Asus oficiálně uvedl designový netbook Eee PC 1101HA

15. 7. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Eee PC 1101HA disponuje 11,6palcovým LED displejem 1366x768 a nabízí výdrž baterie až 11 hodin. Model 1101HA má vyměnitelnou baterii a je vybaven klávesnicí, která je o pouhých 8 procent menší, než klávesnice velkých notebooků.
Asus Eee PC 1101HA.

Eee PC 1101HA bude dostupný na českém trhu během 6 – 8 týdnů a předpokládaná cena bude 419 eur.

Eee PC 1101HA nabízí 2,5palcový disk SATA II 160 GB, který zajišťuje dostatečný úložný prostor pro hudbu, videa, filmy i dokumenty. Jako bonus je k dispozici 10GB on-line úložiště Eee Storage, s nímž mohou uživatelé přistupovat ke svým souborům bezpečně, kdykoli a kdekoli. Uživatel nemusí dělat kompromisy ani v otázce připojení periférií nebo konektivity. K dispozici je 1 x VGA konektor, 3 x USB 2.0, 1 x LAN RJ-45, 2 x Audio Jack (sluchátka / mikrofon) a také čtečka paměťových karet MMC/ SD (SDHC). Součástí multimediální výbavy je i 1,3 MPix kamera. Eee PC 1101HA bude nabízen ve čtyřech barvách a s originálními Windows XP Home.

Zbrusu nový software Eee Docking
Model 1101HA je prvním netbookem Eee PC, který nabízí nový software od společnosti Asus – Eee Docking. Ten poskytuje snadný přístup k utilitám, softwaru a veškerému digitálnímu obsahu. Obsahuje Eee @Vibe, Eee Sharing, Eee Xperience a Eee Tools. Eee @Vibe představuje rozcestník, jenž uživatelům zajišťuje jednoduchý přístup k hudbě, videím, rozhlasovému vysílání a dalšímu multimediálnímu obsahu. Pomocí Eee Sharing je možné snadno sdílet nebo synchronizovat zprávy a data s jiným netbookem Eee PC, s notebookem nebo stolním počítačem – dokonce i bez internetového připojení. Eee Tools pak obsahuje řadu užitečných nástrojů, včetně Parental control (rodičovská ochrana) a Font Resizer (změna velikosti písma). Program Eee Docking i jednotlivé aplikace jsou snadno dostupné prostřednictvím přehledné lišty v horní části obrazovky, která je navíc částečně skryta, pokud se právě nepoužívá.