Apple představil menší verzi iPhonu i iPADu Pro

23. 3. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Apple)
Společnost Apple rozšířila svou nabídku o nový iPhone SE (uživatele bude chtít nalákat na svou 4" úhlopříčku obrazovky a ve světě Applu relativně příznivou cenu) a menší iPAD Pro s úhlopříčkou 9,7".

Apple iPhone SE svým designem a provedením vychází z předchozích modelů, od kterých se liší zejména kompaktním provedením se čtyřpalcovým displejem (použité rozlišení činí 1 136 x 640 bodů). Na rozdíl od vyšších modelů tentokrát displej postrádá podporu technologie 3D Touch.

Telefon sází na 64bitovou architekturu Apple A9 a dostupný bude ve variantách se 16 a 64 GB paměti. Zabezpečení telefonu zajistí mimo jiného také čtečka otisků prstů Touch ID integrovaná v tlačítku pod displejem. Podporovány jsou mobilní platby Apple Pay. Fotoaparát s rozlišením 12megapixelů  zaujme možností pořizovat video v rozlišení 4K. Na trh telefon přichází s nejnovější verzí operačního systému iOS 9.3.

Apple iPhone SE bude dostupný od 29. března 2016 za 12 990 korun v případě 16GB varianty a za 16 190 korun v případě 64GB varianty.

Kromě nového iPhonu Apple představil také menší variantu „profesionálního“ tabletu iPAD Pro s úhlopříčkou obrazovky 9,7 palců a rozlišením 2 048 x 1 536 bodů. Právě s displejem jsou spojeny i další novinky – například automatická úprava barev (a jasu) v závislosti na okolním prostředí nebo noční režim šetrnější k očím uživatele. Výkon přístroji propůjčuje 64bitový procesor A9X. Dle zvolené varianty bude mít uživatel k dispozici 32, 128 nebo 256 GB paměti. K dispozici jsou modely s podporou technologie LTE.

Stejně jako původní, větší model, si i novinka zachovává možnost ovládání pomocí pera Apple Pen a přídavné externí klávesnice. Z další výbavy zaujme například čtveřice reproduktorů, 12megapixelový fotoaparát se záznamem 4K videa, čtečka otisků prstů Touch ID či podpora Wi-Fi 802.11ac (MIMO). Stejně jako iPhone SE na trh i nový iPAD Pro přichází s nejnovější verzí operačního systému iOS 9.3.

Apple iPAD Pro bude možné pořídit za ceny od 18 790 korun za nejlevnější 32GB variantu až po 32 390 korun za 256GB variantu s podporou LTE.

Obrazová galerie:
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více