Herní notebooky řady Legion 7 kombinují tichý chod se špičkovým výkonem

18. 5. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Lenovo představilo nejnovější generaci 16" herních notebooků Legion 7i a 7 a Legion Slim 7 a 7i. Tenká a lehká zařízení zaujmou nejnovějšími procesory i grafickými kartami, kvalitními displeji, propracovaným systémem napájení a chlazení i řadou dalších, hráči oceňovaných funkcí. Velkou výhodou jsou také elegantní design a kvalitní zpracování.

Výkonné 16" herní notebooky Lenovo Legion 7i a 7 jsou ideální volbou pro uživatele, kteří vyžadují vysoký výkon. Elegantní, stylový a decentní design podtrhuje vylepšený pant a panel s konektory. Nové notebooky se nesou v duchu unibody designu a jsou zkonstruované ze slitiny hliníku a hořčíku, která odpovídá standardům kvality v leteckém průmyslu. Kovové tělo je vyztužené technologií CNC, takže působí minimalisticky. Světelný RGB systém doplněný o ambient efekty na klávesnici a těle se dynamicky synchronizuje s obsahem zobrazeným na displeji.

Lenovo Legion 7 a 7i jsou viditelně tenčí než předcházející generace, ale navzdory výšce 19 mm a váze 2,5 kg v sobě skrývají nejnovější grafiku, procesory a úložiště. Notebooky Lenovo Legion 7i a 7 jsou vybaveny 12. generací procesorů Intel Core HX Series nebo až AMD Ryzen 9 6900HX, grafikou až NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU (až 175 W TGP) či mobilní grafikou AMD Radeon RX 6850M XT, DDR5 pamětí a SSD uložištěm typu PCIe 4.0.

Výkon a spotřeba jsou u tohoto i dalších nových modelů řady Legion 7 automaticky inteligentně regulovány prostřednictvím nástroje Lenovo Legion A.I. Engine 2.0. Řešení využívá umělou inteligenci a v reálném čase pomáhá v závislosti na konkrétní hře dosahovat nejlepšího možného výkonu. Dosahovat nejlepšího možného výkonu napomáhá také systém chlazení Lenovo Legion Coldfront 4.0 doplněný o odpařovací komory s tepelnou kapacitou až 115 W.

Displeje s úhlopříčkou 16" a rozlišením WQXGA (16:10) nabízejí jas až 1 250 nitů, plné pokrytí barevného prostoru DCI-P3 a vysoký dynamický rozsah. Hráči ocení také TÜV certifikaci displeje pro ochranu zraku proti škodlivému modrému světlu.

Zákazníci mohou vybírat ze tří úrovní obnovovací frekvence displeje s maximálním kmitočtem 240 Hz (standard je 165 Hz). Uživatelé tak mohou při nákupu vybírat panel podle toho, jestli upřednostňují každodenní používání, plynulejší hraní eSport titutů, kde se počítá každý snímek, anebo filmový zážitek, při kterém hraje roli vysoká kvalita barevného zobrazení. Notebooky jsou vybaveny také softwarem Tobii Horizon a také Tobii Aware pro ovládání PC pomocí své hlavy a obličeje a ochranu soukromí.

Vývojem prošla také klávesnice. Lenovo ji nazývá Legion TrueStrike a byla vylepšena o zakřivené klávesy s vyšším zdvihem než u předchozí generace. Nová technologie WASD Force Sensor s volitelně vyměnitelnými klávesami umožňuje hráčům zrychlit pohyb herní postavy díky větší síle aplikovatelné na klávesy. Z výbavy vyčnívá také baterie s kapacitou 99,99 Wh a podporou až 135Wh USB-C nabíjení.

Lenovo Legion Slim 7i a 7

Díky kovové konstrukci šasi s CNC opracováním a využití pokročilých materiálů z leteckého průmyslu na bázi slitiny hliníku a hořčíku nabídnou nové modely Lenovo Legion Slim 7i a 7 celokovové tělo v unibody designu v odstínech Storm nebo Onyx Grey, s váhou 2 kg a tloušťkou 16 mm.

Nová řada notebooků nabídne nejnovější procesory 12. generace Intel Core H Series nebo až AMD Ryzen 9 6900HX. Notebooky budou vybaveny také grafikou až Nvidia GeForce RTX 3070 (až 100 W Boosted TGP) nebo grafikou AMD Radeon RX 6800S, pamětí DDR5 a PCIe 4.0 SSD. Baterii s kapacitou 99,99 Wh lze dobíjet přes port USB-C výkonem až 135 Wh.

Velký 16" displej nabízí softwarovou podporu kalibrace barev, vysoký dynamický rozsah a plné pokrytí barevného prostoru DCI-P3. Samozřejmostí je šetrný přístup ke zraku uživatele certifikovaný TÜV Rheinland Gold Label. Poměr využité plochy displeje se z generace na generaci zvětšil z 86 % na 93 %. Řada Lenovo Legion Slim 7 je k dispozici ve třech variantách displeje s variabilní obnovovací frekvencí až 240 Hz (standard je 165 Hz). Volitelně je k dispozici také panel typu mini-LED.

I v tomto případě pomáhá s regulací výkonu a chlazení systém Lenovo Legion A.I. Engine 2.0 a kombinaci s chlazením Lenovo Legion Coldfront 4.0. Na o mezigeneračně opět o něco výkonnějším chlazení se podílí větší plocha chladicího systému, větší množství lopatek ventilátoru, další měděná tepelná trubice vyhrazená pouze pro paměť GPU, speciální PCM nátěr pro efektivnější odvod tepla i systém nasávání vzduchu pod klávesami s více než 1 172 sacími otvory. Souhrnně se tato vylepšení postarají o redukci hluku ventilátoru a chlazení pod 30 dB v režimu Stealth, což zhruba odpovídá hlasitosti šepotu.

Ceny a dostupnost

Legion 7i s procesory Intel Core bude dostupný za cenu od 69 999 Kč. Varianta Legion 7 s procesory AMD Ryzen půjde do prodeje za ceny od 56 989 Kč. Oba modely se na trhu objeví v srpnu 2022.

Legion Slim 7i s procesory Intel Core bude k dispozici od července 2022 s cenou od 39 989 Kč. Legion Slim 7 s procesory AMD Ryzen bude následovat v srpnu za ceny začínající na 35 989 Kč.

Video : 
Štítky: 

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více