Citrix koupil App-DNA

31. 12. 2011. (redaktor: Petra Piscová, zdroj: Citrix )
Citrix koupil společnost App-DNA, dlouhodobého partnera společnosti Citrix a zároveň představitele na trhu migrace aplikací a jejich správy. Akvizice by měla být dokončena do konce roku 2011.

Technologie App-DNA strategicky napomůže realizaci záměrů společnosti Citrix v oblasti transformace desktopů. Cílem je urychlení procesů v oblasti zavádění virtualizace desktopů na celopodnikové úrovni. Produkt App-DNA AppTitude organizacím umožňuje rychlým a inteligentním způsobem zhodnotit stávající portfolio aplikací a připravit plány pro jejich migraci. Jako součást modelu transformace desktopů společnosti, Citrix nabídne zákazníkům důležité informace, které jim umožní držet se plánu a rychleji implementovat strategii pro doručování desktopů a aplikací jako službu ke všem uživatelům v organizaci. 

V souvislosti s přesunem IT odvětví z období osobních počítačů do Éry Cloudu se rychle zvyšuje oblíbenost virtuálních desktopů. Konzumerizace IT, dostupnost široké škály nových uživatelských zařízení a poptávka po mobilitě se stávají motory poptávky po doručování aplikací k uživatelům kdekoliv a na libovolném zařízení. Citrix Receiver a Citrix CloudGateway v kombinaci s Citrix XenDesktop jsou odpověďmi na otázky týkající se přístupu ke klíčovým aplikacím kdykoliv a z libovolného místa. Zároveň tyto produkty nabízejí i možnost efektivní agregace a správy Windows, webových služeb a SaaS aplikací ve formě virtuálních desktopů a aplikací jako služeb.

„Zákazníci chtějí přecházet na virtuální desktopy co nejrychleji, ale často nevědí, jak vyhodnotit své stávající aplikační portfolio. App-DNA jim proto nabízí způsob, jak migraci aplikací do virtuálních prostředí co nejvíce automatizovat a vyhnout se případným problémům. Jakožto součást komplexní strategie pro transformaci desktopů s ověřenou metodikou napomáhají Citrix a App-DNA rychlejšímu rozpoznání přínosů v souvislosti s vytvářením virtuálního výpočetního prostředí,“ řekl Bob Schultz, viceprezident skupiny a generální manažer, divize podnikových desktopů a aplikací ve společnosti Citrix.