Comguard rozšířil distribuční smlouvu s Brocade

21. 11. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: Comguard)
Společnost Comguard se na českém a slovenském trhu stala po více jak roce spolupráce výhradním distributorem síťových řešení společnosti Brocade v oblasti IP networkingu a virtualizace síťové infrastruktury.

Comguard nabízí kompletní portfolio aktivních síťových prvků pro stavbu datových center a rozsáhlých infrastruktur i zasíťování business center za pomoci technologií vyvinutých společností Brocade, jako jsou Ethernet Fabric VCS nebo technologie pro virtualizaci síťové infrastruktury a software defined networking.

Partneři mohou využívat předprodejní konzultační podporu pro nové síťové technologie, které zefektivňují a zlevňují investice i provoz datových center nebo firemní síťové infrastruktury. Jde o konzultace nového pojetí správy hybridních síťových infrastruktur či virtualizaci síťové infrastruktury, včetně využití technologie SDN.

„Spojujeme se se silnými světovými hráči v informačních technologiích, ke kterým zajisté společnost Brocade patří. Společnost Gartner ji opakovaně řadí mezi čtyři přední hráče v oblasti LAN. V oblasti řešení pro infrastrukturu datových center se Brocade v roce 2013 umístil na druhém místě mezi Vizionáři (Leader kvadrant obsazen nebyl),“ uvedl Jan Dymáček, business development manager firmy Comguard.

„Comguard v průběhu uplynulého roku prokázal, že jeho divize Networking je na vysoké odborné úrovni pro oblast Brocade technologií. Kromě samotné distribuce jsme zařadili ukázky těchto produktů a technologií do našeho Kompetenční centra a poskytujeme i konzultace a osvětu nových řešení pro stavbu moderních LAN sítí. I to je důvod pokračování vzájemné spolupráce formou výhradního distribučního kontraktu,“ dodal Jan Dymáček.

Společnost Brocade Communications stála u zrodu SDN technologie v roce 2010 a poprvé ji představila na Open Networking Summitu roce 2011. Jde o technologii, která má budoucnost pro správu síťových infrastruktur a představuje především investiční úsporu při nákupu síťových prvků a finanční i personální úsporu při samotné správě sítí.

Štítky: 
Brocade, Comguard