Reseller Forum: Bezpečnost, ochrana a zabezpečení v IT

26. 5. 2011. (redaktor: Andrea Čiháková, zdroj: DCD Publishing)
V Konferenčním centru City v Praze se ve středu 25. května konalo Reseller Forum: Bezpečnost, ochrana a zabezpečení v IT, které uspořádala společnost DCD Publishing. Partnery akce byly společnosti Air Live, Alwil Trade, Astaro, AVG, Cyber Power, Eset, Fortinet, Tech Data a Zyxel.
Richard Voigts, šéfredaktor Reseller Magazine, celou akcí provázel

Úvodního slova se ujal Richard Voigts, šéfredaktor Reseller Magazinu, který představil jednotlivé přednášející a poté přešel ke své přednášce o bezpečnosti.

Posluchači se mohli dozvědět o počtu prodaných počítačů a hrozbách, které je mohou postihnout. Řeč přišla i na statistiky a na příležitosti pro prodej bezpečnosti.

Následovala přednáška Maroše Mihaliče, který přiblížil společnost Eset a její produktové portfolio. Na celém světě má Eset kolem 90 milionů zákazníků. Produktové portfolio je zaměřeno na domácnosti a na firmy.

UTM firewall FortiGate představil Zbyněk Lebduška z Fortinetu. Návštěvníci si poslechli o tom, jak používat firewall FortiGate s tenkými AP jako centrálně řízené bezdrátové sítě, představen byl FortiToken jako generátor jednorázových hesel pro dvoufaktorovou autentizaci v IPSec a SSL VPN.

Za společnost AVG hovořil Lukáš Raška. Řeč přišla na to, co útočníci chtějí (peníze, data), proč je IT bezpečnost klíčová, nechyběly informace o hrozbách dneška, ale ani o produktech pro nadcházející období a novinkách, které AVG nabízí v roce 2011.

Představení základních funkcí firewallu se ujal Petr Koudelka ze Zyxelu.

Zajímavá byla praktická ukázka jednoduchého vytváření propojení VPN mezi firmami a blokace přehrávání multimédií či nepovolených webových stránek na firemní síti.

Po přestávce na občerstvení a po přehlídce produktů jednotlivých firem přišla na řadu společnost Astaro, Aleš Kotmel hovořil na téma Bezpečnost a jednoduchost nastavení Astaro Security Gateway.

Následovala prezentace Jakuba Tikovského z Tech Data Distribution, který představil bezpečnostní technologie a produkty výrobce Cisco společně s informacemi o tom, jak může prodejcům Tech Data Distribution pomoci při plánování a realizaci jejich IT security projektů.

Roman Veselý z firmy Alwil Trade představil Avast 6 jako lepší technologie v ještě menším balení. Šlo o to, že produkty Avast znají všichni především jako antivirovou ochranu, která je zdarma, a přesto jsou tyto produkty dobrou obchodní příležitostí.Na závěr odpoledne se losovalo o zájezd luxusní výletní lodí po Středozemním moři a další hodnotné ceny věnované DCD Publishing a partnery akce.

ANKETA

Ohlasy z řad posluchačů:

Michal Štrunc, Unico: Jako vždy, i dnes je Reseller Forum velmi dobré. Nejvíce se mi líbila přednáška společnosti Zyxel.

Zdeněk Beran, Comko: Letos už jsem potřetí na této akci, jediné Reseller Forum, na kterém jsem chyběl, bylo Tiskárny a spotřební materiál. Akce je povedená, ale celá problematika je braná zeširoka, letmo, seznámíme se jen po povrchu s jednotlivými produkty a není moc času na dotazy.

Ohlasy z řad přednášejících firem:

Líba Krejzlíková, Air Live: Tuto akci beru jako přínos v tom, že zde potkáme nové potencionální zákazníky, kteří dosud naše řešení neznají. Představujeme tu například zabezpečovací kamerové systémy Air Live přímo v praxi. Překvapil nás neobvyklý zájem o naše produkty, rozdali jsme úplně všechny letáky a už nemáme žádné.

Roman Veselý, Alwil Trade: O náš stánek je zájem, nasbírali jsme další důležité kontakty a jsme spokojení.

Filip Hvízdal, AVG: Účast by nezaškodila větší, ale i tak jsme spokojení. Prostory jsou dobře připravené, je zde místo pro pobavení s prodejci, nikdo nikde není zastrčen nebo nějak stranou, přednáškový sál je také vyhovující, proto akci hodnotím kladně.

Radek Nebeský, Astaro: Líbí se nám tu, je o nás dobře postaráno, sice jsme očekávali o trochu více lidí, ale i tak jsme spokojení.

Tomáš Stehlík, Skyvera: Je zde méně lidí, než jsme očekávali, ale jinak nemám žádné výhrady, všeho je dostatek a vše je jak má být.

Aleš Hill, Cyber Power: Je tu pár nových lidí, tak doufejme, že se nám podaří s nimi navázat dobré obchodní vztahy.

Lukáš Heront, Eset: Účast na stánku je slušná, akce se nám moc líbí, vše odpovídá tématu Bezpečnost, nikdo nikterak nevybočuje, jsem spokojený se zájmem účastníků o naše produkty.

Fakta o akci:

Název: Bezpečnost, ochrana a zabezpečení v IT
Datum: 25. 5. 2011
Kde: Konferenční centrum City, Praha 4, Pankrác
Vstupné: zdarma
Partneři: Air Live, Alwil Trade, Astaro, AVG, Cyber Power, Eset, Fortinet, Tech Data a Zyxel

Obrazová galerie: