Mainframové IBM z13 nabídne analýzu dat a šifrování v reálném čase

16. 1. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: IBM)
Společnost IBM představila počítačový systém Mainframe z13, který se může pochlubit efektivním a úsporným provozem a šifruje data v reálném čase. Systém disponuje vestavěnými analytickými nástroji a jeho vývoj stál přes miliardu dolarů.

Mainframe z13 je první systém, který dokáže zpracovat 2,5 miliardy transakcí denně, což odpovídá stonásobku „kybernetických pondělků“ (jak se v USA označuje pondělí po Dni díkůvzdání, kdy kulminuje množství online nákupů). Transakce provedené prostřednictvím z13 jsou stabilní, chráněné a kontrolovatelné. Systém je spolehlivý a počítá i s nárůstem mobilních transakcí – podle odhadů vzroste do roku 2025 jejich počet na 40 bilionů denně.

Z13 je první systém, který zdvojnásobuje rychlost technologií šifrování v reálném čase, a umožní tak rychlejší a bezpečnější mobilní transakce. Systém z13 urychluje šifrování mobilních transakcí v reálném čase, čímž zajišťuje bezpečnost dat a transakcí a zkracuje dobu zpracování. Využívá pěti set nových patentů včetně nových šifrovacích technologií, které poskytují mobilním zařízením vyšší zabezpečení.

Jde o první mainframový systém s vestavěnými analytickými nástroji, které nabídnou přehled o transakcích prováděných v reálném čase, a to až sedmnáctkrát rychleji než konkurenční systémy a za zlomek ceny. Podniky díky němu mohou nabízet digitální zákaznickou zkušenost lépe přizpůsobenou jednotlivým spotřebitelům a využívat funkcí pro odhalení podvodů v reálném čase.

Systém z13 obsahuje nejrychlejší mikroprocesor na světě, který je dvakrát rychlejší než nejběžnější serverové procesory, nabízí až o tři sta procent více paměti a o sto procent více analytických nástrojů pro urychlení mobilních transakcí (analýza šířky pásma a vektorové zpracování).

Firmy nemají možnost analyzovat všechny zákaznické transakce. S pomocí z13 ale budou moci využít technologii IBM pro prediktivní analytické modelování, SPSS, a tak transakce okamžitě personalizovat. Nový mainframe podporuje technologii Hadoop a umožňuje analýzu nestrukturovaných dat. K dalším výhodám v oblasti analytických řešení patří zapojení technologie DB2 BLU pro Linux (poskytující funkci databáze v paměti), vylepšené vlastnosti produktu IBM DB2 Analytics Accelerator a vyšší výkon pro výpočetně intenzivní analytické zátěže.

Štítky: 

Podobné články

Konference Red Hat Summit 2024 přinesla řadu novinek z oblasti open source a AI

10. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Red Hat)
Setkání společnosti Red Hat v Denveru v Coloradu se stalo jednou z největších světových událostí v oblasti open source a mimo jiné nabídlo i řadu zásadních oznámení v oblasti podnikového využití umělé inteligence nebo cloudově nativních technologií. Čtěte více

Obavy o zabezpečení cloudů má 96 % firem

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Neustálý vývoj a zavádění nových cloudových aplikací komplikuje zabezpečení podnikového IT. Podle průzkumu společnosti Fortinet například 96 % respondentů uvádí, že mají střední nebo velké obavy o cloudovou bezpečnost. Podle 93 % dotazovaných je vážným problémem zejména všeobecný nedostatek odborníků na zabezpečení cloudů. Čtěte více

Konference Efektivní správa kontejnerových klastrů napříč datovými centry i cloudy

2. 5. 2024. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: Exponet)
Kontejnerizace je hitem posledních let a její popularita stále roste. Efektivní správě kontejnerových klastrů napříč datovými centry a cloudy, škálování a zabezpečení kontejnerizovaných aplikací se bude věnovat program konference Kontajnery v praxi, která se uskuteční 15. května 2024 v hybridním formátu - v prezenční formě v Lindner Hotelu Gallery Central v Bratislavě s online přenosem. Čtěte více

ArrowSphere Cloud rozšířil nabídku řízených služeb o řešení Cloud Object Storage for Backup

25. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Arrow ECS)
Společnost Arrow Electronics spustila řešení Arrow Cloud Object Storage for Backup. Nová služba založená na IBM Cloud je vytvořena tak, aby podporovala rostoucí potřeby na ochranu dat zejména u podniků fungujících digitálně. Čtěte více