Sophos vylepšil funkce, výkon i možnosti integrace svého firewallu

30. 11. 2022. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Nové funkce řešení Sophos Firewall lépe vyhovují komplexním potřebám distribuovaných výpočtů a podnikového edge computingu. Mezi novinky patří vylepšení výkonu v oblasti šifrovaného provozu, dynamické směrování provozu pro IPv6, zvýšená odolnost díky vyvažování zátěže, vylepšení vysoké dostupnosti SD-WAN i integrace s Microsoft Azure Active Directory.

„Jednou z klíčových výhod architektury Xstream a procesorů Flow je jejich programovatelnost. To znamená, že zatímco jiné firewally se časem zpomalují, my můžeme zvyšovat výkon a současně přidávat nové funkce a schopnosti,“ řekl Daniel Cole, viceprezident pro řízení produktů síťové bezpečnosti ve společnosti Sophos. „Náš design zajišťuje, že investice zákazníků do Sophos Firewallu je chráněna i do budoucna a umožňuje bezproblémový přechod do světa cloudových služeb. SD-WAN a Secure Access Service Edge (SASE) vyžadují efektivnější platformu, která je nejen odolná, ale také více než kdy dříve usnadňuje a urychluje každodenní správu.“ 

Efektivní a spolehlivé vyhodnocování síťového provozu má zásadní význam pro ochranu před útočníky, což dokládá i aktuálně zveřejněná studie Sophos 2023 Threat Report. Distribuovaná pracoviště, vzdálené pracovní síly, cloudové úlohy, na míru vytvořené starší aplikace a rostoucí závislost na globálních poskytovatelích softwaru formou služby znamenají pro pracovníky zodpovědné za bezpečnost sítí velké problémy s konfigurací a řízením rizik.

Sophos Firewall nyní poskytuje výkon, ochranu a odolnost, které distribuované podniky vyžadují, a zároveň zjednodušuje správu složitých sítí. Mezi přínosy patří: 

  • Vysoký výkon a pokročilá ochrana: Nový dynamický routovací engine a akcelerace Xstream Transport Layer Security (TLS) FastPath zlepšují kontrolu šifrovaného provozu a přidávají prostor pro provoz, který vyžaduje hloubkovou kontrolu paketů. Asymetrické kryptografické funkce v procesorech Xstream Flow, které jsou součástí každého zařízení řady XGS, navíc umožňují kontrolu TLS i v těch komplexnějších sítích.
  • Klid díky zvýšené odolnosti: Nové vyrovnávání zátěže SD-WAN pro zajištění výkonu a spolehlivosti v případě výpadku poskytovatelů internetových služeb (ISP), spolu s vylepšením clusterů s vysokou dostupností, zajišťují maximální kontinuitu provozu a provozuschopnost kriticky důležitých sítí.
  • Zjednodušení správy: Správa zabezpečení sítě je snadnější než kdy dříve díky nové integraci s Microsoft Azure Active Directory pro bezproblémové jednotné přihlášení správce a novému vyhledávání hostitelů a objektů služeb.

Sophos Firewall se integruje se Sophos ZTNA (Zero Trust Network Access) v jednotném ovládacím prostředí a je klíčovým pilířem strategie SASE (Secure Access Service Edge) společnosti Sophos, která poskytuje jednodušší, škálovatelnější a bezpečnější řešení než nabízení tradiční virtuální privátní sítě (VPN) pro vzdálený přístup. Síťové řešení je také součástí ekosystému Sophos Adaptive Cybersecurity Ecosystem, který integruje celé portfolio produktů a služeb společnosti Sophos a Sophos X-Ops (mezioperační pracovní skupiny propojující expertní týmy SophosLabs, Sophos SecOps a SophosAI) pro sdílení informací o hrozbách pro rychlejší, kontextuálnější i synchronizovanější detekci, ochranu a reakci.

Dostupnost

Sophos Firewall je již k dispozici. Lze jej, společně s dalšími řešeními, snadno spravovat prostřednictvím cloudové platformy Sophos Central, kde mohou uživatelé v jednotném intuitivním rozhraní dohlížet na instalace, reagovat na výstrahy a sledovat licence a blížící se termíny jejich obnovy, nebo prostřednictvím Sophos Managed Detection and Response (MDR).

Podobné články

Nová služba Acronis MDR přináší integrovanou obnovou po útoku a další možnosti

14. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acronis)
Nová služba Acronis Managed Detection and Response (MDR), dostupná poskytovatelům MSP využívajícím Acronis Cyber Protect Cloud, umožňuje nabízet bezpečnostní monitoring, rychlou detekci, investigaci, eliminaci hrozeb, reakci na incidenty a nápravu kybernetických útoků na profesionální úrovni bez nutnosti udržovat kvalifikovaný tým a specializovanou sadu nástrojů. Čtěte více

Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

10. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Sophos)
Podle výroční zprávy State of Ransomware 2024 společnosti Sophos se průměrná výše výkupného za poslední rok zvýšila na pětinásobek. Organizace, které zaplatily výkupné, uvádějí průměrnou platbu ve výši dvou milionů dolarů, oproti 400 000 dolarů v průzkumu z roku 2023. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů. Čtěte více

Obavy o zabezpečení cloudů má 96 % firem

9. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Fortinet)
Neustálý vývoj a zavádění nových cloudových aplikací komplikuje zabezpečení podnikového IT. Podle průzkumu společnosti Fortinet například 96 % respondentů uvádí, že mají střední nebo velké obavy o cloudovou bezpečnost. Podle 93 % dotazovaných je vážným problémem zejména všeobecný nedostatek odborníků na zabezpečení cloudů. Čtěte více

Nový tým Esetu se zaměří na mezinárodní kyberkriminalitu

6. 5. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Eset)
Bezpečnostní experti z pražské pobočky ESETu se nově cíleně zaměří na mezinárodní aktivity kyberkriminálních útočných skupin. Nově vzniklý tým vedený Jakubem Součkem má za úkol aktivně vyhledávat a dlouhodobě monitorovat obávané útoky ransomwarem, který dle dat společnosti ESET posílil v minulém roce o více než 50 procent. Čtěte více