PSPgo, další v řadě herních konzolí Sony

11. 6. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Společnost Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) představila PSP (PlayStation Portable) go (PSP-N1000), nově vyvinutý přenosný zábavní systém PSP.
Sony PSPgo.

Ten je speciálně navržený tak, aby vyhovoval digitálnímu životnímu stylu spotřebitelů, kteří se chtějí těšit ze stahovatelných obsahů během svých cest. PSPgo bude dostupné od 1. října 2009 v obchodech v Severní Americe, v Evropě/zemích působnosti SCEE a v asijských zemích a regionech za doporučenou maloobchodní cenu 249 dolarů/249 eur/6728 Kč.

Obě stávající konzole, PSP-3000 a nová PSPgo, nabízejí další obohacení zážitků ze hry a maximální zábavu na cestách, přičemž má spotřebitel možnost si vybrat takový PSP systém, který mu nejlépe vyhovuje.

PSPgo je ideální pro dnešní uživatele, kteří jsou neustále v pohybu a kteří nechtějí s sebou nosit obsahy uložené na discích a vyhledávají zábavu dle svých preferencí. S neustálým rozvojem infrastruktury širokopásmového připojení se bude počet uživatelů, kteří stahují a používají digitální obsahy, významně zvyšovat. S ohledem na tento rostoucí trend byla pro ukládání různorodého digitálního obsahu u PSPgo vyměněna UMD mechanika za 16GB flash paměť, která nabízí uživatelům neomezené možnosti mobilní digitální zábavy prostřednictvím sítě PlayStation Network. PSPgo, menší a lehčí než kdykoli předtím, se sofistikovaným designem vyznačujícím se snadno výsuvným panelem displeje, je skutečně kapesním zařízením, které si můžete s sebou vzít kamkoliv. PSPgo bude dostupná v Klavírní černi a Perlově bílé*2, dvou nejoblíbenějších barvách od zahájení prodeje systému PSP v roce 2004. Spolu s PSP-3000 bude PSPgo poskytovat nepřekonatelnou mobilitu při hraní a přinášet více zábavy a zážitků, protože bude uživatelům nabízet další příležitosti užít si své oblíbené zábavné obsahy, jako jsou hry, videa, hudba a obrázky, a to kdykoli a kdekoli.

Aby se vyhovělo požadavkům rostoucího počtu uživatelů
PlayStation Network, kteří hledají zábavné digitální obsahy, bude SCE spolu s developery a vydavateli třetích stran pokračovat v rozšiřování řady obsahů na PlayStation®Store v rámci uvedení PSPgo, naplánovaného na tento podzim. Stále další a další atraktivní tituly budou dostupné ke stažení na PlayStation®Store, jakož i na UMD. Tento široký obsah bude zahrnovat všechny žánry, včetně nových her, volně šířených demo ukázek, klasiky PS one pro PSP, doplňkových položek k herním titulům a trailerů.

Kromě možnosti přístupu do obchodu PlayStation Store přímo z PSP pomocí vestavěné bezdrátové sítě LAN (Wi-Fi) nebo přes zábavní počítačový systém PLAYSTATION3 (PS3), budou uživatelé mít přístup a budou moci stahovat množství různých obsahů přes svá PC pomocí Media Go, nové softwarové aplikace. Media Go bude uživatelům umožňovat přístupy a stahování zábavných obsahů z PlayStation Store přes svá PC, jakož i snadno spravovat obsah PSP přes PC, včetně her, videí, obrázků a hudby. Tato snadno ovladatelná softwarová aplikace bude dostupná na CD-ROM, který bude dodáván společně s PSPgo.

Letos na podzim bude také pro stažení na PSP dostupná nová specifická hudební aplikace pro PSP, využívající funkci třídění hudby “SensMe channels”, která byla vyvinuta firmou Sony. Díky této hudební aplikaci se budou moci uživatelé těšit ze své oblíbené hudby, uložené na PSP, prostřednictvím bohatého uživatelského rozhraní, navrženého speciálně pro PSP. “SensMe channels” je systém výběru hudby podle vaší nálady, při kterém jsou skladby rozdělovány do tzv. kanálů, jako „relax“, „tanec“ a „povzbuzující“ a kdy systém doporučuje uživatelům hudební playlisty.

Další vlastnosti jsou:

  • Snadno výsuvný panel displeje a originální aplikace PSPgo nabízejí množství různých vzrušujících zábavných funkcí, které tuto výhodu výsuvného panelu využívají. Když je panel otevřený, mohou se uživatelé těšit z různých zábavných obsahů, které mohou ovládat důvěrně známými tlačítky jako na PSP-3000. Když je panel uzavřen, objeví se na displeji originální PSPgo aplikace, jako hodiny a kalendář. Uživatelé mohou také sledovat video a poslouchat hudbu při zavřeném panelu.
  • Funkce spánku Game sleep

    PSPgo je vybaveno jedinečnými funkcemi, jako je funkce spánku, která umožňuje uživatelům ovládat XMB™ (XrossMediaBar), zatímco hra je dočasně zapauzována.

  • Funkce Bluetooth

Tato funkce bude umožňovat uživatelům připojení standardních Bluetooth periferií, jako jsou sluchátka a náhlavní sady, jakož i používat PS3 bezdrátový ovladač (DUALSHOCK®3 a SIXAXIS®) 6 při domácím sledování videa na televizoru připojeném k PSP7.

  • Řada doplňkového příslušenství

    Jedním z produktů v rámci příslušenství pro PSPgo je nová kolébka (PSP-N340), která bude dostupná v obchodech po celém světě současně s uvedením PSPgo na trh. Tato nová kolébka umožňuje uživateli nabíjet baterii PSPgo a také sledovat video a poslouchat hudbu. V této řadě příslušenství jsou rovněž zahrnuty výstupní video kabely, které umožňují uživatelům těšit se z her a videí na svém domácím televizoru.

Uvedením PSPgo pokračuje SCEI v intenzivní expanzi v oblasti digitálních obsahů a služeb na PlayStation Network a vytváří silnější softwarovou řadu, a to současně s různými marketingovými opatřeními, vhodnými pro jednotlivé regiony, přičemž vytváří svět počítačové zábavy, dostupný pouze na platformě PlayStation.