UHD monitory Samsung odhaleny

28. 1. 2014. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Samsung)
Samsung představil nové monitory pro firemní i soukromé účely. Ty vystihují UHD zobrazení, vzhled a funkce, které mají zpříjemnit práci v domácnosti i v kanceláři.
Monitor Samsung UD590 UHD

„Naše nová řada monitorů vychází vstříc současné poptávce zákazníků a firem po monitorech s nejvyšším rozlišením, lepší kvalitě obrazu, unikátním designu a nejlepších multimédiích funkcí pro zábavu,“ řekl Petr Khleil, ředitel divize IT a Business Enterprise společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Model UD590 se může pochlubit rozlišením UHD (Ultra High Definition), které přináší jedinečné zobrazovací vlastnosti a živý obraz s věrným podáním barev. Na první pohled je u monitoru patrný moderní, minimalistický design rámu, který je sotva viditelný. Oproti tomu modely SD390 a SD360 se vyznačují novým designem Touch of Color (ToC) a jejich rám modře září.

Monitor UD590 UHD

Monitor přináší bezkonkurenční kvalitu barev. Ve srovnání se stávajícími zařízeními dokáže zobrazit bohatší paletu barev zahrnující celkem 1 mld. barevných tónů, což je 64 krát více barev než standardní monitory. Navíc je vybaven technologií UHD up-scaling, která dokáže zostřit obraz nízké kvality a převést ho do UHD kvality.

Z vlastností monitoru UD590 můžeme jmenovat také pokročilý multitasking. Například funkce Samsung Picture in Picture (PIP) 2.0 podporuje původní rozlišení obou obrazů až do kvality FHD a funkce Picture by Picture (PBP) dokáže promítnout obrazy ze dvou zdrojových PC na jedné obrazovce, taktéž při zachování původní obrazové kvality. Při využití herního módu se z temného a rozmazaného obrazu stane jasný a čistý. K dispozici je navíc DisplayPort a dva HDMI vstupy pro připojení PC a různých AV zařízení. Jedinečná je také schopnost tohoto modelu zobrazit UHD obsah z herních konzolí Xbox a PlayStaion 4 pomocí HDMI portu verze 1.4.

Monitor SD590

Minimalistický design 23,6palcového a 27palcového monitoru SD590 dovolí uživatelům, aby se plně koncentrovali na práci bez jakýchkoli rušivých elementů. Monitory SD590 získaly téměř neviditelný, super tenký rám, který dává uživatelům k dispozici více prostoru. Doplňuje ho moderní stojan ve tvaru písmene T v metalické úpravě. S technologií Magic Upscale si mohou uživatelé užít lepší obraz až do rozlišení Full HD i při sledování obsahu s nízkým rozlišením, a to bez obav z pixelizace obrazu při zvýšené kompresi videa. Možnost přepnutí do herního módu, D-sub a dva HDMI vstupy jsou dalšími přednostmi modelu SD590.

Monitory SD390 a SD360

Design Touch of Color (ToC) zajišťuje stylovým 23,6palcovým a 27palcovým černým SD390 a bílým SD360 monitorům výjimečné nepřehlédnutelné postavení v jakékoli místnosti. Tenký rám je lehce zabarvený do nejčistší modré, která vytváří elegantní lesk kolem celého monitoru. Tenké tělo a průhledný krystalový stojak zároveň společně vytváří jedinečný a vkusný vzhled.

Štítky: