Adastra Group ČR kupuje společnost BQS Consulting

25. 5. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Adastra Group, mezinárodní konzultační a softwarová společnost, realizuje v České republice další akvizici a kupuje společnost BQS Consulting, nezávislou konzultačně-technologickou firmu zaměřenou na dodávku specializovaných IT řešení.

Jedná se o třetí akvizici, kterou Adastra od roku 2003 dokončila. Finanční detaily akvizice nebyly zveřejněny.

BQS Consulting bude v rámci skupiny Adastra Group fungovat jako samostatná společnost pod svým názvem. V jejím čele i nadále působí Jan Kopecký, který reportuje přímo top managementu Adastra Group (tj. Janu Červinkovi, Janu Mrázkovi a Petru Jechovi). J. Kopecký bude rovněž zastávat pozici account managera u vybraných zákazníků jako např. Allianz, Cetelem, CS Cargo, Kooperativa a dalších.

Po akvizicích ostravské firmy Dataware (2003, nyní ostravská pobočka Adastra, s.r.o.) a pražské Reporters (2007) se jedná se již o třetí akvizici, kterou Adastra Group na českém trhu dokončila. Adastra Group diversifikuje a transparentně vymezuje nabízené služby i tím, že zakládá dceřiné firmy Ataccama (specialistu na řízení datové kvality a Master Data Management) a Adastra Business Consulting (poskytuje strategické a operativní poradenství v oblastech řízení rizik, marketingové strategie a řízení hodnoty firmy).