Fujitsu: notebooky LifeBook U9311 a U9311X

19. 2. 2021. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fujitsu)
Nová generace notebooků Fujitsu LifeBook U9311 vychází vstříc potřebám vytížených manažerů v době „nové normality“ a mění definici pojmu „práce bez kompromisů“. Novinky staví na platformě Intel vPro 11. generace, přináší podporu 5G připojení, má delší výdrž baterie a je ještě tenčí a s hmotností 885 gramů i lehčí než předchozí modely.

Kompaktní 13,3" modely (konvertibilní LifeBook U9311X a klasický LifeBook U9311) – váží o několik stovek gramů méně než srovnatelná zařízení na trhu, běží na Windows 10 Professional a mají standardně velkou klávesnici. Jednou z předností nového modelu LifeBook U9311 je možnost připojení 5G, zatímco LifeBook U9311X se dá zase překlopit do podoby tabletu s dotykovým displejem.

Užitečná vylepšení pro dnešní způsoby práce

Inovovanou řadu LifeBook pro rok 2021 charakterizují vylepšení navržená s ohledem na současné pracovní podmínky. Na první pohled zaujme především úzký rámeček obrazovky u notebooku LifeBook U9311, který v porovnání s displejem zabírá extrémně málo místa. Robustnost a odolnost proti nárazům při přenášení zaručuje šasi z hořčíkové slitiny.

Podpora pro videokonference: Vestavěná kamera s HD rozlišením přináší ostrý obraz a její objektiv lze z bezpečnostních důvodů zcela zakrýt pomocí mechanické krytky. Díky technologiím společnosti Dirac pro korekci frekvence a impulzní odezvy nebo pro zvýšení hlasitosti, které byly speciálně vyvinuty pro malé reproduktory, poskytují nové modely LifeBook kvalitní ozvučení pro dobře srozumitelnou konverzaci.

Udivující grafika: Implementace grafiky Intel Iris Xe zajišťuje plynulé zobrazení i u graficky náročných aplikací, které je srovnatelné se zobrazením u notebooků využívajících samostatný GPU nižší třídy.

Všestranné zabezpečení: Nové modely LifeBook používají pro přihlašování Windows Hello. K dispozici je bezkontaktní biometrické ověřování Fujitsu PalmSecure. Notebooky obsahují také technologii Intel Hardware Shield, která je k dispozici výhradně na platformě Intel vPro. Ta poskytuje nejkomplexnější firemní hardwarové zabezpečení, jaké je na světových trzích aktuálně dostupné, zahrnující ochranu pod úrovní operačního systému, ochranu aplikací i dat nebo pokročilou detekci hrozeb.

Maximální konektivita: Do vybraných modelů LifeBook je vůbec poprvé zabudována mobilní datová 5G konektivita, která nabízí přístup k nejnovějšímu typu sítí. Nové modely si však zachovávají také praktičnost kabelového připojení k síti – díky speciálně zkonstruovanému RJ45 portu navíc není třeba používat adaptér.

Zavedení nových standardů: Nová čtyřčlánková baterie má lepší výkon a životnost. Dokáže udržet notebook v chodu po celý den, takže není třeba nosit stále s sebou nabíjecí adaptér a kabel nebo si dělat starosti s výdrží baterie. Pro vyšší pohodlí využívají nové modely nabíjení přes USB-C Thunderbolt 4.

Štítky: 
Notebooky, Fujitsu

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více