Lenovo: notebook ThinkPad X1 Carbon 2017

31. 3. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Pátá generace pracovního notebooku Lenovo ThinkPad X1 Carbon přináší 14" displej v těle, pro které byl až doposud typický displej s úhlopříčkou 13,3", podpořený například procesory Intel Core 7. generace, podporou připojení LTE-A a WiGig, Thunderbolt 3 či širokými možnostmi zabezpečení.

Nejnovější model notebooku ThinkPad X1 Carbon na první pohled vypadá stejně jako jeho předchůdci. Podrobnější prozkoumání ale ukáže, že je ve skutečnosti menší. S hmotností 1 140 gramů patří k vůbec nejlehčím notebookům ve své třídě. Na místě, kde by většina zákazníků čekala 13palcovou obrazovku, přináší X1 Carbon hned 14palcový (IPS) displej.

Široká nabídka portů, infračervená kamera, široké možnosti připojení nebo zabezpečení dělají z počítače všestranného společníka do každé situace. Z komunikační a konektorové výbavy můžeme vyzdvihnout například bezdrátové připojení LTE-A pomocí modemu Sierra Wireless EM 7455, modul WiGig (oboje podpořené přepracovaným umístěním antén či porty Thunderbolt 3.

Se zabezpečením může pomoci například biometrická autentizace pomocí infračervené kamery s funkcí rozpoznávání obličeje pro přihlášení do systému Windows Hello nebo zpracování údajů ze čtečky otisků prstů v samostatné čipové jednotce tak, aby bylo zabráněno neoprávněnému přístupu. Zcela bezproblémové je tak i využití vícefaktorového přihlašování.

ThinkPad X1 Carbon je také prvním byznysovým notebookem, který podporuje biometrickou autentizaci FIDO pro platební systém PayPal. Doplněk Intel Software Guard Extensions (SGX) zabezpečuje pověření uživatelů a čtečka otisků prstů Synaptics Natural IDzajišťuje bezpečnost na podnikové úrovni díky šifrování TLS 1.2. Toto hardwarové zabezpečení umožní používat otisky prstů místo hesla pro přihlášení do různých online služeb podporujících FIDO, jako je například právě PayPal.

Použitelnost je podtržena šestiřadou klávesnicí doplněnou touchpadem Microsoft Precision s fyzickými tlačítky a samozřejmě trackpointem. Vestavěná baterie poskytne výdrž až 15,5 hodiny na jedno nabití. X1 Carbon je dostupný v černé barvě typické pro notebooky ThinkPad a nově také ve stříbrném provedení.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Komerční produkty (Think + V Series)

Distribuce ČR: 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více