Asus: hybridní notebook Transformer Book T100

19. 12. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: Asus)
Společnost Asus začala v ČR prodávat zařízení Transformer Book T100, 10,1" notebook se čtyřjádrovým procesorem Intel Atom Bay Trail Z3740 a odnímatelným HD displejem, který lze využít i jako samostatný tablet s operačním systémem Windows 8.1.

Asus Transformer Book T100 přenosné zařízenís odolnou povrchovou úpravou. Je určeno uživatelům, kteří oceňují vlastnosti notebooku, a zároveň i snadnou přenosnost tabletu. Novinku pohání čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3740, kter spojuje dostatečný výkon pro plynulý multitasking a také vysokou energetickou účinnost. Zařízení proto dokáže pracovat na jedno nabití až 11 hodin. Dokovací stanice obsahuje klávesnici s oddělenými klávesami, které jsou zárukou pohodlí i při dlouhém psaní. Kromě toho klávesnicový dok disponuje multidotykovým touchpadem s podporou gest operačního systému Windows 8.1 a také rozhraním USB 3.0.

Zařízení má v režimu tabletu tloušťku 10,5 mm a jeho 10,1" displej nabízí rozlišení 1 366 × 768 bodů. Použitý IPS panel zajišťuje široké pozorovací úhly 178 stupňů s dobrou viditelností za denního světla. Technologie Asus „Reading Mode“ automaticky přizpůsobuje nastavení displeje tak, aby bylo možné z obrazovky snáze číst po delší dobu.

Microsoft Office 2013 v ceně

U modelu Transformer Book T100 nechybí ani technologie Asus Instant On pro okamžité probuzení zařízení z režimu spánku. V pohotovostním režimu pak zařízení vydrží celých 14 dní. 

Bezdrátové připojení zajišťuje dvoupásmové Wi-Fi 802.11a/b/g/n a Bluetooth 4.0. Úložnou kapacitu 32/64 GB lze dále rozšířit pomocí microSD karet.

Transformer Book se dodává se sadou Microsoft Office Home & Student 2013, která obsahuje plné verze aplikací Word, Excel, PowerPoint a OneNote.

Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Notebooky

Distribuce ČR: 
Štítky: 

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Nová vlna zařízení podporujících práci s AI

6. 5. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Na trh začínají přicházet nová zařízení, která jsou uzpůsobená práci s umělou inteligencí. Přední výrobci následují trend rozšiřování nástrojů gen-AI a díky novému hardwaru umožňují odbavovat úlohy pro AI částečně lokálně, a tudíž rychleji. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více