Dell EMC rozšiřuje podporu prostředí Microsoft

6. 10. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell EMC)
Společnost Dell EMC rozšířila podporu prostředí Microsoft na základě nových služeb Microsoft Azure, systémů pro Microsoft Exchange a SQL a také řešení hybridního cloudu Dell EMC Hybrid Cloud System for Microsoft.

„Společnosti Dell EMC a Microsoft již více než 30 let poskytují organizacím po celém světě špičková, inovativní řešení, která pokrývají celé portfolio produktů Microsoft,” řekl Jim Ganthier, senior viceprezident pro ověřená řešení v divizi řešení konvergovaných platforem společnosti Dell EMC. „Společně se snažíme zjednodušit a urychlit zákazníkům jejich cestu do cloudu a pomáháme jim vytvářet přizpůsobená cloudová řešení, která budou vyhovovat současným i budoucím požadavkům na transformaci podnikání a IT.“

Společnost Dell EMC zpřístupnila novou sadu cloudových služeb Azure, která umožní zjednodušit zavádění hybridních cloudových služeb, zvýšit efektivitu a rozšířit možnosti IT infrastruktury. Cloudové služby jsou hostované, spravované a poskytované prostřednictvím systému Azure. Zárukou pro zákazníky jsou smlouvy se společností Dell EMC o úrovni služeb podnikové třídy, nepřetržitá technická podpora a monitorování stavu služeb. Zákazníci přitom platí jen za využité služby a nemusejí uzavírat dlouhodobé smlouvy. Mezi nové služby patří:

  • Azure Backup – flexibilní, zabezpečené, škálovatelné řešení zálohování, které je součástí portfolia společnosti Microsoft pro cloudovou správu. Služba, která nevyžaduje kapitálovou investici a je postavená na cenovém modelu založeném na spotřebě, přináší úspory nákladů a současně zajišťuje ochranu dat ve virtuálních počítačích i fyzických serverech a také v systému Azure.
  • Azure Dev/Test Lab – služba, která vývojářům a testerům umožňuje rychle vytvářet a zřizovat prostředí Windows nebo Linux na základě opakovaně použitelných šablon a předem připravených prostředí v systému Azure. Zákazníci tak mohou minimalizovat čas a prostoje, řídit náklady a efektivně škálovat zátěžové testování.
  • Řešení Azure pro zajištění nepřetržitého chodu organizace – využívá služeb Azure, pro které Dell EMC poskytuje poradenství, zajišťuje jejich zřizování a podporu pro řešení problémů a vystavuje jedinou fakturu na základě modelu průběžných plateb. Malým firmám zjednodušuje zajištění nepřetržitého chodu organizace, protože získávají přístup k technologiím podnikové třídy a nemusejí řešení sami navrhovat, budovat ani udržovat.

Jako součást přístupu k infrastruktuře založené na službách společnost Dell EMC představila dvě rozšíření portfolia systémů:

  • systém Dell EMC pro Microsoft SQL je navržen s důrazem na výkon, úspory nákladů a škálovatelnost do budoucna. Zákazníkům umožňuje provádět úlohy online zpracování transakcí (OLTP) v paměti až 30krát rychleji pomocí systému Microsoft SQL Server 2016 a také konsolidovat narůstající počet databází s využitím serverů PowerEdge R830 od společnosti Dell EMC.
  • Systém Dell EMC pro Microsoft Exchange je řešení s předem připravenou architekturou určené pro provozování e-mailových úloh v datacentrech. Škálovatelný systém zkracuje dobu potřebnou pro návrh, implementaci a konfiguraci řešení pro Exchange Server 2016. Jde o konvergovaný systém navržený na serveru Dell EMC PowerEdge R730xd.

Dostupnost:

  • Azure Backup, Azure Dev/Test Lab a ověřený systém Dell EMC pro Exchange jsou již dostupné.
  • Dostupnost řešení Azure pro zajištění nepřetržitého chodu organizace je plánována na říjen 2016.
  • Dostupnost systému Dell EMC pro Microsoft SQL je plánována na počátek roku 2017.

Podobné články

Cloud Computing Conference 2024: Zajištění technologické nezávislosti, operativní flexibilita a repatriace cloudu

13. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Exponet)
Nejnovější trendy, technologie a řešení v oblasti cloud computingu představí 22. května Cloud Computing Conference 2024. Přední čeští odborníci se zaměří na cloudové služby a jejich bezpečnost, integraci do firemní infrastruktury, přínosy kontejnerizace, hybridní cloudová řešení a správu multicloudu i jeho nákladovou efektivitu. Část programu se bude věnovat i cloudovým službám ve veřejné správě. Čtěte více

Konference Red Hat Summit 2024 přinesla řadu novinek z oblasti open source a AI

10. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Red Hat)
Setkání společnosti Red Hat v Denveru v Coloradu se stalo jednou z největších světových událostí v oblasti open source a mimo jiné nabídlo i řadu zásadních oznámení v oblasti podnikového využití umělé inteligence nebo cloudově nativních technologií. Čtěte více

Obavy o zabezpečení cloudů má 96 % firem

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Neustálý vývoj a zavádění nových cloudových aplikací komplikuje zabezpečení podnikového IT. Podle průzkumu společnosti Fortinet například 96 % respondentů uvádí, že mají střední nebo velké obavy o cloudovou bezpečnost. Podle 93 % dotazovaných je vážným problémem zejména všeobecný nedostatek odborníků na zabezpečení cloudů. Čtěte více

Konference Efektivní správa kontejnerových klastrů napříč datovými centry i cloudy

2. 5. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: Exponet)
Kontejnerizace je hitem posledních let a její popularita stále roste. Efektivní správě kontejnerových klastrů napříč datovými centry a cloudy, škálování a zabezpečení kontejnerizovaných aplikací se bude věnovat program konference Kontajnery v praxi, která se uskuteční 15. května 2024 v hybridním formátu - v prezenční formě v Lindner Hotelu Gallery Central v Bratislavě s online přenosem. Čtěte více