Systém Logica se Sun dosáhl rekordní propustnosti

20. 5. 2009. (redaktor: Martin Bartolšic, zdroj: )
Srovnávací testy vykazují rekordní výsledky - zpracování více než 50 miliónů plateb za hodinu.

Logica, přední společnost působící v oblasti IT služeb a konzultací, zveřejnila výsledky testu, který prověřoval nový systém pro zpracování plateb – Logica's All Payments Solution (LAPS) s využitím serverů Sun Microsystems T-Series a Sun SPARC Enterprise M-Series. Systém LAPS dosáhl rekordní propustnosti – za hodinu dokázal zpracovat více než 50 miliónů plateb. Tento výsledek zdaleka překonává objemové požadavky bank všech velikostí na zpracování domácích či SEPA plateb a dokazuje, že systém společnosti Logica podporuje banky díky své extrémní škálovatelnosti nejen v případě organického růstu, ale i v případě fúzí a akvizic, a to při efektivním využití nákladů.

Využití systému společnosti Logica v tandemu s operačním systémem Solaris ™ 10 dává bankám vysoce kvalitní a škálovatelné řešení, které umožňuje maximalizovat objem zpracovaných transakcí a zároveň snižovat celkové náklady na vlastnictví při zjednodušování IT prostředí.

Pro účely srovnávacího testu vytvořily společnosti Logica a Sun Microsystems platební prostředí odpovídající skutečným požadavkům globální banky. V rámci testů byly zpracovávány SEPA platební převody a byla zajištěna simulace integrace na systémy elektronického bankovnictví, účetní systémy banky a clearingové služby (EBA Step 2). Platební platforma společnosti Logica používala databázi Oracle 10g a operační systém Solaris 10. Celý projekt byl realizován týmem odborníků ze společností Logica a Sun Microsystems v testovacím středisku společnosti Sun ve Skotsku.