Nová multifunkce od Ricoh

22. 4. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost IMPROMAT rozšířila produktovou řadu multifunkčních zařízení Ricoh o nová komunikační řešení pro prostředí malých pracovních skupin.
Ricoh Aficio MP 171.

Nejnižší z modelů – Aficio™MP 171 poskytuje základní kopírovací funkce se standardním oboustranným vstupem a výstupem. Aficio™MP 171F poskytuje kopírovací a faxové funkce a MP 171SPF je úplným řešením pro tisk, kopírování, faxování a barevné síťové skenování. Hlavním význačným rysem těchto nových modelů je styl ovládání v souladu s ostatními řadami multifunkčních zařízení Ricoh pro menší kanceláře.
Všechny modely kromě jednotky pro automatický oboustranný tisk obsahují zásobník papíru na 250 a boční zásobník na 100 listů. K úspoře energie přispívá i zahřívací doba, která činí maximálně 10/30/30 sekund. Samozřejmostí je u dvou vyšších modelů standardní výbava pamětí a digitálními funkcemi pro třídění kopií a manipulaci s obrazem. V základu je též rychlé faxování režimem Super G3.
Model Aficio MP 171SPF je pak úplným síťovým řešením – kromě tisku standardními jazyky PCL5e a PCL6 může podporovat i Adobe PostScript 3. Faxování zde může probíhat i metodami Internet Fax a IP-Fax, které snižují telekomunikační poplatky. Příjem faxů může být rovněž digitální – přímo do složky či e-mailu. Skenovací funkce jsou pak řešeny způsoby „scan to e-mail“ a „scan-to-folder“.
Jak u modelů značky Ricoh bývá zvykem, není opomenuta ani otázka životního prostředí. Nízkoenergetická výroba toneru, nízká spotřeba energie v úsporném režimu a splňování normy RoHS jsou samozřejmostí.