Alcatel IDOL 4 PRO – smartphone nahrazující počítač

17. 7. 2017. (redaktor: Jakub Špaček, zdroj: Alcatel)
Společnost TCL Communication uvedla na český a slovenský trh highendový smartphone Alcatel IDOL 4 PRO, který využívá platformu operační systém Windows 10. Oslovuje především ty, kteří chtějí efektivně pracovat a vyžadují okamžitý přístup k MS Office dokumentům kdekoli na cestách. Tělo novinky, která designově vychází z modelu IDOL 4S, se skládá z kovu a skla.

Nabízí 5,5“ Full HD displej typu AMOLED krytý odolným sklem Dragontrail. Výkon zajišťuje procesor Qualcomm Snapdragon 820 v kombinaci se 4GB operační pamětí. K ukládání dat slouží vnitřní paměť s kapacitou 64 GB. Na zadní straně nechybí senzor otisků prstů či 21Mpx fotoaparát a také dva 3,6W reproduktory. IDOL 4 PRO tak představuje jeden z nejvýkonnějších smartphonů s Windows, který byl dosud uveden na trh. Jeho největší předností pro pracující profesionály je funkce Continuum, která po připojení k monitoru promění tento smartpone v plnohodnotné PC. Novinka se v Česku a na Slovensku prodává v černém provedení se zlatým rámečkem.

Rozšířená produktivita

Windows smartphone přináší oproti telefonům s Androidem několik výhod navíc a to zejména pro mobilní profesionály. Aplikace, jako je Microsoft Office, totiž nabízejí v telefonu stejný uživatelský komfort a efektivitu jako na PC. S funkcí Continuum přítomnou v operačním systému Windows 10 můžete navíc IDOL 4 PRO kdykoli připojit k externímu monitoru. Tím získáte stejné uživatelské rozhraní jako na běžném počítači s Windows. Displej smartphonu přitom stále pracuje nezávisle na připojené externí obrazovce. Můžete proto telefonovat, i když právě na druhé obrazovce odpovídáte na e-mail, pracujete na dokumentu nebo sledujete video.

Srdcem telefonu IDOL 4 PRO je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 820, jehož dvě jádra jsou taktována na 1,25 GHz a další dvě na 1,6 GHz. Jeho výkon podporuje operační paměť o kapacitě 4 GB. K ukládání dat je připraveno 64GB vnitřní úložiště, které lze pomocí paměťové Micro SD karty rozšířit až o dalších 512 GB.

IDOL 4 PRO disponuje 21Mpx hlavním fotoaparátem s objektivem skládajícím se ze šesti optických členů pro rychlé zaostření. K pořizování selfie v rozsahu až 84 stupňů slouží 8Mpx přední kamera. Audiozážitky zajišťují dva 3,6W reproduktory s vlastním zesilovačem a Hi-Fi prostorový zvuk sluchátek.

Čtečka otisků prstů je umístěna na prstem dobře dosažitelném místě zadního panelu pod fotoaparátem. Díky ní jsou data v telefonu bezpečně chráněna před nepovolanými osobami.

Telefon podporuje všechna v Evropě využívaná LTE pásma a potěší i dvoupásmový Wi-Fi standard 802.11ac umožňující rychlý bezdrátový přenos dat. K připojení dalších zařízení slouží oboustranný konektor USB typu C nebo bezdrátové rozhraní Bluetooth.

Displej vzhůru nohama, reproduktory zepředu i zezadu

Symetrický design loňské vlajkové lodi Alcate IDOL 4S byl využit i u modelu IDOL 4 PRO. Rozhraní telefonu proto samo pozná, v jaké poloze se zařízení nachází a podle toho přizpůsobí obraz na displeji. Díky této funkci a mikrofonům na obou stranách je možné telefon používat stejně dobře bez ohledu na to, jestli uchopíte telefon normálně nebo hlavou dolů. Oboustranný je také zvuk  – reproduktory s výkonem 3,6 wattů jsou umístěny nejen nahoře a dole, ale i na zadní straně.

Skleněná záda a kovový rámeček

IDOL 4 PRO zaujme 6,99mm profilem, zlatým kovovým rámečkem a 2,5D Dragontrail odolným sklem při okrajích zahnutým, který na zadní straně vytváří efekty odlesků světla. Z telefonů IDOL 4 zůstalo zachováno i tlačítko BOOM na boční straně, které je určeno pro snadné ovládání fotoaparátu.

Štítky: 

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více