ASUS na CES 2018 – nové notebooky, smartphony i Wi-Fi mesh systémy

12. 1. 2018. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
ASUS představil notebooky ZenBook 13 (UX331UAL) a ASUS X507, smartphone ZenFone Max Plus (M1) s full view displejem a velkou baterií nebo chytré Wi-Fi mesh routery z řady Lyra.

ZenBook 13 je velmi tenký a lehký 13“ notebook, který je současně vysoce výkonný. Novinka má celokovové tělo vážící 985 gramů vhodné pro časté přenášení. Výhodou je i 15hodinová výdrž baterie na jedno nabití. Kompaktní design však notebooku neubírá na výkonu. Vybaven je procesorem Intel Core i7 osmé generace, 16 GB operační paměti a rychlým PCIe SSD diskem o kapacitě 1 TB. O ozvučení se stará audio systém od Harman Kardon. Součástí předinstalovaného systému Windows 10 jsou i funkce, jako je Windows Hello, moderní pohotovostní režim či digitální asistentka Cortana.

ASUS X507

Dalším představeným notebookem je stylový model X507 s hmotností 1,68 kg vhodný k práci i zábavě. Počítač pohání procesor Intel Core i7 sedmé generace a grafický výkon zajišťuje grafická karta Nvidia GeForce MX110. NanoEdge displej s úhlopříčkou 15,6“ nabízí tenké rámečky a rozlišení Full HD. Nechybí předinstalovaný systém Windows 10 včetně Cortany.

ASUS ZenFone Max Plus (M1)

ZenFone Max Plus (M1) je prvním smartphonem výrobce s 5,7” full-view displejem. Díky tenktým rámečkům si přístroj zachovává celkové rozměry na úrovni standardního 5,2” telefonu. Díky zmenšeným rámečkům došlo ke zvětšení displeje a zachování velikosti telefonu z předchozí generace. Telefon je vybaven duálním fotoaparátem, čtečkou otisků, funkcí rozpoznávání obličeje a baterií s hodnotou 4 130 mAh.

ASUS Lyra Voice

Zařízení Lyra Voice představuje Wi-Fi mesh systém dva v jednom s podporou standardu 802.11ac a hlasového asistenta se stereo reproduktory, mikrofonem a systémem ovládání hlasem Amazon Alexa. Uživatelé mohou komunikovat s Alexou pomocí hlasových pokynů, což jim umožní přehrávat hudbu, poslouchat zprávy, zjistit předpověď počasí, ovládat zařízení pro chytrou domácnost a mnoho dalšího.

Lyra Voice je třípásmové zařízení třídy AC2200 komunikující s dalšími Lyra satelity, čímž zajistí kompletní pokrytí domácnosti signálem Wi-Fi. Systém také integruje automatizační služby, jako je IFTTT, což usnadňuje přeměnu na chytrou domácnost. Lyra Voice se nastavuje a ovládá pomocí mobilní aplikace.

ASUS Lyra Trio

Lyra Trio je dvoupásmový multi-hub mesh Wi-Fi systém se speciálním umístěním antény, což napomáhá šíření bezdrátového signálu do všech koutů domácnosti. Lyra Trio využívá technologii 3x3 MIMO, díky čemuž každému zařízení v síti automaticky přiděluje aktuálně nejvyšší rychlost Wi-Fi tím, že jej připojuje k nejsilnějšímu zdroji signálu. Systém nabízí také ochranu soukromí typu always-on pro všechna připojená chytrá zařízení. Aplikace ASUS Lyra umožňuje nastavit síť bez použití počítače, spravovat ji a provádět diagnostiku. Aplikace také automaticky informuje správce sítě, pokud nastanou jakékoli problémy.

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více