HP přináší novou řadu počítačů Pavilion

5. 5. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Společnost HP rozšířila portfolio počítačů Pavilion dostupných v řadě barevných odstínů. K novinkám patří klasické notebooky i konvertibilní zařízení vhodné pro mladé uživatele, studenty i domácí uživatele. Svými vlastnostmi jsou počítače vhodné pro práci a zábavu, a navzdory nízké ceně nabídnou výkon, výdrž i další vlastnosti, které doposud přinášely až modely vyšších tříd.

Nové počítače HP Pavilion přicházejí na trh v řadě barevných variant, softwarem B&O Play pro vylepšení zvuku a displejem s možností Full HD IPS. Součástí výbavy jsou také nejnovější procesory Intel i AMD.

Nová konvertibilní zařízení a notebooky tenčí a lehčí než předchozí generace a využívají baterie s iontovými články Prismatic Lithium k dosažení delší výdrže. Technologie HP Fast Charge umožňuje nabít vypnutý počítač až na 90 % kapacity za 90 minut. Dále počítače nabízejí až 12 GB paměti, výběr z více možností úložiště (HDD/SSD/SSHD) a z procesorů Intel Celeron, Intel Pentium nebo Intel Core až do i7 šesté generace.

HP Pavilion x360 je k dispozici v řadě barev včetně Natural Silver, Modern Gold, Dragonfly Blue, Cardinal Red a Sport Purple a přidává i motiv digitálních perleťových čar na ploše pod klávesnicí. Zařízení je dostupné ve variantách s úhlopříčkou obrazovky 11,6”a 13,3” a jsou o 12-14 % tenčí a lehčí ve srovnání s předchozími generacemi. Hmotnost začíná na 1,33 kg resp. 1,58 kg a tloušťka na 19,3 mm resp. 19,8 mm. HP také do produktové řady přidalo zařízení HP Pavilion x360 s úhlopříčkou 15,6” (39,6 cm), které začíná na hmotnosti 2,3 kg a tloušťce 23,9 mm.

Nové portfolio notebooků Pavilion obsahuje zařízení s úhlopříčkou 15,6” (39,6 cm), které je o 22 procent tenčí a lehčí, s menšími rozměry oproti předchozí generaci. Hmotnost začíná na 1.93 kg a tloušťka na 22,5 mm. Pro vytváření a sledování médií HP nabízí vyšší výkon v modelech Pavilion s úhlopříčkou 15,6” (39,6 cm) a 17,3” (43,9 cm) s hmotností začínající na 2,09 kg resp. 2,84 kg a tloušťkou 24,5 resp. 29,9 mm. Nové konstrukce jsou nabízeny v široké škále barevných provedení včetně Natural Silver, Modern Gold, Blizzard White, Onyx Black, Cardinal Red, Dragonfly Blue a Sport Purple s novým designovým motivem čar na klávesnici a reproduktorech.

Uživatelé mají na výběr z procesorů Intel Core až po i7 6. generace s volitelnými grafickými artami Nvidia GeForce 940MX nebo Nvidia GeForce GTX 950M nebo Nvidia GeForce GTX 960M či procesor AMD A10-9600 Quad-Core s volitelnou grafikou Radeon R7 Graphics na vybraných modelech. Dle zvolené varianty počítače nabízejí až 16 GB RAM, 512GB SSD či až 2TB HDD. U vybraných modelů je dostupná optická mechanika.

Přenosné i stolní počítače pak může vhodně doplnit QuadHD  monitor Pavilion s úhlopříčkou 32” (81,2 cm), širokými pozorovacími úhly a stoprocentním pokrytím barevného prostoru sRGB. Zákazníci jej mohou připojit ke svým zařízením s využitím dvou rozhraní HDMI, jedním konektorem DisplayPort a USB hubem. Monitor apolupracuje s technologií AMD FreeSync, která zabraňuje rozostření a trhání obrazu, zvyšuje plynulost her a snižuje opožděné reakce myši.

Notebooky HP Pavilion x360 s úhlopříčkami 11,6”, 13,3“ a 15,6“ by měl být v Česku dostupné od května za ceny od 12 990 Kč.
HP Pavilion s úhlopříčkou 15,6” by měl být v Česku dostupný v červnu za cenu začínající na 17 990 Kč.
HP Pavilion s úhlopříčkou 15,6” a grafickými kartami Nvidia GTX by měl být v Česku dostupný v květnu za cenu začínající na 24 990 Kč.
HP Pavilion s úhlopříčkou 17,3” by měl být v Česku dostupný v červnu za cenu začínající na 26 990 Kč.
Monitor HP Pavilion s úhlopříčkou 32” by měl být v Česku dostupný v červnu za cenu začínající na 12 990 Kč.

Obrazová galerie:
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nejnovější generace počítačů HP EliteBook vsadila na integrovanou umělou inteligenci

14. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP Inc.)
Společnost HP Inc. představila 11. generaci notebooků řady EliteBook určených pro náročné firemní zákazníky. Počítače jsou dostupné v řadě variant, ve všech případech však nabízejí podporu umělé inteligence a dalších moderních technologií. Novinkou je například řešení Endpoint Security Controller pro ochranu před kybernetickými útoky za pomoci kvantových technologií. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více