Asus v ČR začal prodávat první telefon vybavený AR i VR současně

26. 6. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
Asus ZenFone AR (ZS571KL) je vůbec první smartphone na světě, který současně podporuje technologie virtuální (VR) a rozšířené (AR) reality. Kromě platforem Daydream a Tango od firmy Google novinka nabízí 5,7" Super AMOLED displej s rozlišením WQHD, procesor Qualcomm Snapdragon 821, 6 GB operační paměti, 128GB nebo 23Mpx fotoaparát.

Asus ZenFone AR je smartphone nové generace, který představuje významný posun v oblasti mobilní virtuální (VR) a rozšířené reality (AR). Jde o první chytrý telefon, který podporuje současně jak technologii Google Daydream, tak Google Tango. Tango je sada senzorů a softwaru pro rozšířenou realitu, která umožňuje pomocí smartphonu hrát AR hry, využívat další AR funkce nebo navigaci v budovách. Daydream umožňuje podporovaným zařízením (např. telefonu ZenFone AR v kombinaci s brýlemi na virtuální realitu Daydream View) sdílet virtuální realitu a zároveň podporuje i používání Daydream VR aplikací.

Telefon využívá systém Asus TriCam skládající se ze tří zadních kamer – kamery sledující pohyb, kamery pro snímání hloubky a kamery PixelMaster 3.0 s vysokým rozlišením 23 Mpx, která slouží jako zdroj informací pro Tango, čímž uživatelům zprostředkovává zážitky z rozšířené reality.

Platforma Tango pro rozšířenou realitu pomáhá uživatelům objevovat řadu nových aplikací, jako jsou AR hry, nástroje pro výbavu a dekorace v domácnosti nebo aplikace, které poskytují nové způsoby objevování. Tento ekosystém se rychle rozvíjí a již nyní v Obchodě Play existuje řada aplikací, které jsou založeny na technologii Tango.

ZenFone AR je aktuálně také nejlehčí a nejtenčí zařízení s podporou Tango. Smartphone obsahuje procesor Qualcomm Snapdragon 821, speciálně optimalizovaný pro technologii AR, a grafický čip Qualcomm Adreno 530. Operační paměť má kapacitu 6GB. Vnitřní 128 GB úložiště lze v případě potřeby dále rozšířit paměťovou kartou microSD.

Displej Super AMOLED s úhlopříčkou 5,7“ displej pracuje s rozlišením WQHD (2 560 x 1 440 pixelů). Díky rámečku s šířkou 1,73 mm displej zabírá 79 % čelní strany telefonu. Obrazovku chrání sklo Gorilla Glass 4, oleofobní vrstva a jeho viditelnosti na přímém slunci napomáhá technologie Tru2life pro zvýšení kontrastu. Přístroj nezaostává ani po stránce zvuku. Disponuje pětimagnetovými reproduktory s technologií NXP SmartAmp, systémem DTS Headphone:X pro podporu virtuálního 7.1 prostorového zvuku do sluchátek nebo duálním interním mikrofonem s technologií redukce šumu.

Napájení je zajištěno akumulátorem s kapacitou 3 300 mAh. Díky podpoře tzv. rychlého nabíjení lze baterii nabít na 60 % za 39 minut. I díky podpoře rozhraní USB-C lze novinku využít také pro zpětné nabíjení jiného zařízení.

Podobné články

Ilustrační foto (Motorola)

Samsung se znovu stal nejprodávanější značkou chytrých telefonů

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětový prodej smartphonů v prvním čtvrtletí roku 2024 podle IDC meziročně vzrostl o 7,8 % a Samsung se znovu vyhoupl do pozice nejprodávanějšího výrobce. Čtěte více

Motorola: chytrý telefon edge 50 ultra

28. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Motorola)
Nové telefony řady Motorola edge 50, včetně vlajkové lodi edge 50 ultra, přinášejí exkluzinví materiály, vysoký výkon, vylepšený design nebo pokročilý systém fotoaparátů, který obsahuje vylepšení na bázi umělé inteligence. Novinka zaujme také fotoaparátem a displejem s certifikací společnosti Pantone. Čtěte více

Google Find My Device umožní lokalizovat ztracenou elektroniku

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Google)
Společnost Google spustila dlouho očekávanou funkci Find My Device, kterou poprvé ohlásila již na své loňské vývojářské konferenci. Technologie využívá sdílenou síť tvořenou miliardami zařízení se systémem Android a funkčně odpovídá možnostem podobných služeb společností Apple a Tile. Aktuálně je služba dostupná v USA a Kanadě, zbytek světa by měl brzy následovat. Čtěte více

Nová aktualizace uživatelského rozhraní One UI 6.1 rozšiřuje technologii Galaxy AI do dalších zařízení

5. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Samsung)
Společnost Samsung nasazuje umělou inteligenci Galaxy AI do většího počtu zařízení prostřednictvím aktualizovaného uživatelského rozhraní One UI 6.1. Mobilní umělá inteligence se tak dostane k podstatně většímu počtu uživatelů – od konce března ji budou moci postupně využít i majitelé telefonů řady Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 a tabletů řady Tab S9. Čtěte více