MSI: notebook GT72 Dominator

18. 9. 2014. (redaktor: František Doupal, zdroj: MSI)
Společnost MSI na český trh uvedla nejnovější model herního notebooku GT72 Dominator s grafickými kartami Nvidia GeForce GTX870M a GeForce GTX880M. Tělu notebooku se 17,3" obrazovkou dominuje kartáčovaný kov. Kromě výkonu dostatečného i pro hraní moderních her notebook disponuje řadou pro „gaming“ specifických funkcí a vlastností.

Nejvyšší řada herních notebooků MSI GT je vybavena výkonnými grafickými kartami v podobě MXM modulu, který umožňuje pozdější výměnu a upgrade. Výhodou nezávislého MXM modulu je také snazší chlazení GPU a nerozšiřování vyzářeného tepla na základní desku a další komponenty a tím pádem i jejich vyšší životnost.

K již zavedeným funkčním klávesám herních notebooků MSI přibylo tlačítko pro nezávislé přepínání integrované a samostatné grafické karty. Uživatel tak má vše plně pod kontrolou, čímž se vyhne automatickému, a často nechtěnému, přepínání grafických čipů operačním systémem. Manuální volbou integrované grafiky lze také šetřit baterii a pracovat déle.

Technologie MSI Super RAID třetí generace díky zapojení čtyř SSD do pole RAIOD 0 umožňuje dosahovat rychlosti čtení a zápisu přes 1 600 MB/s.

Duální systém chlazení Cooler Boost 3 je určený pro novou generaci výkonných procesorů a grafik a je opět doplněn tlačítkem pro možnost nezávislého spuštění na plný výkon. Díky své účinnosti řešení nevyžaduje více prostoru a je tišší. Systém chlazení MSI utáhne i procesory Core i7 Extreme procesory a grafiky GTX880M 8GB grafiky a to při nižší teplotě než konkurenční řešení.

MSI GT72 je první notebook na světě vybavený inteligentní síťovkou Killer Doubleshot Pro. Herní síťovka podporuje Gb LAN i duální WiFi 802.11ac. Karta je vybavena také funkcí Smart Teaming pro optimalizaci využití šířky pásma při současném použití Gb LAN a Wi-Fi připojení.

Součástí výbavy je také herní klávesnice SteelSeries s možností nastavení barevného podsvícení. Díky aplikaci SteelSeries Engine, spojující herní funkce, je možné vše nastavit na jednom místě. Nastavit je lze jednotlivé funkce a klávesy a přizpůsobit si je vlastnímu hernímu stylu. Lze tak například měnit podsvícení klávesnice, vytvářet a nastavovat klávesová i textová makra nebo spravovat různá zařízení (například headset nebo myš).

Model GT72 je vybaven dvěma stereoreproduktory Dynaudio a subwooferem. Systém postavený z prvotřídních materiálů zaručuje perfektní kvalitu zvuku a poskytuje 3D efekt pro dokonalou orientaci v prostoru. Kvalita zvuku je vylepšena díky třem samostatným předzesilovačům pro reproduktory, subwoofer a headset, izolovaným audio obvodům a zlatým konektorům Audio Boost 2.

Díky výstupům Mini DisplayPort 1.2 a HDMI 1.4 umožňuje funkce Matrix Display připojit až tři externí displeje s rozlišením až 4K. Spolu s vestavěným displejem ta může být k dispozici zobrazení až na čtyřech monitorech současně.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Notebooky a stolní počítače

Distribuce ČR: 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více