Kombi trouba Bosch - spojení chuti, krásy a zdraví

28. 5. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Unikátní kombinovaná parní trouba Bosch nabízí tři různé druhy ohřevu: vaření v beztlakové páře, v horkém vzduchu nebo v kombinaci páry a horkého vzduchu. Vnitřek trouby z nerezu je tak prostorný, že umožní vařit na dvou výškových stupních najednou.
Vše pod parou a pod kontrolou.

Příprava pokrmů je díky tomu jednoduchá, rychlá a především chutná. Nová parní trouba Bosch nejen šetří čas, ale podporuje i zdravé stravování, protože vaření v páře nevyžaduje přidávání žádného dodatečného tuku.

Tajemství horké páry
Teplotu beztlakové páry, kdy výsledkem vaření je šťavnatý pokrm, je možné volit v rozmezí od 35 ºC do 100 ºC. Horká pára se kondenzuje na připravovaném pokrmu, čímž chrání maso a zeleninu před vysušením nebo poškozením jejich vrchní struktury. Tak si pokrmy do značné míry zachovávají přirozenou barvu, vitamíny, aroma, minerální látky, tvar a především svou pravou chuť. Nová parní trouba navíc „dovolí“ majiteli zapomenout na tuk a olej.

Chutné a křupavé
S využitím horkého vzduchu při teplotě od 30 °C do 230 °C je možné jednoduše péci koláče, piškotovou roládu, pečivo či roštěnku – tak jako v klasické troubě na pečení s programem „horký vzduch“. Třetím druhem ohřevu je kombinace beztlakové páry a horkého vzduchu, která umožňuje připravovat pokrmy v rozmezí teplot od 120 ºC do 230 ºC. Například vepřová pečeně se tak nejdříve podusí v páře a pak se dopeče v horkém vzduchu. Výsledkem bude uvnitř šťavnaté, křehké a na povrchu do zlatova upečené maso.

Vše má pod kontrolou
Kombinovaná parní trouba Bosch s novým designem se výtečně hodí k ostatním varným troubám. Ovládací panel s tlačítky s krátkým zdvihem a zasouvacími otočnými voliči je umístěný v horní části spotřebiče. Přehledný textový displej, který komunikuje v několika jazycích včetně češtiny, zobrazuje aktivní nastavení, různé druhy ohřevu, paměťové funkce nebo automatické programy s ukazovatelem hmotnosti pokrmu. Prosklené dvířka a textový displej tak poskytují neustálý přehled o tom, co se v troubě děje. Vnitřek trouby je natolik prostorný, že je možné v ní připravovat pokrmy hned na dvou stupních nad sebou bez toho, aby si převzaly chuť nebo vůni jeden od druhého. Automatický odvápňovací a čisticí program je v takových troubách už samozřejmostí.