Radiokomunikace představí špičkové služby pro firmy

3. 9. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost České Radiokomunikace vylepšuje svou nabídku datových a hlasových služeb, včetně služeb Voice over IP (VoIP, přenos hlasu po internetu) a Virtual Private Network (virtuální privátní síť), pro firemní zákazníky a velkoodběratele.

Společnost Nokia Siemens Networks pro poskytovatele služeb provede rozšíření a aktualizaci sítě, což umožní rychlost přenosu dat až 10 Gbps a podporu služeb multi play.

„Naši zákazníci dnes potřebují stále více širokopásmových služeb a tato modernizace nám umožňuje, abychom jejich rostoucí potřeby s využitím výkonného prostředí IP a Carrier Ethernet uspokojili,“ sdělil Libor Kubišta, ředitel úseku telekomunikačních služeb Českých Radiokomunikací. „Tato implementace napomůže posílení naší nabídky pro firemní zákazníky a velkoodběratele a upevní naše postavení coby předního poskytovatele dat v České republice.“

Aktualizace zahrnuje rozmístění vysoce výkonných routerů a přístupových přepínačů služby Carrier Ethernet, které zajišťují nízkou latenci a vysoké zabezpečení sítě a podporují pokročilé aplikace a služby. Společnost Nokia Siemens Networks Českým Radiokomunikacím také poskytuje implementaci sítě, její design a údržbu.

„Česká republika je jedním z nejrozvinutějších telekomunikačních trhů v oblasti a poptávka po datových službách v této zemi roste. Díky tomuto síťovému rozšíření bude poskytovatel datových služeb moci nabízet firemním zákazníkům a poskytovatelům internetového připojení rychlý a spolehlivý internet bez limitů přenosu dat, stejně jako cenově dostupné hlasové služby,“ prohlásil Dietmar Appeltauer, ředitel pro oblast střední a východní Evropy společnosti Nokia Siemens Networks.

Síťové rozšíření zahrnuje routery řady Juniper Networks MX/EX, optimalizované pro routování přes Ethernet, a přepínání paketů, které umožní vysokou rychlost přenosu dat.