Kaspersky Lab Total Security – multi-device s rozšířenou dětskou ochranou

5. 4. 2016. (redaktor: František Doupal, zdroj: Kaspersky Lab)
Řešení Kaspersky Lab Total Security – multi-device nechrání pouze soukromí a informace uživatelů, ale díky funkci Safe Kids umožňuje rodičům lépe monitorovat aktivitu svých dětí na internetu, najít jejich polohu nebo je ochránit před návštěvou nevhodných webů.

Zařízení s připojením k internetu dnes používají už tříleté děti. Vzhledem k nízkému věku je pro mnoho rodičů důležité, aby jejich potomci prozkoumávali digitální svět bezpečně. Podle výzkumu Kaspersky Lab více než polovina (62 %) českých respondentů věří, že se zvyšuje množství kybernetických hrozeb, kterému jejich děti čelí. Více než dvě pětiny dotázaných (44 %) projevily obavy z nekontrolovaného přístupu dětí k nevhodnému nebo explicitnímu internetovému obsahu. Strach, že děti komunikují s nebezpečnými cizími osobami má 41 % českých rodičů, 35 % dotázaných se obává, že jejich děti na internetu sdílí příliš mnoho osobních informací.

Kaspersky Safe Kids, který je součástí nového Kaspersky Total Security – multi-device, je navržený tak, aby problémy rodičů řešil. Pomáhá jim vytvářet pro jejich děti nové možnosti, jak používat připojená zařízení a surfovat na internetu. Navíc díky funkci Safe Location mají rodiče v reálném čase přehled o poloze svých dětí. V zařízení můžou nastavit bezpečné oblasti a získávat automatická upozornění, pokud se jejich dítě dostane z vymezené zóny.

Technologie anonymního vyhledávání a ochrany webkamery pomáhají zachovat soukromí téměř na jakémkoli zařízení, ať už je to Windows, Mac, Android nebo iPhone. Brání webovým stránkám a aplikacím získávat informace o navštívených webech, vyhledávaných dotazech, poloze, nebo z kterého zařízení uživatel stránku navštívil. Technologie zajistí, že se tyto osobní informace nikdy nedostanou z daného zařízení. Doslova je vystřihne z internetového provozu. Tím se anonymní vyhledávání Kaspersky Lab podstatně liší od podobných vyhledávacích nástrojů.

I když si uživatel myslí, že nemá co schovávat, stejně se najdou nevýhody, které plynou z používání online nástrojů. Ty mohou mít přímou souvislost s financemi. Ceny zboží nebo služeb uvedené na internetu se mohou lišit v závislosti na poloze uživatele a jeho zařízení. Stejně tak může hrát roli i historie vyhledávání produktu nebo služby na daných stránkách.

Další doplněk Kaspersky Lab odhalí a nahlásí každý pokus freewaru přidat jakákoliv rozšíření do zařízení. Funkce Change Control umožňuje uživateli regulovat jakékoli pokusy o změnu domovské stránky, instalaci dalších pluginů nebo změnu konfigurace systému bez jeho souhlasu. Systém nahlásí požadovanou změnu uživateli, který se sám rozhodne, jestli změnu povolí, nebo zamítne.

Správu hesel umožňuje Kaspersky Password Manager, který je součástí Kaspersky Total Security – multi-device. Aplikace vytváří silná hesla a bezpečně je uchovává. Automaticky je synchronizuje a vkládá do uživatelských zařízení.

Štítky: 
Software, Bezpečnost, Kaspersky

Podobné články

Více než třetina českých firem plánuje zvýšit investice do vývoje softwaru zaměřeného na člověka

23. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Progress Flowmon)
Průzkum společnosti Progress mezi technologickými profesionály po celém světě se zabýval rostoucím významem vývoje softwaru, který do centra zájmu staví samotného uživatele. Účelem průzkumu bylo zmapovat aktuální přístupy a úroveň připravenosti firem při vývoji aplikací zaměřených na člověka. Zejména s ohledem na rostoucí význam tématu zajištění přístupnosti. Čtěte více

Jarní Zoner Photo Studio X se soustředí na podporu HDR

18. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Zoner Software)
Nejoblíbenější český editor na úpravu fotek přichází s plnou podporu práce s HDR fotografií. Od jarní aktualizace je tak možné využívat plného dynamického rozsahu moderních monitorů podporujících HDR obsah. Uživatelé se však dočkají i dalších nových funkcí pro úpravy snímků i videí a řadou dalších vylepšení. Čtěte více

Rok 2023 potvrdil kontinuální růst počtu zranitelností

8. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: GFI Software)
Podle aktuálních údajů z katalogu zjištěných zranitelností CVE bylo v loňském roce zjištěno rekordních 29 065 zranitelností, tedy o 12,6 % více než v roce 2022. K výrobcům s největším počtem zranitelností se zařadili Google, Microsoft a Adobe, nejohroženějším softwarem zůstávají operační systémy, zejména ty mobilní. Čtěte více

ASBIS CZ se stal distributorem softwaru ABBYY

4. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: ASBIS CZ)
Navázání této spolupráce mezi ABBYY a ASBIS CZ umožní zákazníkům vybírat z nabídky řešení vytvořených speciálně pro podniky, které chtějí zvýšit svoji efektivitu a využít AI k automatizaci ve velkém měřítku. ASBIS CZ je připraven poskytnout zákazníkům také servis a podporu při výběru a nákupu produktů. Čtěte více