Asus Transformer Book – pět zařízení v jednom

4. 6. 2014. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Asus)
Asus představil Transformer Book V – první zařízení na světě umožňující pracovat v pěti režimech – jako notebook nebo tablet s Windows, jako notebook nebo tablet s Androidem, a konečně jako smartphone s Androidem. Dále byly představeny i novinky Transformer Book T300 Chi a Zenbook NX500.

Zařízení vypadá jako notebook s odnímatelným 12,5palcovým displejem. Ten sám o sobě slouží jako tablet. Do těla tabletu se navíc vkládá pětipalcový smartphone.

V režimu notebooku Transformer Book V nabídne plnohodnotnou QWERTY klávesnici a touchpad a lze na něm přepínat mezi operačními systémy Windows 8.1 a Android 4.4 KitKat. O okamžitý a plynulý přechod se stará samostatné hardwarové tlačítko. Notebook je vybaven procesorem Intel Core, který zajistí dostatečný výpočetní výkon. 12,5“ IPS displej s HD rozlišením bude mít živé barvy a podporu dotykových gest systému Windows 8.1. Transformer Book V přijde na trh s úložištěm o kapacitě až 1 TB určeným pro aplikace, dokumenty a další data.

Transformer Book V umí pracovat také jako samostatný tablet s Windows 8.1. Když se do tabletu vloží smartphone, umí se přepnout do režimu tabletu s Android 4.4 KitKat. Přepínání mezi systémy se provádí pouhým poklepáním na displej. Data lze ukládat na SSD disk s kapacitou až 128 GB.

V režimu chytrého telefonu běží Transformer Book V na operačním systému Android 4.4 KitKat. Jde zároveň o vůbec první LTE smartphone, který pohání čtyřjádrový procesor Intel Atom. Transformer Book V obsahuje baterii o kapacitě 2500 mAh, která zajistí až 10 hodin brouzdání na internetu bez nabíjení.

Transformer Book T300 Chi

ASUS Transformer Book T300 Chi je notebook s vysokým výkonem, který stejně jako další modely řady Transformer Book umožňuje odpojit displej a používat jej jako samostatný tablet. Zařízení vyniká právě rozměry – se 7,3 mm jde o nejtenčí 12,5“ tablet na světě. Transformer Book T300 Chi bude vybaven novou generací úsporných procesorů Intel Core. Zařízení bude tenčí než většina dnešních notebooků – bude měřit jen 14,3 mm na tloušťku. Transformer Book T300 Chi bude podporovat rychlé LTE sítě a zaujme i IPS displejem s rozlišením 2560 x 1440 (WQHD).

Zenbook NX500

Zenbook NX500 je ultrabook s rozlišením displeje 4K, který spojuje prémiové zpracování a design s výkonným hardwarem. Charakterizuje ho štíhlá hliníková konstrukce a atraktivní šedá barva víka. NX500 je vybaven čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7 a grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 850M se 2 GB videopaměti, která zaručuje vysoký grafický výkon. Špičkové výbavě odpovídá i Wi-Fi adaptér Broadcom s podporou standardu 802.11ac, jenž umožňuje rychlé síťové rychlosti. Notebook obsahuje také SSD disky s vysokými rychlostmi čtení a zápisu, které snižují startovací časy aplikací na minimum a výrazně zvyšují celkovou odezvu systému a zpříjemňují tím uživatelský komfort. Jde o vůbec první notebook s 4K/UHD displejem od ASUSu. Toto jemné rozlišení zároveň podporuje budoucí videoobsah ve 4K. NX500 nabídne 15,6“ IPS displej s rozlišením 3840 x 2160, který dokáže reprodukovat obraz s širokým barevným gamutem (100 % NTSC/108 % Adobe RGB), což ocení hlavně fotografové a další profesionálové. Sledování videí zpříjemní kromě 4K displeje také titanové reproduktory se zvukovou technologií SonicMaster, vyvinutou ve spolupráci s ICEpower a Bang & Olufsen.

Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více