QNAP: NAS servery TVS-x82T

30. 7. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Qnap)
Společnost QNAP uvedla na trh NAS servery nové generace TVS-x82T s rozhraním Thunderbolt 2. Řada TVS-x82T je dostupná ve třech variantách a využívá procesory Intel Core šesté generace. Ke klíčovým vlastnostem patří koncepce stupňovaných úložišť, dělení na diskové oddíly nebo distribuce síťového provozu na bázi aplikací.

„Díky svým vylepšeným hardwarovým a softwarovým funkcím představuje řada TVS-x82T obrovský krok kupředu oproti předchozím QNAP NAS s rozhraním Thunderbolt 2 a tři různé modely znamenají větší výběr pro širší škálu uživatelů,” uvedl produktový manažer společnosti QNAP David Tsao. „TVS-x82T poskytuje stupňovaná úložiště, dělení na diskové oddíly odvíjející se od aplikací a distribuci síťového provozu pro optimalizaci efektivity různých aplikací NAS a poskytuje podnikům ideální úložné řešení pro jejich intenzivní virtualizaci, ukládání videí z dozorovacích aplikací, editaci videí s vysokým rozlišením a mnoho dalšího.”

Mezi výbavu TVS-x82T patří i integrované sloty pro SATA M. 2 SSD a 2,5” SSD, oddílové inteligentní chlazení a beznástrojová instalace pevných disků (HDD). Technologie Qtier od QNAPu posiluje TVS-x82T o automatické stupňování, které pomáhá nepřetržitě optimalizovat efektivitu ukládání dat napříč diskovými oddíly M.2 SSD, SSD a SATA. Rozdílná úložná média lze nakonfigurovat jako nezávislé diskové oddíly pro různé aplikace a zajistit tak všem aplikacím dostatečnou úroveň propustnosti. Díky více síťovým portům je umožněno aplikacím využívat vyhrazená rozhraní k naplnění požadavků na distribuci síťového provozu.

NAS TVS-x82T Thunderbolt 2 je nejen vybaven technologií Thunderbolt 2 (20 Gbps), ale má také 10GbE duální porty.

TVS-x82T je vybaven třemi výstupy HDMI (z toho jeden je standardu HDMI 2.0). Uživatelé mohou NAS připojit k televizoru nebo k přijímači signálu A/V a využívat jej jako multimediální přehrávač s dálkovým ovládáním. Uživatelé mohou také využít tří monitorů v „duplikované” nebo „rozšířené” konfiguraci pracovní plochy.

Úložnou kapacitu lze zvýšit připojením až šesti rozšiřujících jednotek (TX-800P a TX-500P). Kapacitu úložiště lze zvětšit také využitím funkce VJBOD, která umožňuje využívání úložné kapacity jiných QNAP NAS jako virtuálních disků, které lze připojit jako místní disky pro sdílené oddíly, aplikace, nebo i pro vytvoření další LUN. „VJBOD zavádí ekonomický způsob využití nevyužitého prostoru na úložišti NAS a nabízí doplňující rozšiřující úložné řešení, které maximalizuje využití úložného prostoru,” řekl produktový manažer QNAP Ripple Wu.

Řada TVS-x82T je vhodná i pro organizace, které si potřebují vybudovat zabezpečený soukromý cloud. Operační systém QTS usnadňuje úlohy, jakou je ukládání, zálohování, sdílení a synchronizace souborů. TVS-x82T podporuje také řešení centralizované dálkové správy QRM+ (QNAP RemoteManager Plus) umožňující odhalovat, mapovat, monitorovat a spravovat kriticky významné výpočetní prostředky (servery/PC/tenké klienty) na síti, a dále umožňuje dálkové připojení KVM (klávesnice, video, myš) pro zařízení IPMI a nahrávání a přehrávání úkonů KVM za účelem jejich sledování. Virtualization Station umožňuje provozovat na NAS více virtuálních počítačů založených na systémech Windows, Linux, Unix a Android. Container Station integruje technologie LXC a Docker k naplnění potřeb neomezeného počtu kontejnerových aplikací. S technologií QvPC mohou uživatelé provozovat NAS jako PC po připojení klávesnice, myši, displeje HDMI a získat tak přístup k uloženým údajům, spouštět více virtuálních strojů, surfovat na webu, využívat videa s vysokým rozlišením pomocí HD Player, monitorovat kanály přímých přenosů na Surveillance Station a mnoho dalšího.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Vybraný sortiment

Distribuce ČR: 
AT Computers , Kobe
Štítky: 

Podobné články

Nástroj Qsirch pro QNAP NAS podporuje sémantické vyhledávání na bázi umělé inteligence

23. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Díky vyhledávacímu nástroji Qsirch 5.4.0 Beta a jeho sémantickému vyhledávání založenému na bázi AI pro vyhledávání obrázků a náhledů obsahu dokumentů mohou nyní uživatelé QNAP NAS využívat snadnější vyhledávání souborů s vyšší přesností. Kromě porovnávání klíčových slov lze k přesnějšímu vyhledávání používat intuitivní a přirozené jazykové příkazy. Čtěte více

Dva modely od QNAPu získaly prestižní ocenění CES 2024 Picks Awards

28. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP oznámila, že dva z jejích produktů (QNAP TBS-h574TX a TVS-h874T) získaly prestižní ocenění CES 2024 Picks Awards od TechRadar Pro. Čtěte více

All-flash úložiště s rozhraním Thunderbolt 4 od QNAPu míří do oblasti zpracování videa

15. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Thunderbolt 4 all-flash NASbook TBS-h574TX zefektivňuje pracovní postupy při výrobě videa od předprodukce až po postprodukci a zvyšuje produktivitu. Kompaktní úložiště typu all-flash s nízkou latencí nabízí např. pět slotů pro SSD, vysokorychlostní I/O a procesory Intel Core 13. generace. Vhod může přijít také inovativní podpora výměny M.2 SSD za provozu. Čtěte více

QNAP: NAS úložiště TS-h3077AFU

9. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: QNAP)
Společnost QNAP představila 30pozicový all-flash NAS TS-h3077AFU s operačním systémem na bázi ZFS, procesory AMD Ryzen Embedded řady 7000 a integrovanou grafikou AMD Radeon. Zařízení nabízí možnost rozšíření na 100GbE konektivitu a uplatní se např. jako výkonné úložiště, při virtualizaci s nízkou latencí nebo v segmentu produkce multimédií. Čtěte více