Olympus se širokoúhlým objektivem

22. 7. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Neuvěřitelně tenký design a vysoce kvalitní optika se v modelu Olympus mju 7010 snoubí v dokonalé harmonii.
Olympus mju 7010.

Nejnovější přírůstek v populární řadě µ nabízí v elegantním štíhlém těle působivý sedminásobný širokoúhlý optický zoom. Nový model je důkazem, že stylový design se nevylučuje se špičkovými funkcemi. Tento ultra tenký fotoaparát se může pochlubit mimo jiné i duálním stabilizátorem obrazu. K dispozici jsou také funkce AF tracking a režim i-Auto, díky kterým se při fotografování už více nemusíte spoléhat jen na svůj odhad. Kromě toho Magické filtry umožňují každému fotografovi ještě snazší kreativní vyjádření. Fotoaparát je nabízen ve třech atraktivních barevných provedeních: hvězdná stříbrná, titanová šeď a cukrkandlová růžová. Nejmodernější µ-7010 bude dostupný od srpna 2009 za maloobchodní cenu 7490 Kč.

Se svým stylovým zevnějškem představuje 12 megapixelový µ-7010 dokonalou souhru stylové elegance a užitečného obsahu. Nabízí režim Magické filtry, se kterým mohou fotografové vdechnout svým snímkům zcela novou dimenzi. Pop Art například propůjčí snímkům pestré barvy, které snímek oživí a dodají mu na intenzitě. Dalšími úžasnými kreativními efekty jsou Camera obcura, Skica, a Rybí oko. Také komponování záběru a prohlížení výsledných snímků je velmi snadné díky všestrannému širokoúhlému objektivu se sedminásobným optickým zoomem (28–196mm) a velkorysému 6.9cm/2.7” LCD displeji s technologií HyperCrystal II.

Další novou působivou funkcí je AF tracking, která garantuje, že jsou i pohybující se objekty neustále perfektně zaostřeny. Výkon duálního stabilizátoru obrazu dále zaručuje křišťálovou čistotu každého záběru. Kromě toho inovativní režim i-Auto automaticky identifikuje pět nejčastějších typů scén a provede odpovídající nastavení fotoaparátu. A co víc, s chytrým µ-7010 se nikdy nebudete muset starat o to, zda na fotografii vypadáte dobře: Režim Vyhlazení pleti vyhlazuje z finálního obrazu nedokonalosti a dodává tak pleti svěží vzhled. Ve fotoaparátu je také zabudován režim okamžité tvorby panoramatických snímků pro obzvláště široké záběry úchvatných přírodních scenériích nebo hrátky v městském prostředí.

Nový člen klasické řady µ nabízí komunikaci v 39 jazycích. Rozsáhlá paleta výkonných a praktických funkcí je završena kompatibilitou s paměťovými kartami xD-Picture Card a microSD. Olympus µ-7010 se objeví na pultech obchodů v srpnu 2009 spolu s novou verzí software Olympus Master 2.2 pro dokonalejší správu fotografií a širší možnosti jejich úprav.

Olympus µ-7010 – hlavní vlastnosti:
• Výborný širokoúhlý objektiv se sedminásobným optickým zoomem (28–196mm*) v tenkém kovovém těle umožňuje zachycení rozlehlých scén i ohromujících detailů.
• Duální stabilizace obrazu zabraňuje rozmazání snímku.
• 6.9cm/2.7” HyperCrystal II LCD displej zaručuje vynikající viditelnost i na jasném slunečním světle a prakticky z jakéhokoli úhlu (230 000 bodů).
• 12 megapixelů obrazového čipu umožňuje kvalitní tisk až do velikosti plakátu.
• Snadná cesta k perfektním snímkům – Inteligentní automatický režim (i-Auto) detekuje pět nejčastěji používaných typů scén a automaticky upraví odpovídajícím způsobem nastavení fotoaparátu, ohniskovou vzdálenost a expozici.
• Pokročilá detekce tváří rozezná najednou až 16 obličejů a umožňuje tak dokonale zaostřené a exponované tváře a správnou expozici ostatních oblastí snímku.
• Ostré snímky i pohybujících se objektů díky funkci AF tracking
• Okořeňte své snímky pomocí vestavěných Magických filtrů
• Obrazový procesor TruePic III pro rychlejší zpracování snímku a vyšší kvalitu obrazu
• Oživte své vzpomínky obrazovým záznamem se zvukem (až do rozlišení VGA při 30 snímcích za vteřinu)
• Kompatibilita s paměťovými kartami xD-Picture a microSD