Asus uvedl na trh herní notebook ROG GX800 s astronomickou cenovkou

7. 4. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asu)
Asus začal v Česku nabízet herní notebook Republic of Gamers GX800 vybavený dvěma grafickými kartami Nvidia GeForce GTX 1080 v SLI. Počítač přináší i řadu dalších specialit včetně 18,4" 4K displeje, speciálního chladicího modulu nebo klávesnice s mechanickými spínači a programovatelnými světelnými efekty.

Duo grafických karet Nvidia GeForce GTX 1080 v zapojení SLI poskytuje herní výkon na úrovni nejvýkonnějších stolních PC. Plného potenciálu herního výkonu lze dosáhnout připojením notebooku k doku ROG Hydro Overclocking System. Ten zajistí dostatečné chlazení potřebné pro extrémní přetaktování procesoru a grafických karet. Hydro Overclocking System pomáhá navýšit taktovací frekvenci až na 4,2 GHz. Při přetaktovaní je ROG GX800 schopen dosáhnout v testu 3D Mark Fire Strike skóre 10 395.

Propojení mezi notebookem a dokem zajišťuje plynulý průtok kapalného chlazení beze ztrát. Chladicí kapalina je čerpána tak, aby cirkulovala kolem procesoru a grafických karet. Poté se kapalina vrací do chladicího modulu se dvěma chladiči, kde se nakumulované teplo rozptýlí. Z důvodu energetické náročnosti je ROG GX800 obsluhován dvěma 330W napájecími adaptéry.

Vysoký herní výkon zaručuje kromě procesoru Intel Core i7-7820HK (Kaby Lake) a dua grafických karet i 64 GB operační paměti typu DDR4. Pro uživatelská data je připravena trojice 512GB PCIE Gen3X4 SSD (RAID0).

Novinka je prvním 18palcovým herním notebookem na světě, který nabízí hraní ve 4K rozlišení s plynulou snímkovou frekvencí díky podpoře technologie Nvidia G-Sync. Při nastavení grafiky do režimu „Ultra“ dokáže počítač zobrazovat ve 4K rozlišení průměrně 60 snímků za sekundu. Kombinace dvou grafických karet Nvidia GeForce GTX 1080 SLI a unikátního chladicího systému zajišťuje dostatečný výkon i pro hraní ve virtuální realitě, kde dosáhne na snímkovou frekvenci přes 90 fps.

Klávesnice MechTAG má mechanické spínače se zdvihem 2,5 mm zajišťující přesnou odezvu při stisku. Funkce Anti-ghosting dovoluje současný stisk až 30 kláves, což napomáhá správnému provedení příkazů. Díky světelným LED efektům ROG Aura RGB si navíc hráči mohou nastavit různé efekty a barvy pro jednotlivé klávesy.

S výkonem notebooku koresponduje i speciální balení - notebook a vylepšený chladicí dok chrání před nárazy cestovní kufr s logem ROG.

Výbavě a balení je pak i poplatná astronomická cena 199 990 Kč s DPH.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více