Fúze Dellu a EMC dokončena, vznikla největší soukromá technologická firma na světě

9. 9. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Dell EMC)
Akvizice společnosti EMC firmou Dell byla dokončena. Výsledkem je vznik skupiny firem poskytujících kompletní infrastrukturu pro budování a transformaci IT i ochranu dat. Roční tržby skupiny, která pokrývá i moderní oblasti, jako jsou hybridní cloud, softwarově definovaná datacentra, konvergovaná infrastruktura či platformy poskytované jako služba, datové analýzy, mobilita či kybernetická bezpečnost, se budou pohybovat na úrovni 74 miliard dolarů.

Dell Technologies se skládá z několika vedoucích společností na trhu. Mezi dvě největší a také nejznámější společnosti patří Dell, která poskytuje klientská řešení, a Dell EMC, která nabízí řešení infrastruktury. Oba subjekty pak podporuje společnost Dell EMC Services.

Skupina dále zahrnuje společnosti Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream a VMware. Velikost skupině Dell Technologies umožní dále posílit inovace, více investovat do výzkumu a vývoje, prodeje a marketingu, služeb a podpory a poskytovat zákazníkům efektivnější a úspornější řešení. Společnost bude veřejně sdělovat své finanční výsledky, je ovšem řízena soukromě, což jí dovoluje z dlouhodobého hlediska lépe směrovat investice do ekosystému zákazníků a partnerů.

Michael Dell, předseda představenstva a generální ředitel Dell Technologies, uvedl: „Stojíme na prahu nové průmyslové revoluce. Náš svět se stává stále inteligentnějším a propojenějším, až jej nakonec obemkne obrovská síť internetu věcí, který našim zákazníkům otevře cestu k nevídaným možnostem. Proto jsme vytvořili Dell Technologies. Máme produkty, služby, specialisty i globální záběr, s nimiž se můžeme stát katalyzátorem změn a ukázat směr velkým i menším zákazníkům na jejich digitální cestě.“

Dell Technologies spojuje tržní sílu společnosti Dell u malých a středních firem s postavením společnosti EMC u velkých podniků a zaujímá pozici lídra v řadě klíčových a vysoce růstových oblastí trhu informačních technologií, jehož objem dnes činí dva biliony dolarů. Dokládá to označení „Lídr“ ve 20 hodnoceních Magického kvadrantu společnosti Gartner i portfolio více než dvaceti tisíc patentů a patentových přihlášek.

Ke spojení fiskálních účetních roků společností Dell a EMC dojde 1. 2. 2017, což je zároveň termín, od kdy vejdou v platnost další záležitosti, jako jsou například obsazení vedoucích regionálních pozic, stejně jako oznámení partnerských a distribučních plánů.