HP: notebook Spectre x360 13

19. 10. 2019. (redaktor: František Doupal, zdroj: HP inc)
Společnost HP Inc. představila novou generaci osobních počítačů Spectre x360 13. Důraz je zde kladen převážně na zpracování, design, výkon, mobilitu i posílené bezpečnostní funkce.

„Nároční zákazníci chtějí krásné, vysoce mobilní počítače, které se přizpůsobí jejich dynamickému životnímu stylu,“ uvedla Anne-Sophie Hadberg, General Manager, EMEA Personal Systems, HP Inc. „HP Spectre x360 13 v sobě kombinuje vytříbený a inovativní design, mobilitu, promyšlený systém zabepečení a výkon, který uživatele nebude omezovat v čemkoliv, co se rozhodnou dělat.“

Spotřebitelé stále více chtějí používat jedno zařízení pro své pracovní úkoly i osobní život. Zákazníci často tráví téměř polovinu svého času na počítači mimo domov. Šest z deseti uživatelů se navíc obává, že notebook nedostatečně ochrání jejich soukromí.

 Provedení:

  • Novinka je o 13 % menší oproti loňskému modelu, poměr obrazovky k tělu je 90 % v každém úhlu a váha činí 1,27 kg.
  • Dvakrát zkosený „ostrý“ design hliníkového těla je vyráběn CNC frézováním.
  • Tlačítko napájení v levém rohu a chytrý „cabel management“ zařízení brání náhodnému vypnutí napájení.
  • Barevné varianty Nightfall Black a Poseidon Blue nyní doplňuje provedení Natural Silver.

Výbava a výkon:

  • Certifikovaný pro program Project Athena společnosti Intel.
  • Dvakrát vyšší výkon oproti předchozí generaci, první konvertibilní počítač od HP se čtyřjádrovým procesorem Intel Core 10. generace s grafikou Iris Plus.
  • Výdrž baterie až 22 hodin je dostatečná pro celý den práce.
  • Standardně dodávaný s Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) a volitelně s 4x4 Gigabit LTE.
  • Volitelně je k dispozici obrazovka se svítivostí 400 nit, první 13" 4K OLED displej s technologií True Black HDR a kontrastním poměrem 100 000:1 od HP, který nabízí dokonale sytou černou barvu, je vybaven antireflexní povrchovou úpravou pro dobrou čitelnost na slunci a je již ve výrobě barevně kalibrován s Delta E <2 pro o 30 % širší barevné spektrum.
  • Optimalizovaný systémový výkon díky HP Command Center; prioritizace úkolů a aplikací pro optimální zpracování paketů a lepší propustnost a latenci s novou funkcí HP Network Booster; a výběr z různých přednastavených barevných profilů přesné zobrazení barev při nakupování, úpravách fotografií nebo sledování filmů díky nové technologii HP Display Control.

Bezpečnost:

  • Šest z deseti uživatelů si v zájmu bezpečnosti a obav ze zneužití fyzicky zakrývá webkameru. Vypínač webkamery v podobě samostatného tlačítka HP Webcam Kill Switch omezuje rizika hacknutí přes webkameru tím, že ji v době, kdy není používaná, odřízne od napájení.
  • Nové samostatné tlačítko s LED indikátorem pro zapínání a vypínání mikrofonu.
  • Na začátku příštího roku i možnost volby varianty se zabudovaným privátním filtrem obrazovky s oceněnou technologií HP Sure View Gen3 se svítivostí až 1 000 nit.
  • Snadné přihlášení pomocí systému Windows Hello se standardními funkcemi, jako je IR kamera a čtečka otisků prstů, pro pohodlí uživatele umístěná přímo na klávesnici.
  • Ochrana při online aktivitách při připojení k nezabezpečeným nebo nedůvěryhodným sítím Wi-Fi pomocí ExpressVPN a správa hesel „pod jednou střechou“ díky funkci LastPass.

Prémiový servis

Notebook Spectre x360 13 je jedním z vybraných produktů, u kterých společnost HP nabízí svoji novou službu prémiového servisu. S touto vyšší podporou nemusí zákazník svůj notebook nikam nosit ani zasílat. Naopak servis přijede za ním. To vše bez stresu ze zbytečné administrativy a poplatků. Prémiová podpora pro notebooky řady HP Spectre, HP ENVY a OMEN navíc k standardnímu servisu nabízí:

  • Přednostní vyřízení servisního zásahu
  • Opravu notebooku doma nebo v práci
  • Servisní hodiny od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin
  • Možnost zapůjčení náhradního notebooku po dobu opravy

„HP si uvědomuje, že pro profesionály je v případě jakéhokoliv problému se zařízením klíčový rychlý přístup k technické podpoře. Proto nabízíme prémiovou podporu, která poskytuje nejen rychlou reakci autorizovaného servisu, ale především také individuální přístup ke každému zákazníkovi,“  řekla o službě Erika Lindauerová, generální ředitelka HP Inc. pro Českou republiku a Slovensko.

Ceny a dostupnost v České republice:

  • HP Spectre x360 13 bude v prodeji od října za cenu od 32 990 Kč.
  • HP Spectre x360 13 v barevném provedení Poseidon Blue s 16GB RAM, 4 K OLED displejem, 1TB SSD a 32GB Optane bude v prodeji od listopadu za cenu od 46 990 Kč.
  • HP Spectre x360 13 v barevném provedení Natural Silver s 8GB RAM, FHD displejem, 512GB SSD a 32GB Optane bude v prodeji od října za cenu od 34 990 Kč.

Printing

Distribuce ČR: 
Obrazová galerie:
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více