realme 12 Pro 5G přichází zaujme periskopickým teleobjektivem a originálním designem

21. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: realme)
Společnost realme uvedla na trh řadu telefonů realme 12 Pro 5G, kterou tvoří realme 12 Pro+ 5G a realme 12 Pro 5G. Mezi klíčové vlastnosti obou novinek patří prémiový design, vynikající zobrazovací a fotografické schopnosti i atraktivní nacenění.

Telefony realme 12 Pro řady 5G přinášejí periskopický teleobjektiv, což je funkce, která bývá kvůli vysoké ceně a technické složitosti tradičně vyhrazená pro vlajkové modely. Model realme 12 Pro+ 5G nabízí 3× optický zoom, 6× zoom v senzoru a ohniskovou vzdálenost odpovídající 71 mm. Srdcem této inovace je 1/2" snímač OV64B Omnivision spojený s rozlišením 64 Mpx, který zajišťuje ostré a detailní snímky s kontrolou šumu i při slabém osvětlení nebo při přiblížení.

Sestava fotoaparátu realme 12 Pro+ 5G nabízí pět úrovní bezztrátového zoomu (0,6×, 1×, 2×, 3×  a 6×). V současné chvíli jde o první implementaci takto všestranného systému v zařízení značky realme. Technologie zoomu v senzoru zajišťuje, že kvalita obrazu zůstává nedotčená a poskytuje čistotu daleko převyšující standardní digitální zoom. Tato flexibilita umožňuje uživatelům zvolit ideální ohniskovou vzdálenost pro jakoukoli scénu a zajišťuje přesné a živé záběry z různých vzdáleností. Kromě toho se tato řada může pochlubit také 120×  superzoomem, který kombinuje optické a digitálné přiblížení.

Základem tohoto systému je technologie SuperOIS pro stabilizaci obrazu. V kombinaci s vlajkovým snímačem Sony IMX890 v hlavním fotoaparátu je model realme 12 Pro+ 5G všestranný a univerzálně použitelný v různých fotografických scénářích, při slabém osvětlení a v portrétních snímcích.

Filmové portréty ve spolupráci s oscarovým kameramanem

Další novinkou telefonů řady realme 12 Pro Series 5G je algoritmus Cinematic Bokeh. Tato funkce oživuje akční snímky tím, že rozostřuje pozadí, díky čemuž je postava v záběru dynamičtější a převažuje. Portréty se promění a předvedou přirozený, rafinovaný bokeh s malou hloubkou ostrosti a emoce na každém snímku. Algoritmus zajišťuje přirozený přechod rozostření a texturovaných světelných míst a nabízí náhledy nastavení clony v reálném čase, což uživatelům umožňuje kreativně manipulovat s hloubkou ostrosti. Přesnost efektů klíčování na úrovni vlasové linie zajišťuje ostré odlišení objektů od pozadí a vytváří tak úžasné fotografie profesionální úrovně.

Filmový portrétní režim fotoaparátu realme 12 Pro+ 5G má oříznutou ohniskovou vzdálenost odpovídající 80 mm. To pomáhá dostat fotografovaný objekt do popředí, zvýraznit strukturu obličeje a umožnit vytvoření skutečného portrétu namísto volného záběru zblízka. K tomu se přidává i filmová estetika. Filmový poměr stran 2,39:1, charakteristický pro klasickou filmovou produkci, umožňuje zachytit scénu bez nutnosti dodatečného ořezu a nabízí široké, pohlcující plátno přímo z hledáčku. Řada realme 12 Pro dále přidává i filtry Master Camera Filters, které upravil Claudio Miranda, oscarový kameraman stojící za takovými díly jako Život Pí, Top Gun: Maverick a Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

Výkon není překážkou

Ve spolupráci se společností Qualcomm realme připravilo algoritmus pro zpracování a zobrazení souborů RAW. Tato inovace zajišťuje bezztrátovou integritu dat, přesné osvětlení a detaily stínů spolu s vynikající čistotou a dynamickým rozsahem.

Jak realme 12 Pro+ 5G, tak realme 12 Pro jsou poháněny špičkovými 4nm procesorovými čipy. realme 12 Pro+ 5G disponuje osmijádrovým 64bitovým procesorem Snapdragon 7s Gen 2 s frekvencí 2,4 GHz pro jádra Cortex-A78 a 1,95 GHz pro jádra Cortex-A55. Doplňuje je grafický procesor Adreno 710. Realme 12 Pro využívá Snapdragon 6 Gen 1 s osmijádrovou architekturou s frekvencí až 2,2 GHz u jader Cortex-A78 a 1,8 GHz u jader Cortex-A55. Stabilní výkon a zároveň optimální teploty v případě obou telefonů udržuje chladicí systém 3D VC.

Mistrovské dílo mezinárodního návrháře luxusních hodinek

Design telefonu vznikl ve spolupráci s firmou Ollivier Savéo, která se proslavila spoluprací s prestižními švýcarskými značkami hodinek, jako jsou Rolex, Roger Dolby, Piaget, Breitling a Quinting. Smartphony realme 12 Pro Series 5G nově definují luxus v oblasti technologií. Zlatý rýhovaný rámeček, pečlivě vyrobený s 300 trojúhelníkovými drážkami, odráží složité vzory a nabízí vynikající hru světla.

Řada se dále odlišuje 3D náramkem Jubilee, jehož design působí hmatatelně a sofistikovaně. Zařízení zabalená do veganské kůže vyzařují eleganci a odolnost, jsou o 30 % měkčí než jejich předchůdci a odolná vůči různým skvrnám. Použitý materiál je navíc odolný proti prachu a vodě dle normy IP65.

Mezi dostupné barevné varianty patří modrá Submarine Blue a béžová Navigator Beige.

Pohlcující zobrazení a vynikající zvuk s dlouhou životností

realme 12 Pro Series 5G poskytuje 6,7" 120Hz zakřivený displej OLED Vision s 93% poměrem obrazovky k tělu a maximálním jasem 950 nitů. Displej zobrazí spektrum 1,07 miliardy barev a podporuje 100% barevný gamut P3.

Model realme 12 Pro+ 5G nabízí až 12 GB + 12 GB dynamické paměti RAM a 512GB úložiště, zatímco realme 12 Pro poskytuje až 8 GB + 8 GB dynamické paměti RAM a 256GB úložiště.

Díky dvojí certifikaci Dolby Atmos a Hi-Res poskytuje realme 12 Pro Series 5G čistý, pohlcující prostorový zvuk. realme 12 Pro Series 5G je dále vybaven 5 000mAh baterií a 67W nabíječkou SUPERVOOC.

realme UI 5.0: Nová éra interakce se smartphony

Výrobce nové telefony představil v kombinaci s přepracovaným uživatelským prostředím realme UI 5.0, které dále zvyšuje uživatelské pohodlí, možnosti konektivity a další vlastnosti.

S aplikací Flash Capsule je přístup ke službám, jako je Grab, a k základním funkcím telefonu, včetně nahrávání obrazovky a hovorů, dostupný jediným dotykem. Funkce Smart Image Matting umožňuje uživatelům izolovat objekty na fotografiích a sdílet je.

Funkce Phonelink navíc propojuje zařízení s počítači se systémem Microsoft Windows, což umožňuje okamžitou synchronizaci hovorů, textových zpráv a přenosů souborů, a to vše bez nutnosti dalšího stahování.

Cena a dostupnost

realme 12 Pro+ 5G bude k dispozici za cenu 12 499 Kč ve variantě 12GB+512GB.
Cena modelu realme 12 Pro 5G byla stanovena na 10 499 Kč za variantu 12+256GB.

Video : 
Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více