Testujte Windows 8 Consumer Preview + promoakce

1. 6. 2012. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Microsoft a DCD Publishing)
Tři měsíce od vydání zkušební verze Windows 8 nazývané Consumer Preview byla vypuštěna verze Release Preview. Tato předběžná verze již obsahuje všechny funkcionality finálního produktu a jde o poslední testovací verzi před uvedením do prodeje.

Windows 8 Consumer Preview si jen během prvního dne stáhl více než milion uživatelů a do dneška učinila z Windows 8 vůbec nejtestovanější operační systém vůbec. Jak již bylo řečeno, jd eo předběžnou verzi určenou k testování. Je možné si tedy v ní vyzkoušet nový systém Microsoftu, který má vynikat zaměřením na uživatele a aplikace a poskytnout nové způsoby používání technologií sociálních sítí.

Systém Windows 8 Release Preview je postaven na základech Windows 7. Mezi novinky verze Windows 8 Release Preview patří například nové aplikace od Microsoftu a dalších partnerských firem z oblasti cestování, zpravodajství, sportu, hraní i hudby. Vylepšeny byly rovněž integrované aplikace pro elektronickou poštu a práci s fotografiemi a kontakty. Díky úzké spolupráci Microsoftu s lokálními partnery si navíc mohou uživatelé přes Windows Store vyzkoušet i řadu dalších aplikací z celého světa včetně prvních aplikací od českých vývojářů.

Vedle nových či vylepšených aplikací přináší Windows 8 Release Preview desetitisíce dalších úprav. Zvýšil se například počet možností, jak si mohou uživatelé přizpůsobit startovací obrazovku. Vylepšena byla také podpora práce s více monitory nebo způsob, jakým mohou lidé přes Windows Store vyhledávat a stahovat aplikace. Přidány byly nové funkce pro ochranu dětí při práci s počítačem.

Především u dotykových zařízení se pak výrazněji projeví i další vylepšení prohlížeče Internet Explorer 10, díky kterému je prohlížení webu stejně plynulé a rychlé jako práce s jakoukoliv aplikací. Díky novým funkcím typu „flip ahead“ je navíc stejně tak intuitivní. Novinkou je integrace přehrávače Adobe Flash Player optimalizovaného z pohledu výkonu. Internet Explorer 10 je také prvním prohlížečem, který má v továrním nastavení zapnutou funkci Do Not Track dávající uživatelům více možností a lepší kontrolu jejich soukromí.

Vedle uvolnění Windows 8 Release Preview Microsoft oznámil, že od soboty 2. června 2012 zahájí ve 131 zemích světa včetně České republiky novou promoakci nazvanou Windows Upgrade Offer. Zákazníci, kteří si do 31. ledna 2013 pořídí vybraná zařízení se systémem Windows 7, si v rámci této speciální nabídky budou moci pořídit upgrade na Windows 8 Pro v době jeho dostupnosti za 14,99 EUR.
 
Vedle této promoakce chystá Microsoft na příští měsíce i další speciální nabídky umožňující zákazníkům používajícím systém Windows 7 jednoduše přejít na systém Windows 8 již v době dostupnosti finální verze. V průběhu příštího měsíce také zveřejní na akci TechEd v Severní Americe podrobnosti týkající se přínosů Windows 8 pro firemní zákazníky.

Zkušební verzi si můžete stáhnout na adrese https://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-8/download

Štítky: 

Podobné články

AT Computers má skladem PC sponzorované Bingem

3. 6. 2014. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: AT Computers)
Společnost AT Computers uvedla na trh jako první sestavy s operačním systémem Microsoft Windows 8.1 s Bing. Díky tomuto spojení můžete zákazníkům nabídnout PC značek Comfor, Triline, Premio s výraznou slevou. Čtěte více

Windows 8.1 pro výrobce PC v srpnu

11. 7. 2013. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Microsoft)
Pro Microsoft je klíčové, aby uživatelé ve velkém začali používat Windows 8, a tak nebude otálet s balíčkem, který má tento systém vylepšit. Windows 8.1 pro výrobce počítačů proto hodlá uvést již koncem příštího měsíce. Čtěte více

Windows 8 – nová naděje pro IT

25. 10. 2012. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: DCD Publishing)
Den D v tomto roce pro Microsoft je tu. Společnost oficiálně do prodeje uvolnila nový operační systém. Windows 8 je v hodně věcech jiným systémem než předchozí generace. Microsoft si od něj slibuje hodně, ale také doufá, že již konečně z trhu vytlačí Windows XP. Čtěte více

Finální Windows 8 ve výrobě

2. 8. 2012. (redaktor: Pavel Gregor, zdroj: Microsoft)
Systém Windows 8 je ve fázi Release To Manufacturing (RTM). To znamená, že vývoj a testování operačního systému je u konce, produkt byl předán hardwarovým partnerům a přípravy na uvedení v říjnu jsou v plném proudu. Čtěte více