Divize Azlan firmy Tech Data posílena o 50 specialistů

10. 4. 2009. (redaktor: Milan Loucký, zdroj: )
Zájem o vysoce kvalifikované IT odborníky v Evropě ani v současné době neklesá. Příkladem může být společnost Tech Data, špička v distribuci IT, která je v České republice zastoupena společností Tech Data Distribution.

Ta oznámila, že přebrala část aktivit španělské firmy Compumedi, předního distributora IBM v zemi. Součástí transakce je i dohoda o přesunu silného týmu 50 IBM specialistů z Compumedi do divize Azlan.
Ta se v rámci společnosti Tech Data zaměřuje na oblast distribuce s přidanou hodnotou, v České republice zejména na produktové řady Cisco, síťových produktů, kabeláží, serverů a produktů IT bezpečnosti mnoha známých značek. Nový tým má za úkol posílit podíl Azlanu na trhu distribuce síťových a komunikačních produktů ve Španělsku a připravit solidní organizační základnu pro další rozvoj spolupráce s Compumedi i dalšími partnery divize.
Přesun 50 IT profesionálů je jedním z nejdůležitějších závěrů jednání mezi oběma firmami a celá skupina Tech Data si od něj hodně slibuje.
Podle Simona Englanda, viceprezidenta Azlanu pro Evropu, je španělská spolupráce dobrým příkladem, jak využít potenciál stále žádaných specialistů pro udržení finanční stability IT firem a nalezení nových obchodních příležitostí i v těchto náročných časech. „Spojení Compumedi a Azlanu umožní nabídnout našim zákazníkům nejvyšší úroveň služeb. Konkrétním výsledkem bude posílení technologického portfolia, zvýšení podpory prodeje
a zejména vědomí, že naši partneři se budou moci spolehnout na finanční sílu skupiny,“ komentoval zprávu o fúzi.
Divize Azlan aktivně vyhledává nové odborníky i v České republice. Od začátku tohoto roku ji posílili například nový projektový manager v týmu Cisco Roman Steiner, dva špičkoví IBM specialisté – Rudolf Koždoň a Vratislav Kašpar anebo Vít Martinec, který má v rámci divize Networking na starosti značky Nortel, Axis a Linksys.