Dassault Systèmes: Gian Paolo Bassi

28. 1. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dassault Systèmes)
Společnost Dassault Systèmes jmenovala nového ředitele pro značku Solidworks. Stal se jím Gian Paolo Bassi, který nahradil Bertranda Sicota, jenž byl povýšen na pozici viceprezidenta pro prodej obchodního kanálu Value Solutions společnosti Dassault Systèmes.
Gian Paolo Bassi, ředitel pro značku Solidworks v Dassault Systèmes

Gian Paolo Bassi stanul v čele vývoje budoucích produktů a technologií společnosti Solidworks, určených pro desktopová i cloudová řešení. Je také zodpovědný za spolupráci s komunitou uživatelů.

„Za každou skvělou značkou stojí velký talent, Gian Paolo a Bertrand byli architekty Solidworks,“ řekl ke změně Bernard Charlès, generální ředitel a předseda představenstva Dassault Systèmes. „Solidworks vyvinulo komplexní portfolio pro intuitivní, integrované 3D navrhování, simulaci, elektrotechnický návrh, správu produktových dat a technickou komunikaci. Nadále se mu daří díky inženýrské vynalézavosti a spolupráci uživatelů. Těšíme se na další úspěchy Solidworks pod vedením Giana Paola a silný růst Value Solutions díky velkým obchodním zkušenostem Bertranda.“

Gian Paolo Bassi pomáhal růstu společnosti Solidworks od nástupu do Dassault Systèmes v roce 2011 jako viceprezident pro výzkum a vývoj Solidworks. Bassi vedl vývoj cloudových aplikací Solidworks Mechanical Conceptual a Solidworks Industrial Conceptual. Díky svému technickému přístupu a úzké spolupráci s více než dvěma miliony inženýrů a konstruktérů, kteří Solidworks využívají, se mu podařilo pro uživatele vytvořit intuitivní prostředí pro 3D modelování s daty uloženými online a s možností vzdáleně spolupracovat s ostatními na platformě 3DExperience společnosti Dassault Systèmes.

Gian Paolo Bassi má ve svých 55 letech více než 25letou zkušenost s vývojem 3D, CAD a PLM softwaru. Předtím, než začal pracovat pro Solidworks, založil a vedl firmu Riwebb, kde dohlížel na vývoj nových technologií pro mechanické a architektonické navrhování. Působil také jako viceprezident a technický ředitel firmy ImpactXoft, kde spoluvynalezl tři z jejích pěti patentů ve funkčním modelování.

Bertrand Sicot, bývalý výkonný ředitel Solidworks, se stal viceprezidentem pro prodej ve Value Solutions společnosti Dassault Systèmes. Jde o nepřímou prodejní síť pro více než 500 partnerů z 36 zemí světa. Bertrand Sicot vstoupil do Solidworks v roce 1997 jako regionální obchodní manažer pro západní Evropu a Skandinávii. Následně zastával řadu dalších obchodních pozic včetně výkonného viceprezidenta pro prodej. Bertrand má více než 20 let zkušeností s vedením obchodu v domácích i mezinárodních inženýrských firmách.

Podobné články

Dassault Systèmes představil Solidworks 2017

5. 10. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dassault Systèmes)
Solidworks 2017 se vyznačuje vyšším výkonem a efektivitou i novými vlastnostmi, které umožní bezvýkresovou výrobu díky funkcím Model Based Definition a návrhu PCB (printed circuit board). Uživatelé tak mohou zvýšit produktivitu pomocí simulace a zároveň mohou analyzovat, řešit, zobrazovat a ověřovat funkčnost návrhů dříve, než se vytvoří jakýkoliv prototyp. Čtěte více

Solidworks 2015 se hlásí

25. 9. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dassault Systèmes)
Společnost Dassault Systèmes vydala 3D konstrukční aplikaci Solidworks 2015. Novinka přináší širší paletu možností pro zvýšení produktivity práce, optimalizaci pracovních procesů i řadu zcela nových nástrojů. Čtěte více