TP-Link: směrovač TL-ER604W

27. 9. 2013. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Společnost TP-Link uvedla na český trh VPN směrovač TL-ER604W osazený pěti gigabitovými porty pro Ethernet. Na bezdrátové síti dosahuje rychlosti až 300 Mbit/s. Uplatnění si novinka najde například v menších kancelářích, které vyžadují cenově výhodné a bezpečné zařízení pro realizaci VPN připojení do vzdálené pobočky, stejně jako u náročnějších domácích uživatelů.

Virtuální privátní síť s vysokým výkonem

Směrovač TL-ER604W podporuje VPN protokoly IPsec, PPTP a L2TP. V případě PPTP a L2TP přitom může zastávat roli klienta i serveru. Samozřejmostí je propouštění dalších VPN spojení skrze směrovač, tzv. VPN pass-through.

Hardwarový VPN engine skýtá velmi zajímavý výkon, přičemž směrovač dokáže udržet až 30 LAN-to-LAN či client-to-LAN IPsec spojení. K pokročilým funkcím patří podpora šifrování DES/3DES/AES128/AES192/AES256, autentizace pomocí MD5 či SHA, podpora protokolu IKE v režimu main i aggressive a také manuální či automatická správa klíčů.

Bohaté bezpečnostní funkce

Pro obranu před externími hrozbami je model TL-ER604W vybaven automatickou ochranou a detekcí DoS útoků, mezi něž patří například zahlcení TCP/UDP/ICMP pakety, TCP scanning, Ping of Death a mnohé další hrozby.

Pro lepší správu vnitřní sítě umožňuje nastavit pravidla pro blokování specifických webových stránek a IM/P2P aplikací. Administrátor může uživatelům rovněž omezit využití služeb FTP, HTTP a SMTP.

Segmentovaná Wi-Fi pro vyšší bezpečnost

TP-LINK TL-ER604W dále zaujme řadou nadstandardních vlastností na bezdrátové síti. Podporuje až osm rozdílných identifikátorů bezdrátové sítě (SSID) a umožňuje tak oddělit bezdrátové sítě pro firemní oddělení či uživatelské skupiny. Funkce hostující síť zase dovoluje vytvořit oddělenou síť pro zákazníky a obchodní partnery, kteří vyžadují připojení k internetu.

Profesionální ochrana proti bleskům je navržena pro prevenci průniku přepětí do elektrického zařízení - nadbytečná energie putuje bezpečně do země. Směrovač TL-ER604W si díky tomu poradí s přepětím až do 4 kV.

Klíčové vlastnosti

  • Podpora IPsec, PPTP a L2TP over IPsec
  • Až 30 IPsec, 8 PPTP a 8 L2TP over IPsec tunelů
  • IPsec NAT Traversal (NAT-T)
  • PPTP/L2TP VPN v módu server i klient
  • Blokování aplikací pro P2P sítě a IM komunikaci
  • Filtrace URL a klíčových slov
  • Filtrace webového obsahu (Java, ActiveX, Cookies)
  • Ochrana proti DoS útokům
  • Bezdrátové připojení s podporou standardu IEEE 802.11b/g/n
  • Dvě odnímatelné antény se ziskem 5 dBi
  • Podpora více SSID
  • Možnost nastavení sítě pro hosty
  • Inteligentní rozložení síťové zátěže
  • Policy routing
  • Statický routing, RIP v1/v2
  • PPPoE server
Produktový list výrobku z katalogu Icecat: 

Vybraný sortiment

Distribuce ČR: 
ALSO Czech Republic , AT Computers , Discomp , Penta CZ

Podobné články

Mercusys: gigabitové PoE+ přepínače MS105GP a MS108GP

27. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mercusys)
Společnost Mercusys představil nové modely kompaktních přepínačů s podporou PoE+ napájení. Pětiportový MS105GP a osmiportový MS108GP disponují podporou gigabytových přenosů, odolným kovovým provedením a dalšími praktickými funkcemi a vlastnostmi. Čtěte více

Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview

24. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: EET Group)
Skupina EET Group oznámila sloučení dvou předních poskytovatelů kompletních řešení strukturovaných sítí pro firemní zákazníky, společností MicroOptics a Lanview. Pod hlavičkou skupiny EET Group tak vzniká komplexní poskytovatel optických transceiverů, řešení pro bezdrátovou komunikaci, přenosové sítě, sítě datových center a cloud computing. Čtěte více

TP-Link k vybraným produktů nabízí výhodné datové připojení

17. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: TP-Link)
Při nákupu některého z vybraných produktů získají zákazníci v balení datovou SIM kartu O2 s možností aktivovat si na následujících 12 měsíců výhodný datový tarif. Čtěte více

Mercusys: router MR90X

24. 2. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Mercusys)
Značka Mercusys přichází na trh s novým dvoupásmovým Wi-Fi 6 routerem MR90X s rychlostí až 6 Gb/s. Zařízení poskytuje rychlé kabelové i bezdrátové připojení pro streamování, surfování i stahování bez omezení, i řadu dalších funkcí. Čtěte více