Hanwha Techwin: kamera XNZ-L6320

31. 1. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Hanwha Techwin)
Nejnovějším přírůstkem produktové řady kamer Wisenet od výrobce Hanwha Techwin je box kamera s 32x zoomem a rozlišením 2 MPx. Kamera Wisenet X-Lite XNZ-L6320, vybavená motorizovaným varifocal objektivem s 32x optickým zoomem a automatickým zaostřováním, je náhradou modelu Wisenet SNZ-6320, avšak je výrazně menší a dostupná za příznivější cenu.

„Uvedením nové box kamery potvrzujeme naše zasazení neustále hledat cesty, jak vylepšovat naši řadu kamer,“ uvedl Uri Guterman, šéf produktového a marketingového managementu společnosti Hanwha Techwin Europe. „Jsme přesvědčeni o tom, že Wisenet XNZ-L6320 bude díky svému novému designu a menším rozměrům oblíbenou volbou maloobchodníků a dalších koncových uživatelů, kteří si potrpí na estetické kvality, ovšem je to zároveň ideální kamera pro venkovní systémy video dohledu. Neméně důležitá je i cenovka této nové box kamery, která zahrnuje širokou řadu analytických nástrojů a poskytne systémovým integrátorům konkurenční výhodu v projektech video dohledu s velkým počtem kamer.“

Kamera Wisenet XNZ-L6320 je vybavena funkcí ‚true day/night‘ (den/noc) i IR-cut filtrem (mechanické přepínání infračerveného filtru) a těží z vylepšeného dynamického rozsahu (WDR) na úrovni až 120 dB pro přesnou reprodukci scén obsahujících velmi světlé i velmi tmavé plochy. Na rozdíl od konvenčního WDR, spočívajícího ve skládání dvou snímků s různým nastavením expozice, dokáže Wisenet XNZ-L6320 využívat čtyři snímky pořízené s různou úrovní expozice, a tak produkovat čistší obraz.

Klíčové vlastnosti:

  • Podpora komprese H.265, H.264 a MJPEG, stejně tak jako technologie doplňkové komprese WiseStream II, která je jedinečnou výbavou kamer Wisenet.
  • Funkce inteligentní analýzy obsahu videa (IVA), jako je např. rozpoznávání neoprávněné manipulace, detekce podezřelých postávajících osob, směrová detekce, detekce rozostření, detekce zamlžení, virtuální hranice, detekce vstupu/výstupu, rozpoznávání výskytu/zmizení objektů, detekce audia, rozpoznávání tváří a detekce pohybu.
  • Klasifikace zvuků: funkce audioanalýzy s rozpoznáváním klíčových zvuků, např. zvýšení hlasu, náhlých výkřiků, rozbíjení skla, výstřelů či výbuchů, kdy zařízení spouští výstrahu, aby bezpečnostní personál mohl na každý incident okamžitě reagovat.
  • Digitální stabilizace obrazu (DIS), která potlačuje rozmazání pohybujících se objektů v důsledku větru nebo vibrací; kamera Wisenet XNZ-L6320tak dokáže zprostředkovat ostrý a stabilní obraz.
  • Obousměrná zvuková komunikace umožňuje obsluze komunikovat s lidmi v blízkosti kamer, a tak ověřit, zda nepotřebují pomoc, resp. naopak odradit případné narušitele.
  • Paměťový slot na karty SD/SDHC/SDXC, který v případě výpadku síťového připojení umožňuje ukládat videa a další data přímo na periferním zařízení. Důkazní video materiál, který by jinak byl ztracen, lze načíst ihned po obnovení síťového připojení.
  • Díky napájení PoE (Power over Ethernet) není nutné instalovat napájení a rozvádět pro kameru speciální kabely.

Podobné články

Arlo uvádí na náš trh novou řadou chytrých bezpečnostních kamer Essential 2

19. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Arlo)
Společnost Arlo oznámila uvedení své nejnovější řady Essential na tuzemský trh. Nová řada zařízení Essential Outdoor, Essential Outdoor XL nabízí bezpečnostní funkce 4 v 1 a vychází vstříc spotřebitelům, kteří se poohlížejí po cenově dostupném řešení pro bezpečnější domov. Essential 2 poskytuje celou řadu nových funkcí a rozlišení 2K nebo 1 080p. Čtěte více

Hanwha Vision: PTZ kamery XNP-C9310R a XNP-C7310R

7. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Hanwha Vision)
Společnost Hanwha Vision představila nové kamery AI PTZ Plus, XNP-C9310R a XNP-C7310R. Novinky využívají umělou inteligenci pro rychlé přiblížení a zaostření, což umožňuje lepší přehled o situaci a rychlejší reakci. Čtěte více

Milan Obertík se stal ředitelem nově vzniklé divize Konica Minolta Forxai Video Vision

29. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Konica Minolta)
Tuzemská Konica Minolta posiluje v oblasti kamerových řešení a zakládá specializované oddělení s názvem Forxai Video Vision. To se pod vedením Milana Obertíka zaměří na rozvoj aktivit zaměřených na využití průmyslových kamer a systémů umělé inteligence programovaných ve vývojovém centru Konica Minolta v Brně. Čtěte více

Solární panel Tapo A200 vyřeší problém s napájením bezdrátových kamer

28. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link představila jednoduchý, ale efektivní solární panel Tapo A200 určený pro nepřetržité napájení exteriérových bezdrátových kamer Tapo. Čtěte více