Nová verze Red Hat Cloud Suite spojuje cloudovou infrastrukturu a systém Kubernetes

13. 7. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Red Hat)
Kombinace platforem Red Hat OpenShift Container Platform, Red Hat OpenStack Platform a Red Hat CloudForms pro otevřená hybridní cloudová nasazení s podporou kontejnerů přináší široké portfolio technologií umožňujících digitální transformaci.

Spolu s tím, jak v procesu digitální transformace podnikových prostředí roste důležitost nativních cloudových aplikací využívajících technologii kontejnerů, musí se IT infrastruktura a technologie pro její správu přizpůsobovat potřebám moderních aplikací, a to při zachování stávajících systémů. Díky řešení Red Hat Cloud Suite mohou organizace nativní cloudové aplikace jednodušeji vytvářet, nasazovat i spravovat, a to v jednom uceleném prostředí.

Red Hat své řešení Cloud Suite uvedl na trh v dubnu 2016. Jde o komplexní a ke snadnému nasazení připravené řešení umožňující digitální transformaci podniků. Klíčovou technologií jsou linuxové kontejnery, díky kterým mohou firemní zákazníci reagovat na vyvíjející se potřeby zákazníků i na požadavky umožňující udržení konkurenceschopnosti.

Řešení Red Hat Cloud Suite je postavené na podnikové linuxové platformě, a spojením kontejnerové aplikační platformy Red Hat OpenShift Container Platform s masivně škálovatelnou infrastrukturou zajišťovanou platformami Red Hat OpenStack Platform a Red Hat Virtualization je vhodným prostředkem právě pro digitální transformaci a pro přijetí technologie linuxových kontejnerů. Spolu s platformou Red Hat CloudForms pro správu hybridních cloudů i prostředí s více cloudy nabízí Red Hat Cloud Suite jednotné a předpřipravené řešení vhodné pro podniky, které chtějí posunout výhody linuxových kontejnerů z pracovních stanic vývojářů do nejdůležitějších cloudových aplikací a ještě více tak podpořit své digitálně-transformační úsilí.

Novinky v aktuální verzi:

  • Systém Kubernetes pro firemní zákazníky – nejnovější verze platformy Red Hat OpenShift Container Platform přináší jako součást řešení Red Hat Cloud Suite ucelenou aplikační kontejnerovou platformu založenou na systému Kubernetes vhodnou pro nasazení v podnikové sféře. Platforma Red Hat OpenShift Container Platform umožňuje vytvářet nativní cloudové aplikace nové generace a současně podporuje stávající systémy včetně těch, které vyžadují stavové zdroje.
  • Platforma Red Hat CloudForms s automatizační technologií Ansible – integrace automatizační technologie do platformy Red Hat CloudForms je potvrzením orientace společnosti Red Hat na maximální automatizaci v oblasti správy prostředí s více cloudy. Díky této automatizaci lze snadněji začít s využíváním platformy Red Hat CloudForms napříč celou organizací a dosáhnout tak ve větší míře na výhody automatizované správy.
  • Variabilní OpenStack služby – v případě cloudů postavených na platformě Red Hat OpenStack Platform v řešení Red Hat Cloud Suite lze přesně určovat, kde každá ze služeb poběží. Výsledkem je lepší provozní efektivita, a to díky možnostem škálování a správy na úrovni konkrétních jednotlivých služeb.
  • Flexibilní virtualizace – nejnovější verze platformy Red Hat Virtualization umožňuje podle konkrétních požadavků využívat „tenký“ hypervizor nebo vrstvu dalších aplikací a služeb. Vylepšení se dočkala i administrace a Cockpit nyní nabízí podrobnější přehled o virtualizovaných prostředích a systémech.

Podobné články

ArrowSphere Cloud rozšířil nabídku řízených služeb o řešení Cloud Object Storage for Backup

25. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Arrow ECS)
Společnost Arrow Electronics spustila řešení Arrow Cloud Object Storage for Backup. Nová služba založená na IBM Cloud je vytvořena tak, aby podporovala rostoucí potřeby na ochranu dat zejména u podniků fungujících digitálně. Čtěte více

Výhled IT prodejního kanálu na rok 2024 a dále

11. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eaton)
Navzdory přetrvávajícím problémům vykazuje světový trh s IT po třech letech nepříznivých okolností známky oživení. Předpokládá se, že v roce 2024 vzrostou celosvětové dodávky osobních počítačů o osm procent a o stejné procento se zvýší i výdaje na IT oproti předchozímu roku. Co tedy bude toto oživení trhu znamenat pro IT prodejní kanál v nadcházejících měsících? Čtěte více

CNAPP aneb řízení kybernetické bezpečnosti v době multicloudové

11. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Anect)
Většina firem v Česku již alespoň část svých systémů či aplikací provozuje v cloudu. Ať už jde o kombinaci privátního a veřejného cloudu, nebo více komerčních dodavatelů. Tento trend bude nadále posilovat, vedle mnoha výhod ale zároveň zvyšuje i nároky na komplexní zabezpečení firemního provozu. Proto se v poslední době stále častěji skloňuje zkratka CNAPP. Čtěte více

Hewlett Packard Enterprise integruje GenAI do platformy Aruba Networking Central

4. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Hewlett Packard Enterprise)
Hostované řešení na cloudové platformě HPE GreenLake získává nové funkce využívající velké jazykové modely (LLM) přinášející optimalizaci a predikci síťového provozu, čímž posouvá správu sítí na novou úroveň. O službu HPE Aruba Networking Central již rozšířila svou nabídku např. společnost Verizon Business. Čtěte více