Další Lumix na trhu

2. 9. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Panasonic představuje Lumix GF1 (foto-videoaparát) s výměnnými objektivy, který se stává každodenním společníkem profesionálního i amatérského fotografa.
Panasonic Lumix GF1.

Novinka z řady Lumix G Micro 4/3 je nejlehčím a nejmenším fotoaparátem s výměnnými objektivy a integrovaným bleskem a přináší dosud nevídanou kombinaci špičkového fotoaparátu, videokamery s profesionálními parametry a výbavou z kategorie snů. To vše s neuvěřitelně jednoduchým a pohotovým ovládáním. Díky odstranění „zrcadla“ je radikální rozdíl zřejmý už na první pohled a neoklasický design v luxusním hliníkovém těle se štíhlým profilem dává tušit, že máte co do činění s extra třídou. V malém těle Lumix GF1 se skrývá špičkový výkon a vedle toho i velice snadné ovládání. S tímto fotoaparátem, který je stále s vámi, pořídíte jak úchvatné fotografie, tak vysoce kvalitní videa a to vždy, všude a bez zbytečného poutání pozornosti. S novým modelem GF1 vaše fotografie získává nový svěží náboj.

GF1 je vůbec nejmenším a nejlehčím fotoaparátem s výměnnými objektivy na světě se zabudovaným bleskem . Nový fotoaparát GF1 je třetím modelem revoluční řady G, což jsou digitální fotoaparáty s výměnným objektivem postavené na standardu Micro 4/3. Již první model řady mimořádně kompaktní a lehký DMC-G1 zaznamenal na trhu obrovský úspěch. Zákazníky oslovil zejména svou pokrokovostí, šikovnými rozměry a vynikající kvalitou obrazu. Zcela novou dimenzi pak přinesl model DMC-GH1, který byl navíc vybaven funkcí pořizování videonahrávek v nejvyšším formátu AVCHD Full-HD.

Nejnovější přírůstek DMC-GF1 se vyznačuje luxusním designem, nabízí širokou škálu funkcí, špičkový výkon a vedle toho i velice snadné a pohotové ovládání. S tímto fotoaparátem pořídíte jak úchvatné fotografie, tak vysoce kvalitní videa. Model GF1 je vybaven funkcí AVCHD Lite, která je ideální k pořizování delších nahrávek ve formátu HD a rovněž zajistí skvělé propojení s ostatními AV zařízeními. Vedle toho dokáže GF1 nahrávat video ve formátu M-JPEG a nabízí širokou kompatibilitu s osobními počítači.

Nenápadný foto-videoaparát Lumix GF1 poskytuje uživateli širokou paletu tvůrčích možností. Při fotografování nebo pořizování videa má uživatel na výběr z několika přednastavených filtrů v režimu Mé Barvy, případně lze použít několik originálních textur ve filmovém režimu.

Vedle řady základních funkcí pro začátečníky, jako je například velice oblíbený automatický režim iA (Inteligentní Auto), nabízí DMC-GF1 řadu jedinečných funkcí, jako je například názorný expozimetr, živý náhled clony a efektu času závěrky prostřednictvím Live View. K dispozici je uživateli i široké příslušenství, například výklopný hledáček Live View Finder, který nabízí náhled fotografované scenérie ve full-time. Díky tomu je fotografování podstatně zábavnější a umožňuje uživateli dokonale rozvinout jeho kreativní schopnosti.

Foto-videoaparát Lumix GF1 nabízí nekonečné možnosti při fotografování a může se pochlubit také atraktivním designem čtyř různých barevných provedení . Každého fotografa potěší především přenositelností a vysokou schopností nerušit svou přítomností okolí. Zkušení uživatelé v tomto modelu najdou vynikající aparát pro každodenní momentky, který je lehký, skladný a velice rychlý. Naopak ti, kteří s fotografováním příliš zkušeností nemají, jistě ocení, že jim nový model nabízí možnost zkoumat oblasti fotografie daleko za hranicemi konvenčních zrcadlovek.