Avnet HP Partner Day 2015

2. 10. 2015. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
V polovině září proběhl v čestlickém aquaparku pod taktovkou společností Avnet a HP celodenní seminář zaměřený na firemní technologie. Partneři zde načerpali nejen nejnovější informace z oblasti serverů, storage či zálohování, ale také si dopřáli zaslouženého odpočinku ve zdejším wellness centru.
V popředí Pavel Strašlipka z HP

Setkání zahájil Leo Novosad z Avnetu, který přivítal všechny přítomné, prozradil několik organizačních informací a slovo předal Jiřímu Zemanovi z HP, čímž odstartoval dopolední přednáškový blok.

HP Apollo, Moonshot a ProLiant Gen 9
Svou prezentaci Jiří Zeman zahájil připomenutím blížícího se rozdělení HP na samostatné společnosti HP Inc. (ponechá si výrobu počítačů a tiskáren) a Hewlett Packard Enterprise (zaměří se na podniková řešení a služby). Hned poté se však Jiří Zeman vrátil k hlavnímu tématu přednášky, kterým byly servery. Speciální prostor dostala řešení řady Apollo zaměřená na zpracování (velkých dat), mezi jejichž největší výhody patří škálovatelnost, výkon a účinnost. Například řešení Apollo 2000 je vhodné do SMB a midrange prostředí a díky různým provedením je vhodné pro řadu odlišných modelů nasazení. Řada 4000 se pak může pochlubit schopností pojmout až 224 TB dat a opět velmi variabilními možnostmi nasazení. Svůj prostor v prezentaci si vysloužila také řešení jako HP Moonshot (vhodné pro konvergovanou infrastrukturu) nebo novinky v řadě HP ProLiant Gen 9. Výklad doplnily informace o službě Proactive Care a dohledovém nástroji HP OneView, jež se letos na podzim dočká své druhé verze.

HP Integrity Superdome

O představení nové verze řešení HP Integrity Superdome, které se uplatní například pro nasazení kritických aplikací, zpracování velkých dat nebo analytiku, pohovořil Ladislav Pecen. Řešení na platformě x86, nazývané také jako „blade stavebnice“, se může pochlubit dlouhým životním cyklem a možností efektivně šetřit náklady na licence díky schopnosti tvorby elektricky oddělených oddílů. Nově dostupná verze se může pochlubit schopností pojmout nové typy pamětí a procesorů, flexibilnější infrastrukturou či vyšší dostupností pro kritické aplikace.

SDN a flash
O dvou oblastech, které mají potenciál hrát v budoucnu (nejen HP) velmi důležitou roli, jsou softwarově definované sítě a flash technologie. Ve své prezentaci se dále Pavel Strašlipka z HP dotkl s těmito pojmy úzce souvisejícími oblastmi tradičního („boxově orientovaného“) a moderního (softwarově orientovaného) pojetí storage řešení. Dostalo se také na HP StoreVirtual, řešení které je dostupné ve virtuální i hardwarově podobě, podporuje OpenStack a řadu dalších funkcí a technologií a umožňuje velmi efektivní práci s daty. Pavel Strašlipka dále mimo jiné prozradit, že flash úložiště se dnes již na celkových obratech v daném segmentu podílejí již z více než poloviny a nastínil možnosti nasazení flash pamětí v řešení HP 3PAR.

HP Data Protector a HP Virtualization Performance Viewer

O zálohovacím řešení Data Protector, jeho vývoji i novinkách v nové verzi partnerům referoval Jan Uhlídal. Novinky z oblasti v monitorování hardwaru si pak pro partnery připravil Jindřich Kasal z HP při představení nástroje Virtualization Performance Viewer. Ten přináší například jednotný pohled na vnitřní prostředí infrastruktury včetně optimalizace a plánování využití dostupných zdrojů či okamžitý náhled na řadu dalších ukazatelů a parametrů.

Odpolední blok a závěr

V odpoledním bloku se mohli partneři seznámit s problematikou čerpání dotací z evropských fondů (v podání společnosti Naviga) a získali informace o připojení společnosti Aruba Networks pod křídla HP (v podání Rudolfa Šídy). Přednáškový blok uzavřel Luděk Jirák z HP s přednáškou na téma Flexible Capacity Services.

Po skončení druhého přednáškového bloku čekal na partnery volný program v relaxační zóně aquaparku Čestlice.

Na krátký obrazový průlet prezentací se můžete podívat zde.

Obrazová galerie:
Štítky: 
Avnet, Hewlett Packard Enterprise, TD SYNNEX

Podobné články

Téma měsíce – Internet věcí

29. 3. 2017. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: DCD Publishing)
Pokud vás zajímají aktuality z oblasti Internetu věcí, jste na správném místě. Se svými případovými studiemi a komentáři se zapojily společnosti Avnet, Cisco, KPCS, O2 IT Services, SAP a Sophos a vy se tak dozvíte něco o využití IoT v průmyslu, v oblasti správy odpadů, bezpečnosti, extrémních závodů i průzkumu Marsu. Čtěte více

Prieskumník Marsu

23. 3. 2017. (redaktor: Reseller Magazine OnLine, zdroj: Avnet Technology Solutions)
Spoločnosť Avnet použila model robotického vozidla na prieskum Marsu (rover), čím demonštrovala celkový obraz využitia IoT. Čtěte více

Tech Data dokončila akvizici divize Technology Solutions společnosti Avnet

1. 3. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Tech Data Distribution)
Společnost Tech Data dokončila akvizici divize Technology Solutions společnosti Avnet. Vznikl tak globální distributor IT řešení s nabídkou pokrývající širokou škálu řešení od datových center až po prvky chytré domácnosti s přesahem do oblasti distribuce s přidanou hodnotou. Čtěte více

Avnet a IBM spolupracují v oblasti internetu věcí

24. 2. 2017. (redaktor: František Doupal, zdroj: Avnet)
Společnost Avnet uzavřela spolupráci se společností IBM s cílem urychlit uvádění IoT řešení na trh. Pod vedením svého týmu Technology Solutions bude společnost Avnet spolupracovat se společností IBM na vytvoření společné laboratoře Watson IoT v nově otevřeném globálním centru Watson IoT společnosti IBM v Mnichově. Avnet zařízení využije pro předvádění, demonstrace, vývoj a prodej inovativních IoT řešení. Čtěte více