Canon: projektory LX-MU500, LX-MU700, LX-MW500, LV-WX310ST a LV-X310ST

19. 1. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Pět nových projektorů Canon z řady LV je navrženo tak, aby díky svým obrazovým vlastnostem i možnostem instalace splnilo rozmanité požadavky zákazníků a integrátorů z oblasti podnikání i vzdělávání.

Model LX-MU700 je WUXGA projektor pro pevnou instalaci, který má při využití obou lamp světelný rok 7 500 lumenů. Vhodný je tedy pro rozlehlé místnosti s vysokou úrovní okolního světla. Použití dvou lamp navíc poskytuje i vyšší úroveň spolehlivosti. Jestliže jedna z lamp selže, může projektor pokračovat v prezentaci s druhou lampou. LX-MU700 také podporuje sedm výměnných objektivů – od fixních čoček na krátkou vzdálenost až po ultra-dlouhé objektivy, takže umožní zvolit správný objektiv s ohledem na projekční vzdálenost a okolní prostředí. Zařízení používá dva šestibarevné rotační filtry optimalizované pro jasné barvy. Proto je vhodné k instalacím vyžadujícím použití videa nebo počítačové grafiky. Pro snadné použití umožňuje LX-MU700 také uložit nastavení zaostření, zoomu a pozice objektivu.

Nejnovější modely řady LX podporují HDBaseT, standard umožňující přenos médií v HD kvalitě, zvuku i příkazových signálů na dlouhou vzdálenost prostřednictvím LAN kabelu. LAN kabel přitom může být dlouhý až sto metrů.

Modely LV-WX310ST a LV-X310ST jsou zároveň vybaveny rozhraním MHL, které umožňuje projekci obrazu z kompatibilních tabletů a smartphonů prostřednictvím HDMI portu. To je vhodné pro posílení zapojení účastníků do prezentací – ať už ve třídách nebo v zasedacích místnostech.

Colin Boyle, marketingový specialista společnosti Canon, řekl: Projektory, které představujeme, představují náš závazek sloužit různým potřebám našich koncových uživatelů a integrátorů. Tyto nejnovější modely cílí na rostoucí potřebu trhu na instalace s vysokým jasem a lepší konektivitou, jejichž zákazníci chtějí využívat projektory mnohem inovativnějšími cestami. Například pro účely lékařské odborné přípravy v nemocnicích nebo k zobrazování 3D obsahu. Tyto inovace také umožní systémovým integrátorům větší flexibilitu při konfiguraci systémů.“

Další informace o přírůstcích řady LV:

  • LX-MU500 – nabízí WUXGA rozlišení a širokoúhlý obraz s kontrastním poměrem 2 500:1. Tento model je zároveň přenosný, vhodný do firemního prostředí i škol.
  • LX-MW500 – promítá obraz s WXGA rozlišením a kontrastním poměrem 3 750:1. Tento model je přenosný a flexibilní, vhodný pro použití v zasedacích místnostech a ve třídách.
  • LV-WX310ST – poskytuje širokoúhlý WXGA obraz již od krátké projekční vzdálenosti. Je vhodný do korporátního prostředí i škol.
  • LV-X310ST – nabízí XGA rozlišení a projekci od krátké projekční vzdálenosti. Je vhodný do korporátního prostředí i škol.

U všech nových modelů platí tříletá záruka na lampy, takže náklady na výměnu lamp jsou během prvních tří let od pořízení projektoru eliminovány. S novými modely řady LX mohou zákazníci využít rovněž rozšířenou záruku na zapůjčení náhradního projektoru, zatímco je jejich projektor v servisu.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Foto, video, malá kancelářská technika a skenery

Distribuce ČR: 
AT Computers , BHC International , eD system a.s. , SWS
Štítky: 
Projektory, Canon

Podobné články

Epson předváděl unikátní technologie z oblasti projekční techniky

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Epson)
Společnost Epson uspořádala v prostorách Home of AV v Říčanech u Prahy pro své resellery PQ launch & HBR training. Akce byla zaměřena především na představení nových 4K HBR projektorů řady PQ. Nechyběly workshopy doplněné praktickými ukázkami užitečných funkcí projektorů včetně edge blandingu, stackingu a videomappingu. Čtěte více

Marcel Divín (Epson): Reselleři jsou partneři na celý život

16. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: dcd)
Marcel Divín, branch office manager společnosti Epson Europe CZ & SK, prozradil, jak se společnosti Epson daří a které novinky v dohledné době můžeme očekávat. Řeč přišla také na udržitelnost, která je pro Epson jednou z priorit. Čtěte více

Herní projektory BenQ ze série X se soustředí na kvalitu projekce

13. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: BenQ)
Společnost BenQ uvedla na trh nové 4K HDR projektory X3100i a X500i určené konzolovým hráčům. Oba modely jsou optimalizované pro hraní nejnovějších AAA herních titulů a soustředí se na kvalitu projekce audiovizuálních detailů. Čtěte více

ISE 2024 a trendy z oblasti audia, videa a systémové integrace

9. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Veletrh Integrated Systems Europe (ISE) patří mezi největší události v oboru audiovizuální technologie a systémové integrace na světě. Setkávají se zde přední světoví výrobci, kteří zde prezentují své nejnovější technologie, distributoři, integrátoři i koncoví zákazníci. Jde tak o skvělou příležitost pro poodhalení budoucnosti AV technologií (a třeba i získání nových obchodních kontaktů nebo dokonce kontraktů). Čtěte více