Akční hrdina od Olympusu

22. 7. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Od dnů nabitých adrenalinem po rodinné aktivity - Olympus mju TOUGH-6010 je vždy připraven k akci.
Olympus mju TOUGH-6010.

Od dnů nabitých adrenalinem po rodinné aktivity – Olympus µ TOUGH-6010 je vždy připraven k akci. Tento 12megapixelový pracant je vždy spolehlivým společníkem. Nárazuvzdornost, vodotěsnost a mrazuvzdornost, stejně jako u ostatních modelů µ TOUGH umožní více zábavy i v extrémních podmínkách. Ctižádostiví fotografové se mohou ještě lépe vyjádřit s pomocí nové sady Magických filtrů. µ TOUGH-6010 nabízí 3,6× širokoúhlý optický zoom a je také nabitý nejmodernější optikou a digitálními technologiemi Olympus. Tento fotoaparát se chlubí všemi vymoženostmi od Duální stabilizace obrazu po ovládání poklepem Tap Control. Byl vytvořen tak, aby si fotograf při svých životních dobrodružstvích nemusel dělat starosti o svůj fotoaparát a ani o kvalitu pořízených snímků. Nejnovější µ TOUGH v pestré nabídce barev se objeví na trhu v červenci 2009 za maloobchodní cenu 8590 Kč.

S fotoaparátem Olympus µ TOUGH-6010 nemusejí mít fotografové obavy, že by svůj fotoaparát nemohli vzít někam s sebou. Kromě mrazuvzdornosti do –10 °C je fotoaparát vodotěsný do 3m a nabízí ochranu proti pádům z výšky až 1,5m. Ve výbavě je i všestranný širokoúhlý objektiv s 3,6× optickým zoomem (28–102mm), který je k vidění také u modelu µ TOUGH-8000 oceněném asociací TIPA. Je možné s ním fotografovat skupinové snímky, stejně jako detaily vzdálených objektů. Aby byly tyto záběry ještě pozoruhodnější, nabízí nyní µ TOUGH-6010 inspirující Magické filtry. Například po aplikaci efektu Camera obcura budou snímky působit, jako by byly pořízeny tradiční dírkovou kamerou. Filtry Pop Art, Rybí oko a Skica dodají snímkům zajímavý a originální vzhled. Navíc duální stabilizace obrazu zabrání rozmazání snímku i v bouřlivém a hektickém prostředí.

A aby byl fotograf kdykoli připraven pořídit perfektní záběr, má díky praktickému režimu ovládání poklepem (Tap Control) k řadě funkcí snadný přístup i v rukavicích. Nastavení si může prohlédnout na LCD displeji s úhlopříčkou 6,9 cm/2,7” a technologií HyperCrystal III. Nová třívrstvá povrchová úprava displeje jej chrání před odrazy světla, poškrábáním a vlhkostí a zaručuje tak komfortní fotografování na horském svahu nebo pod vodou.

Jelikož ve víru událostí nemusíte mít druhou šanci na pořízení perfektního záběru, je µ TOUGH-6010 vybaven také řadou chytrých funkcí, které usnadní dokonalé zachycení neopakovatelných momentů. Například režim i-Auto automaticky upraví nastavení fotoaparátu na jednu z pěti nejčastějších scénických situací. Dále například pokročilá technologie Detekce tváří dokáže rozpoznat najednou až 16 obličejů a zajistit tak konzistentní kvalitu v rámci celého skupinového portrétu. A pro bezvadný vzhled v náročných podmínkách je k dispozici režim Vyhlazení pleti, který vyhladí nedokonalosti pleti a dodá jí svěží vzhled.

Nárazuvzdorný, vodotěsný a mrazuvzdorný µ TOUGH-6010 je robustní a spolehlivý společník, který je připraven na každou výzvu. Na pultech obchodů se objeví v červenci 2009 spolu s novou verzí software Olympus Master 2.2 pro dokonalejší správu fotografií a širší možnosti jejich úprav.

Olympus µ TOUGH-6010 – hlavní vlastnosti:
• Fotografuje, i když jde do tuhého, ve vlhku i zimě – odolný proti pádům z výšky až 1,5 m, vodotěsný do 3 m a mrazuvzdorný do –10 °C
• Nabízen v barevném provedení: titanová šeď, tyrkysová modř, lávová červeň
• Vysoce precizní širokoúhlý objektiv s 3,6× optickým zoomem (28–102mm) umožní zachytit velkolepé scenérie i ohromující detaily, a to i v extrémních podmínkách
• Duální stabilizace obrazu (kombinující mechanickou a digitální stabilizaci obrazu) redukuje rozmazání snímku
• Menu ovládané poklepem (TAP Control) pro maximální pohodlí
• 12 megapixelů umožňuje kvalitní tisk až do velikosti plakátu
• HyperCrystal III LCD displej s úhlopříčkou 6,9 cm/2,7” pro nejvyšší kvalitu náhledu i za jasného slunečního svitu a z extrémních pozorovacích úhlů (230 000 bodů)
• Pokročilá detekce tváří rozezná najednou až 16 obličejů a umožňuje tak dokonale zaostřené a exponované tváře a v kombinaci s technologií Korekce stínů také správnou expozici ostatních hlavních oblastí snímku.
• Snadná cesta k dokonalým snímkům – Inteligentní automatický režim (i-Auto) detekuje pět nejčastěji používaných typů scén a automaticky upraví odpovídajícím způsobem nastavení fotoaparátu, ohniskovou vzdálenost a expozici
• Okořeňte své snímky pomocí vestavěných Magických filtrů
• Oživte své vzpomínky obrazovým záznamem se zvukem (až do rozlišení VGA při 30 snímcích za vteřinu)
• Kompatibilita s paměťovými kartami xD-Picture Card a microSD