosting technologie N-key rollover zaručuje, že příkazy z klávesnice jsou zaznamenány v přesném pořadí. Kvůli zvýšení přesnosti a komfortu při psaní má klávesnice zdvih 1,28 mm a každá klávesa je navíc lehce prohnutá.

Zvuková reprodukce je podpořena technologií inteligentních zesilovačů. Při hraní se hlasitost zvuku zvýší až dvojnásobně, a přitom s minimálním zkreslením. Systém zesilovačů také automaticky sleduje a případně snižuje intenzitu zvukového výstupu, aby se zabránilo možnému poškození reproduktorů při extrémním zatížení.

Hráčům je k dispozici také speciální softwarové rozhraní ROG Gaming Center, které se spouští stiskem jediné klávesy a které nabízí přehled o frekvenci procesoru a grafického jádra, napětí a teplotách.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Notebooky

Distribuce ČR: 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více