Reseller Forum: Počítače a PC komponenty

30. 3. 2011. (redaktor: Andrea Čiháková, zdroj: DCD Publishing)
V konferenčním centru City v Praze se v úterý 29. března konalo Reseller Forum s názvem Počítače a PC komponenty, které uspořádala společnost DCD Publishing. Generálním partnerem akce byla firma HP, hlavními partnery byly AMD, Fujitsu, Kobe, MMD, T-Mobile, Telefónica O2 a Western Digital.
Zaplněný sál na Reseller Foru - Počítače a PC komponenty

Úvodního slova se ujal Richard Voigts z DCD Publishing, návštěvníkům se pak postupně představili přednášející z jednotlivých firem.

První přednáška patřila tématu PC a komponenty, kterou vedl Richard Voigts. Po něm přišli na řadu David Koďousek s partnerským programem a David Lev s další generací HP notebooků, oba z Hewlett Packard. Následovala přednáška AMD Fusion je tady Martina Káni z AMD.

S tématem Mobilní internet aneb jak více vydělat při prodeji hardwaru přišel Michal Rázga ze společnosti Telefónica O2.

Následovala přednáška Western Digital, kdy Jiří Olejník hovořil o tématu WD – nejprodávanější disky v ČR.

Po krátké přestávce, kdy se posluchači mohli občerstvit, následovala prezentace firmy Fujitsu, Jan Šplíchal představil novinky v portfoliu Fujitsu.

Ondřej Šedivý z T-Mobile přiblížil nabídku datového připojení od T-Mobile.

Pak si vzal slovo Michal Gerbel z Kobe. Účastníky konference seznámil s možnostmi mobilní komunikace a zmínil se o aktuálních technologických informacích, kartách HSUPA, modulech, routerech a anténách. Konferenci ukončil Milan Krejzlík z MMD, který představil firmu jako výrobce monitorů.


ANKETA – Jak hodnotíte dnešní Reseller Forum?

Ohlasy z řad posluchačů:

Petr Čebejš, Softpro: Celkově jsem s akcí spokojený. Reseller Forum jsem navštívil i minule, to mě velmi zaujala přednáška Acronis.

Ondřej Barták, Jimark: Reseller Forum je zajímavá a povedená akce. Nejvíce se mi líbila přednáška Western Digital, mají zajímavou nabídku. Nejslabší mi přišla přednáška firmy Telefónica O2. Další přednášky, např. o noteboocích, nemohu soudit, ty my tolik nepotřebujeme, protože jsme firma zaměřená hlavně na specializovaný hardware.

Václav Lank, Václav Hanza: Na této akci se mi líbí, že člověk získá přehled o novinkách. Navíc si cením přímého kontaktu s výrobcem, osobní kontakt je tisíckrát lepší, než kontakt po e-mailu. Nejvíce se mi líbily přednášky Hawlett Packard a Western Digital.

Ohlasy z řad přednášejících firem:

Zdeněk Horáček, Kobe: Jsem překvapen, že tu není žádný distributor. Z hlediska zákazníků a dealerů je tato akce o tom, aby se bylo na co podívat. Pokud bych měl akci srovnat s loňským rokem, tak loni byla pro zákazníky zajímavější z hlediska nabídky portfolia přednášejících firem.

Milan Krejzlík, MMD: Akci hodnotím kladně. Skladba prezentujících je výborná, pochválit musím také organizaci Reseller Fora. Akce je pro naši firmu prospěšná.

Tomáš Vodička, Fujitsu: Reseller Forum je přínosná akce, kde potkáváme nové potenciální partnery, můžeme předvést naše nové produkty. Je zde málo větších výrobců (jen Fujitsu a HP), ale to mi nevadí, to je spíš dobře. Přínosem je také to, že je zde celkem dost lidí. Akci celkově hodnotím kladně, líbí se mi.

Jiří Olejník, Western Digital: Akci hodnotím pozitivně. Nikdo na mé přednášce neusnul, nezakopl jsem, nezadrhnul jsem se a notebook také běžel tak, jak má. Kladně hodnotím to, že na Reseller Foru se setkáme se spoustou nových a zajímavých lidí, je zde šance zviditelnění a představení novinek v našem portfoliu.

Michal Rázga, Telefónica O2: Reseller Forum bylo pro mne příjemně stráveným dnem. Pro mě jako pro výrobce je to příležitost seznámení se s novými zákazníky, ale i s výrobci, se kterými se dá spolupracovat. Účast byla dostatečná, byl jsem mile překvapen, možná bych očekával více výrobců. Ocenil bych, kdyby se tato akce konala jednou za čtvrtletí a byla více zaměřená na určitou skupinu zákazníků (například na prodejce v e-shopech, distributory, retail, atd.), zkrátka na obchodní partnery z různých segmentů.


Fakta o akci:

Název: Reseller Forum: Počítače a PC komponenty
Datum: 29. března 2011
Kde: Konferenční centrum City, Pankrác, Praha 4
Vstupné: zdarma
Generální partner: HP
Hlavní partneři: AMD, Fujitsu, Kobe, MMD, T-Mobile, Telefónica O2 a Western Digital

Další připravované Reseller Forum:

Název: Reseller Forum: Tiskárny a spotřební materiál
Datum: 28. dubna 2011
Kde: Konferenční centrum City, Pankrác, Praha 4
Vstupné: zdarma
Popis: Tisková řešení a nové trendy v prodeji

Obrazová galerie: