Lenovo: IdeaPad U, IdeaPad Z, ThinkPad Edge E431 a E531

21. 1. 2013. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Lenovo)
Lenovo představilo svá nová dotykově optimalizovaná zařízení pro Windows 8 ze spotřebitelského i byznys segmentu. Hlavními hvězdami jsou nové přírůstky do řady ultra přenosných ultrabooků IdeaPad U, multimediální notebooky IdeaPad řady Z a notebooky ThinkPad Edge E431 a E531 určené pro uživatele z řad SMB, které přinášejí unikátní Lenovo OneLink technologii pro nové možnosti dokování.
Lenovo IdeaPad Z500

„Lidé milují dotykové ovládání. V dnešním PC+ světě je doslova všude a je také hnací silou nových interakcí se zařízeními a digitálním obsahem,“ řekl Pavel Janich, produktový manažer ze společnosti Lenovo. „Integrovali jsme dotykové schopnosti v rámci našich spotřebitelských PC tak, že máme k dispozici jedno z největších portfolií dotykových produktů pro Windows 8 vůbec.“

Extra tenké a lehké IdeaPad U a tradiční řada Z

Tradiční ultrabooky Lenovo IdeaPad U310 a U410 s novou podporou dotykového ovládání deseti prsty posouvají pojem „tenký a lehký“ na další úroveň. Tyto stylové ultrabooky jsou při 18 mm tloušťky mobilní a rychle reagují – s funkcí Instant Resume se ze spánku probudí za jednu sekundu. Přicházejí až s 3. generací procesorů Intel Core i7, nejnovější grafikou Nvidia GeForce s DirectX 11 a pro celodenní používání i s prodlouženou výdrží baterie.

Notebooky IdeaPad Z400 a Z500 jsou optimalizovány pro dotykové uživatelské rozhraní Windows 8 a podporují 10bodové ovládání dotykem. Pro ohromný zvukový zážitek jsou vybaveny Dolby Home Theatre v4 a specializovanými stereo reproduktory pro extra basy. Novinky přicházejí s až 3. generací procesorů Intel Core i7 se standardním napětím a grafickou technologií Nvidia GeForce. Tyto notebooky nabízejí spotřebitelům velký, 14, resp. 15,6palcový dotykový displej, který umocňuje zážitek z Windows 8. Podsvícená AccuType klávesnice umožňuje uživatelům pohodlně sledovat, co píší, i za horších světelných podmínek.

Notebooky ThinkPad Edge razí cestu technologii OneLink

ThinkPad Edge E431 a E531 jsou první notebooky ThinkPad, které nabízejí zcela novou technologii Lenovo OneLink. Toto unikátní rozhraní, které je určeno především pro uživatele, kteří pracují v kanceláři nebo doma a používají notebook s dokovací stanicí, umožňuje vést jediným kabelem kromě energie i videosignál a další data, aniž by to mělo vliv na výkon. Díky tomu se tak eliminuje změť kabelů, se kterými se uživatelé musí často potýkat.

Prvním zařízením s podporou této technologie je dokovací stanice ThinkPad OneLink Dock, ke které se dá notebook připojit jedním kabelem, a tím docílit připojení i dalších periferních zařízení. Díky čtyřem USB portům může dokovací stanice hrát roli hostitele pro řadu příslušenství a prostřednictvím nativního videa s vyhrazenými HDMI a audio porty navíc nabízí grafický a zvukový výkon bez zpoždění. Tato jedinečná technologie bude také umožňovat nabíjet notebook a mobilní zařízení. Lenovo plánuje v roce 2013 nabídnout další notebooky s podporou OneLink. Kromě dotykových schopností jsou notebooky ThinkPad Edge E431 a E531 vybaveny vylepšenými možnostmi grafiky pro živější zobrazení na Full HD displejích a pětitlačítkovým clickpadem umožňujícím uživatelům ovládat funkce Windows 8 pomocí klávesnice.

IdeaPad Z500 a IdeaPad U410 budou dostupné celosvětově v dubnu, modely IdeaPad Z400 a IdeaPad U310 v březnu. ThinkPad Edge E431 a E531 budou dostupné celosvětově v květnu, stejně tako jako ThinkPad OneLink Dock.

Štítky: 

Podobné články

Lenovo s Nutanixem a Red Hatem nabídnou alternativu k veřejnému cloudu

26. 12. 2015. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: Lenovo)
Lenovo uzavřelo globální partnerství se společností Nutanix a zároveň oznámilo širší spolupráci se společností Red Hat. Nová rodina konvergovaných řešení, která vznikne díky partnerství s Nutanix, pomůže zjednodušit správu datových center a umožní firmám snížit náklady na informační technologie. Tato řešení spojující servery, úložiště a virtualizační služby chtějí nabídnout alternativu k veřejnému cloudu. Čtěte více

Lenovo ThinkPad Akademie – jak prodávat notebooky ThinkPad – 24. díl

1. 4. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Další díl našeho seriálu představí novou generaci 14“ firemních notebooků ThinkPad T450 a T450s. Čtěte více

Lenovo: Yoga Tablet

8. 11. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Lenovo Yoga Tablet, který bude dostupný s displeji o velikosti 8" a 10", nabídne tři režimy, ve kterých je možné přístroj používat. Zařízení s operačním systémem Android 4.2 dále nabídne až 18hodinovou výdrž na baterii, čtyřjádrový procesor či 5Mpx fotoaparát. Čtěte více
Lenovo IdeaTab S6000

Lenovo: tablet IdeaTab S6000

21. 6. 2013. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Lenovo)
IdeaTab S6000, nový tablet s Androidem od společnosti Lenovo, je určen pro všechny, kdo hledají zábavného společníka na cesty. Nabízí tenký profil, velký a jasný displej a rozšířené možnosti připojení. Díky svému elegantnímu vzhledu zaujme i uživatele, kteří mají v oblibě stylová mobilní zařízení. Čtěte více