Nové fotoaparáty Canon posouvají fotografování opět o krok dál

14. 2. 2014. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Canon)
Canon rozšířil produktovou řadu zrcadlovek, kompaktních fotoaparátů a originálního příslušenství celkem o devět nových produktů. Digitální zrcadlovky v kolekci novinek zastupuje model EOS 1200D, který je uváděný spolu s novou aplikací EOS průvodce.
PowerShot SX700 HS

PowerShoty

Celkem o čtyři nové modely se obohatila produktová řada PowerShot. Nová vlajková loď mezi kompaktními fotoaparáty a nástupce modelu PowerShot G1 X, PowerShot G1 X Mark II nabízí výkon a kvalitu zpracování obrazu. Díky kvalitě známé z digitálních zrcadlovek, kompaktnímu tělu a funkcím z opravdu úspěšné řady PowerShot G představuje fotoaparát PowerShot G1 X Mark II ideální doplněk fotografické výbavy jakéhokoliv profesionála.

PowerShot SX700 HS – nejštíhlejší fotoaparát Canon s 30násobným optickým zoomem. Novinka je spojením špičkových inovací z oblasti objektivů a precizně navrženého ultra tenkého kompaktního těla (34,8 mm). Fotoaparát se může pochlubit i velmi kvalitním ultra širokoúhlým objektivem s ohniskovou vzdáleností 25 mm. Tento objektiv využijete nejen pro vytváření nádherných širokoúhlých snímků krajinek, ale díky 30násobnému zoomu také pro snadné zachycení velmi jemných detailů, a to i u vzdálenějších objektů.

PowerShot D30 – fotí i pod vodou a ve větší hloubce. Odolný a vodotěsný fotoaparát PowerShot D30 ocení zejména odvážní příznivci adrenalinových zážitků. Tento model umožňuje fotit a natáčet pod vodou v bezkonkurenční hloubce až 25 metrů. Výsledné snímky pořízené i v takto špatně osvětleném prostředí vynikají špičkovou kvalitou obrazu i pozoruhodně přirozeným podáním barev. PowerShot D30 je navíc odolný nárazům při pádu z výšky až dvou metrů, mrazům do -10 °C i mnohdy všudypřítomnému prachu. Díky těmto vlastnostem je ideálním fotoaparátem jak pro dokumentování zimních výprav na sněhu a dobrodružství při zdolávání skal, tak i podvodních průzkumů.

PowerShot S200 – pro sdílení zážitků. Fotoaparát PowerShot S200 navazuje na vynikající pověst série PowerShot S a přináší výbornou obrazovou kvalitu a snadno použitelné ruční ovládání. To vše v kompaktním těle ideálním do kapsy a navíc s řadou tvůrčích funkcí pro všechny, kteří se chtějí ve svém fotografickém umění posunout o kus dál.

Ixus

Společnost Canon navíc přichází i se třemi modely řady Ixus: 155, 150 a 145. Všechny tři novinky se vyznačují vysokým zoomem a moderním provedením ideálním do kapsy. Model Ixus 155 v sobě kombinuje výkon obrazového procesoru Digic, 10násobný optický zoom a snímač s 20 milióny pixelů. To vše ve stylovém designu, který je pro fotoaparáty řady Ixus typický. Díky svým vlastnostem je Canon Ixus 155 ideálním zařízením pro focení a natáčení na koncertech a nočních akcích. Fotoaparáty Ixus 150 a Ixus 145 jsou ideálními vstupními modely pro začínající fotografy, zejména pak díky režimům pro snadné focení, kreativním filtrům a vysoké obrazové kvalitě. Oba tyto modely se mohou pochlubit snímačem se 16 milióny pixelů a osminásobným optickým zoomem.

EOS

Nová digitální zrcadlovka je vstupní branou do světa digitálních zrcadlovek a ocení ji všichni začínající uživatelé, kteří chtějí dosáhnout působivých výsledků bez ohledu na úroveň svých dovedností a předchozích zkušeností. Spojuje v sobě dobrý zobrazovací systém s řadou intuitivních a snadno využitelných ovládacích prvků a automatických snímacích režimů. Mezi klíčové vlastnosti tohoto nového modelu patří:

• Nová aplikace EOS průvodce, která spolu s přehlednou příručkou pro začínající uživatele umožňuje snadné seznámení s rozložením jednotlivých ovládacích prvků a s funkcemi zrcadlovky EOS 1200D. Vaše první kroky v oblasti digitálních zrcadlovek tak budou mnohem jistější.

• Řada funkcí včetně režimů Scene Intelligent Auto a Video Snapshot, včetně kreativních filtrů, které se pouhým stiskem tlačítka postarají o vysokou kvalitu fotek i filmů

Kruhový makroblesk

Nový kruhový blesk je určený pro pokročilé fotografy, kteří digitální zrcadlovky využívají pro makrofotografování. Model Lite MR-14EX II nabízí úžasnou flexibilitu při nasvícení a focení pestré škály objektů. Nový blesk je kompatibilní s celou produktovou řadou digitálních zrcadlovek EOS a nabízí plně automatické měření blesku E-TTL II, které zajišťuje přesné a konzistentní expozice.

Štítky: 

Podobné články

SWS získala ocenění od společnosti Canon

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: SWS)
SWS převzala již po 6. v řadě od společnosti Canon ocenění Nejlepší distributor za rok 2023 v kategorii „Photo-Video performance“, a to jak za Českou, tak i za Slovenskou republiku. Čtěte více

Jarní Zoner Photo Studio X se soustředí na podporu HDR

18. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Zoner Software)
Nejoblíbenější český editor na úpravu fotek přichází s plnou podporu práce s HDR fotografií. Od jarní aktualizace je tak možné využívat plného dynamického rozsahu moderních monitorů podporujících HDR obsah. Uživatelé se však dočkají i dalších nových funkcí pro úpravy snímků i videí a řadou dalších vylepšení. Čtěte více

Kingston Digital představil novou SD kartu Canvas React V60

29. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Kingston)
Nejnovější přírůstek rozšiřuje řadu paměťových karet Canvas React pro fotografy, kteří využívají rozhraní UHS-II. Nová karta V60 nabízí rychlosti až 280 MB/s a kapacitu až 1 TB. Čtěte více

Canon představil tři nové objektivy RF vhodné pro nadšence i profesionály

9. 11. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Canon)
Společnost Canon Europe uvedla na trh trojici průkopnických objektivů RF a dvou nových adaptérů pro motorem ovládaný zoom, které fotografům i filmařům všech úrovní nabízejí širokou škálu funkcí a rozšiřují jejich kreativní možnosti. Čtěte více